Tuesday, November 12, 2013

Wannabe Pirate. Wannabe Earl. Genuinely Handsome! (or: A Study of Tan Men in Hats)


Haven't seen this fellow in a while, eh?
Well, I haven't forgotten my larger dolls eventhough I'm so smitten with Teenies at the moment.

I'm going to change Bram's default acrylic eyes to glass ones soon. Before that I wanted to take some photos of him with the old eyes one more time. They have a nice, warm expression, but still come out rather flat in most photos so it's fun to see if the new eyes give some new spark(le) to this gentleman.

The pirate mini-hat I bought for myself to wear with a pirate-inspired outfit, but it suits Bram so well, I might style him to look more pirate-y and take a whole set of photos with props and all in a pirate-theme. :3

While taking the pics I realized I haven't taken any photos of Bram with my newer camera before. It was about time too!
I should make a list of things "to-photograph-with-my-new-camera" and take it from there.

I'm still nowhere near where the best doll- and toy-photographers are, but I think my photography is slowly getting better and with every shoot I seem to learn new things. It's fun to see your own development, even if it is slow. :3

---

Ette olekaan nähneet tätä tyyppiä vähään aikaan, vai mitä?
No, en suinkaan ole unohtanut isompia nukkejanikaan vaikka olenkin Teenieihin lääpälläni.

Vaihdan pian Bramin default akryylisilmät hienompiin lasisiin, mutta sitä ennen halusin ottaa kuvia vielä kerran vanhojen silmien kanssa. Niissä on lämmin, ystävällinen katse, mutta silti ne kuvissa jotenkin näyttävät usein hiemat elottomilta ja latteilta joten on hauska nähdä antavatko uudet silmät hieman kipinää sedän ilmeeseen.

Piraatti-minihatun ostin itselleni pidettäväksi merirosvo-inspiroituneen asun kanssa, mutta se sopii Bramille niin hyvin että saatan ottaa kokonaisen piraattikuvasetin tällä teemalla proppeineen päivineen. :3

Kuvia ottaessani tajusin että en olekaan ottanut Bramista kuvia tällä uudemmalla kamerallani aikaisemmin. Oli jo aikakin!
Pitäisi varmaan tehdä lista mitä kaikkea en ole kuvannut uudella kameralla ja ottaa asiakseen kuvata ne sillä. x3

En ole vielä lähelläkään parhautta nukke- tai lelukuvauksessa, mutta minusta tuntuu että valokuvaamiseni paranee hitaasti ja joka shootin yhteydessä oppii uutta. On hauska nähdä oma kehitystään kuvaamisessa, vaikka se olisikin hidasta. :3


Another one of my favorite tan dolls, Radu~ He's going to return to his original style soon so I wanted to take a few pics of him as well in this get-up.

I love photographing tan dolls. Usually when photographing white dolls I get really frustrated because the photos get so easily over-exposed. (having a déjà-vu moment here... I may have ranted about this before.)
Tan resin usually comes out prettily in photos, so I'm often very pleased after a photosession, as opposed to the feeling after shooting (heh) white dolls.

---

Toinen suosikki-tanneista nukeistani, Radu~ Radu palaa pian omaan tyyliinsä, joten halusin ottaa vielä pari kuvaa siitä tässä asussa.

Rakastan tannien nukkien kuvaamista. Useimmiten valkoiset nuket ylivalottuvat (heh,  tulipas déjà-vu-fiilikset, saatan olla rantannut tästä aiemminkin) kuvissa niin helposti että menetän malttini. Tanni hartsi puolestaan näyttää kuvissa helpommin nätiltä, joten olen kuvaussession jälkeen yleensä tyytyväinen, toisin kuin valkoisten nukkien kuvaamisen jälkeen.
I've been reading Kuroshitsuji or Black Butler lately again, does it show? :3
When I decided to buy a Luts Bory, right from the start I wanted him to cosplay Ciel sometimes.
I like controversial and ambiguous characters and maybe that's why I like Kuroshitsuji's Ciel Phantomhive so much. I like it that you never know whose side you should be on in that manga. :-)

