Wednesday, November 20, 2013

Bubblegum Princess Deer is Back Home!


Did that damn Spica get another new doll?! No, it's good old Nia, my Soom OE Ai. Although if you didn't know any better, I don't think you'd recognize her as the same doll.

Nia went to see Fyrd8th to receive a new face-up in skillful hands. Ever since Fyrd8th did my Remy's (Soom Necy surprise) face-up, Remy has been on the top of my favorite list. I'm spoiling her with attention because I always feel so happy looking at her and admiring how pretty she is now. I had been thinking that Nia needed a new face and when Fyrd8th had some face-up commission slots available, it was settled.

Just taking a quick look at Nia makes it clear that Remy has a rival now. ;-)
[Caution; pic spam ahead!]

---

Joko se himskutin Spica on taas hankkinut uuden nuken?! No ei sentään, sehän on vain vanha kunnon Nia, Soom OE Ai. Vaikka jos ei tietäisi paremmin niin häntä ei varmaan enää tunnistaisi samaksi.

Nia sai uuden meikin Fyrd8th:n taidokkaissa käsissä. :3
Aina siitä lähtien kun Remy (Soom Necy surprise) sai Fyrd8th:iltä face upin, on Remy ollut suosikkilistani kärjessä. Hemmottelen sitä huomiolla, koska tulen aina iloiseksi katsellessani sitä ja ihailen miten söpö se nyt on. Olin jo jonkin aikaa miettinyt että Nia tarvitsee uuden meikin, ja kun Fyrd8th:illä oli face-up paikkoja vapaana, asia oli nopeasti päätetty.

Vain vilkaisullakin jo havaitsee että Remyllä on nyt kilpailija. ;-)
[Varoitus! Kuva spämmiä tulossa!]The new face-up matches the blushing on Nia's hooves nicely~ I don't feel the need to do the hoof-blushing over because it still looks rather nice.

(The return of the sheep hide background!)

---

Uusi face-up sopii myös mainiosti Nian sorkka-blushaukseen, joka on minusta tosi kivan värinen.
(Lampaantalja taustan paluu!)I'm not sure what to do with her horns. It was pointed out at a doll forum that does (i.e. female deer) don't have horns. But maybe magical does do? ;3
Nevertheless this has bothered me a bit.

These are Bambicrony horns and I do like them. But I don't know if they are really "Nia", if you know what I mean. Maybe I should look for the Ai/Afi Winnie Dee-horns, they might fit her new candy-pink style.

---

En ole yhtään varma mitä tehdä noiden sarvien suhteen. Yhdellä foorumilla nostettiin sarvekkaat nuket esiin ja todettiin että naaraspeuroilla ei ole sarvia. Mutta mitäs jos maagisilla naaraspeuroilla on? ;3
Jokatapauksessa tämä seikka on jäänyt vaivaamaan minua.

Nämä sarvet ovat Bambicronylta ja pidän niistä. Mutta en tiedä ovatko ne yhtään "Nia-maiset", jos tiedätte mitä ajan takaa. Ehkä minun pitäisi etsiä Ai/Afi Winnie Dee -settiin kuuluneita sarvia, ne ehkä sopisivat paremmin Nian uuteen karkkipinkki tyyliin.Nia: "I could be a bunny too!"
Hmm, maybe I should forget the whole deer-ordeal and get Nia some paws instead?

A group-order arrived some time ago, bringing new wigs for my Teenies with it. Don't you just hate it when a wig has a nice color and an OK style but the wig cap shows through. Arrgh! This is the case with Shade's (Soom Carbon) new wig, and I'm unsuccessfully trying to patch it with that bow.

It feels like I'm always short on clothes and wigs for Teenies. I love my Teenies to bits but, oh boy, they are a demanding bunch to maintain! ^__~;;

---

Nia: "Voisin olla myös pupu!"
Hmm... ehkä pitäisi unohtaa koko peurajupakka ja hommata Nialle tassut sen sijaan?

Kimppatilaus saapui ja sen mukana uusia peruukkeja Teenieille. Eikö olekin raivostuttavaa, kun peruukissa on kiva väri, se on OK mallinen, mutta sitten. Liian harva! Peruukin pohja näkyy ikävästi läpi. Arrgh! Juuri näin on nyt päässyt käymään Shaden (Soom Carbon) uuden peruukin kanssa, ja yritän huonolla menestyksellä peitellä sitä tuolla rusetilla.