---

Olen taas lueskellut Kuroshitsujia, näkyykö se? :3
Kun päätin hankkia Lutsin Boryn, halusin jo alusta asti ennenkuin nukke oli edes kotona, kokeilla joskus hieman Ciel tyylisiä vaatteita sille.
Pidän hahmoista, jotka ovat ambivalentteja, siksi ehkä pidän myös Kuroshitsujin Ciel Phantomhivesta niin paljon. Pidän siitä että siinä mangassa ei koskaan tiedä kenen puolella pitäisi olla. :-)As a bonus-pic I've included a behind-the-scenes-photo of Bram.
We have a fitted carpet and an original 1970's scenery wallpaper at my parents' house. These were the background in my childhood when playing with my My Little Ponies and Playmobils. Little did I know then that someday I'd "play" there with these kind of big dolls. :3

---

Bonus kuvana kulissien takana-kuva Bramista. Meillä on kotona vanhempien luona kokolattiamatto yläkerrassa, sekä maisematapetti 1970-luvulta. Nämä toimivat lapsena kulisseina My Little Pony- ja Playmobil-leikeille, ruohona ja maisemana. Enpä osannut silloin kuvitella että joskus "leikkisin" siellä tällaisilla setänukeilla. x3

14 comments:

 1. That last picture of Radu is excellent! A very good pose and he fits the background so well. :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aww, thank you~ ^__^
   Somehow I always find it so hard to take a full-body picture of a doll...

   Delete
 2. Tannit vaan on parhaita. Ei siitä mihinkään pääse. Inhoan yli kaiken valkoisten nukkejen kuvaamista ja osa normal skineistäkin käyttäytyy ikävästi tietyissä valoissa. Tannit toimivat aina. Nitä lisää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on, tannit rulz~ :3
   En nyt niinkään inhoa valkoisten kuvaamista mutta osaa se välillä olla hermoja raastavaa. Normal skin on vähän sellainen välimuoto, mutta olen havainnut että tykkään kuvata niitäkin.

   Harmaa hartsi on jännä tapaus, toisaalta sitä on kiva kuvata, toisaalta jos on pimeää, se voi olla ärsyttävää. Mutta tyksin silti harmaista nukeista myös. Kun seuraavat kaksi tulokasta "pakollista harmaata" on alta pois ja on aika pohtia uusia nukkeja niin hyvin todennäköistä on että sieltä tulee tannia ja normal skiniä.

   Delete
 3. Bram on ominut itselleen hienon hatun. Hitsikkä on hyvännäköinen mies (niin hatun kanssa kuin ilman).

  Ensimmäinen kuva Radusta on suosikkini < 3 Selkeästi siinä ohjeistetaan jotkakuta tekemissään (hovimestaria ; D ), heh.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista~ :3
   Hihi, kiva että tykkäät sekä Bramista että Radusta. ^^

   Delete
 4. Upea hattu Bram-sedällä! Punainen ja musta sopii kyllä tannin kaveriksi. Ties vaikka Bram haikailisi merelle. Ootan innolla näkeväni uudet silmät. Ite kanssa kävin silmäostoksilla.

  Ciel tyylinen kostyymi pukee kyllä Boryasi. *Täti tarjoaa teetä pojalle*.

  Ite kanssa opin hitaasti, oppimisvaikeuksia kun on, kuvaamaan. Mulla pääosin käytössä P-asetus. Histogrammin mukaan vaihtelen valotusta. Paljon saa säätää jos ei halua turvautua automaattiin mutta jotenkin sitä on oppinut käyttämään kameraa kun pikkuhiljaa toistaa samaa ja sitten aattelee osaavansa tämän asian ja kokeilla muuta. Mulla kamera ilmoittaa jos joku kohta on ylivalottunut. Välkkyy kuvan oton jälkeen se ylivalottunut kohta. Välillä jos ylivalotus on hyvin pientä, sen voi korjata kuvanmuokkausohjelmassa laittamalla valkoista poispäin. Mulla ei oo ollu suurta ongelmaa ikinä kuvata valkoista hartsia, ehkä oon erityistapaus :D. Kameran oma salama kyllä ylivalottaa heti valkoisen hartsin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos~ Kun näin tuon hatun niin tiesin että se oli pakko saada. Merirosvot~ <3 Voi olla että Bram tosiaan kaipailisi merille, olisi hauska ottaa joku meriaiheinen shootti merirosvoteemalla. Saa nähdä miten saisin aikaiseksi ideoitua~

   Nukkien silmiä on niin hauska vaihdella, kun samalla koko nuken ilme muuttuu. Toisaalta on hermoja raastavaa löytää sopivat silmät. ^^;;
   Radu kiittää teestä ja hörppii teetä nauttien sen hienostuneista aromeista (tällä androidipojalla on makuaisti-piiri joten hän pystyy aistimaan makuja melkein kuin ihmiset).

   Nukeista otan usein Aperture asetuksilla vaihdellen aukkoa ja valotusaikaa. Tykkään siitä efektistä, että taustasta tulee hieman epätarkka ja yritän saada nukkea enemmän erottumaan taustasta. Aika harvoin kuvailen automaattiasetuksilla. Pitäisi hankkia vaan enemmän makrokuvaukseen sopivampi linssi, on vain tuo hieman parempi kittilinssi joka tuli kameran mukana...

   Harvoin kuvaan salamalla, yleensä on joku lisävalo tai kokeilen ulkona kuvata. Pitää kokeilla kuvanmuokkausohjelmassa tuota ylivalotuksen parantamista. Tähän mennessä olen kokeillut kuvanmuokkausohjelmia yritys-ja-erehdys-tekniikoilla mutta pitäisi varmaan keskittyä tutustumaan myös tutoriaaleihin. :''D
   Nyt kun kuvailin RAW-tiedostomuodolla niin onnistuin mielestäni ihan hyvin muoksimaan Xavierista kuvan ilman että valkoinen hartsi paistaa liikaa silmään. Harjoitukset jatkuvat...

   Delete
 5. Come to the Tan side, we got awesome, har har har har har!

  Jeps, minun valkoiset pojat on ihania, mutta varsinkin kun otan kuvia pääasiallisesti ulkona, ne aina hohkaa sitä valkoisuuttaan niin pahasti että huh huh. <.<; Tannit käyttäytyvät kiltimmin, vaikka niilläkin on paha tapa vaihtaa välillä sävyä kuvauspaikan mukaan. (Empulla ja Ticolla on paha tapa muuttua punaisiksi, vaikka kummatkin ovat lopulta enemmän keltaisia tanneja…)

  Bram on kyllä vekkulin näköinen äijä. :D Sillä on niin hauskan erilaiset kasvot kun monella muulla kokoluokan jäpikällä, enemmän muotoa ja vähemmän poikamaisuutta. :3 Hieno mies, sanon minä. Hieno mies.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yay, kiitos kommentista~:3 Ja welcome to the tan side indeed! X''D

   Niin juuri, tuo ongelma minullakin on että valkoista hartsia on niiiin hankala kuvata ulkona. -__-;; Minäkin rakastan Xavieria ja muita valkoisiani (ja muiden valkoisia myös, ei minulla mitään ole valkoista hartsia vastaan, mutta tanni on vain helpompi kuvattava...)
   Hmm, en ole kyllä havainnut tuota tannin värin muuttumista kuvissasi, joten olet onnistunut hyvin~

   Kiva kun tyksit Bramista! <3 Juuri tuo hieman erilaisempi sculptaus puhutteli minua joten Bram oli pakko saada. ;-)

   Delete
 6. Tää on ihan kauheeta ku näkee koko ajan uusia ihania nukkeja ja muhunkin alkaa pikku hiljaa nukke-kuume tarttumaan.... Kumpa sitä voittais lotossa ni ei tarttis enää miettiä mitä ostaa ja mitä ei!! Haha! XD Mut oikeesti ihan mielettömiä nää sun nuket. <3 Varsinki Radu ja sen vaatteet on ihan super suloset!! OwO

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii~ It's working... Olisi hauskaa nähdä millaisen nuken sinä hankkisit ja miten stailaisit sen. :3 (*hankinukkehankinukke*)

   Aww, tässähän ihan punastuu, kiitos kovasti kommentista. Ihanaa että tyksit nukeistani~ ^3^

   Delete
 7. On se Brami vaan niin herkku. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bram kiittää ja kumartaa kohteliaisuudesta. Xav mulkaisee mustasukkaisena taustalta. ;''D

   = Kiitos! <3 ja Nami nami.

   Delete