Tuntuu siltä että minulla on aina liian vähän vaatteita ja peruukkeja Teenieille. Rakastan Teenieitäni ihan hulluna, mutta voi pojat että ne osaavat olla vaativaista sakkia ylläpidettäväksi! ^__~;;


Shade himself. He started out as a girl but it's getting clearer day-by-day that he is, in fac,t a boy. When I got Carbon, I wasn't too thrilled about the baby-monster hands. I was sure I'd never use them on Shade. But - the dolly hobby is full of surprises! When he arrived, I fell in love with the baby monster hands and I haven't changed them to the ordinary Teenie hands even once!

Why is it that with dolls, you seem to do the exact opposite that you plan on doing? Why?!

---

Shade itse. Luulin että Shade on tyttö, mutta nyt alkaa olla päivä päivältä selvempää että hän onkin poika. Kun hankin Soom Carbonin, en ollut järin innoissani noista baby monster-käsistä. Olin varma että en koskaan käyttäisi niitä Shadella. Mutta - nukkeharrastus on yllätyksiä tulvillaan! Kun Shade saapui, ihastuin ikihyviksi baby monster-käsiin enkä ole kertaakaan vaihtanyt tavallisia Teenie-käsiä sille.

Mistä se johtuu, että nukkien kanssa tuntuu kaikki suunnitelmat menevät ihan päälaelleen? Miksi?!
A couple of pics of Nia's old face-up, this is what she looked like when she came to me. The old face-up was really cute as well, I especially liked the way the lips were painted. But I was having trouble bonding with Nia. This was the face-up that her former owner had commissioned for her, it was a constant reminder of her former character.
Also, the doll was starting to pack some years (Soom Ai/Afi was the December 2009 Monthly Doll) and the old face-up was beginning to have some wear-and-tear already.

With the default face-ups from the doll companies I don't feel so much burden from the doll's past "life", so that's why I'm fine with my Bygg having his default face-up, even though he's also bought second hand.

---

Pari kuvaa muistoksi siitä millainen Nian face-up oli tänne tullessaan. Tämäkin meikki on varsin suloinen, etenkin huulet. Mutta minulla oli ongelmia bondata tämän nuken kanssa. Jotenkin kaipasin uutta ilmettä nukelle. Etenkin kun tämä oli edellisen omistajan toiveiden mukainen face-up ja siten siitä tuli jatkuvasti nuken aiempi hahmo mieleen. Nukella on myös jo hiukan ikää (Soom Ai oli joulukuun 2009 julkaisu) ja meikki alkoi siten olla vähän kulunut.

Firmojen default-face upeissa ei ole niin paljon "edellisen hahmon painolastia" kuin erikseen teetetyissä face-upeissa, koska niitä tehdään niin monelle nukelle samanlaisena. Siksi esim. Byggini voi rauhassa pitää default face-upinsa.


Bonus pic!
Nia's theme is bubblegum and I thought these fairy lights looked like giant bubblegum balls. ;-)

I'm thinking of starting a series of light-themed dollphotos and trying to study light and how to depict it with photography.

---

Boonus kuva!
Nian teema on vaaleanpunainen purukumi ja tuumin että nämä valopallot muistuttivat hieman jättimäisiä purkkapalloja. ;-)

Ajattelin aloittaa valo-teemaisen kuvasarjan nukkekuvauksessa jossa yritän tutkia valoa ja miten voisin kuvata sitä eri tavoin nukke- ja lelukuvissa. (Ei siis aina sitä itselleni tavanomaista lamppu-posottamaan-suoraan-päin-nuken-naamaa... X''D).

14 comments:

 1. Nia is sooooo cute! And definitely, she needs horns. Magical female doe can no doubt have horns. To me, she is not a bunny-ear-type doll girl at all. Nope. I'd definitely choose the horns for this one.

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by the author.

   Delete
  2. Aww, thank you! <3 :)
   A deer-bunny brings a Wolpertinger (or a jackalope) to my mind, haha! Maybe Nia is one of them? There's not many Wolpertinger-dolls around, me thinks. :3

   Wolpertinger-info= http://en.wikipedia.org/wiki/Wolpertinger
   Jackalope-info= http://en.wikipedia.org/wiki/Jackalope

   Delete
 2. Nia muuttui hurjasti edukseen kun noista raskaista alaripsistä päästiin eroon! Vanhassa meikissä ne vetivät koko ilmeen alakuloiseksi ja alaspäin roikkuvaksi. Fyrd8th.n meikit ovat lumoavia. Myrtilläni on hänen tekemänsä faceup ja se on hurmaava. Yhtä aikaa kevyt mutta luonteikas. Olen haaveillut lähettäväni Satsuman hänelle uusintameikkiin heti, kun saan voimia luopua vanhasta naamasta.
  En muuten tekisi tuosta sarvijutusta ongelmaa. Ainakin suomenkarjan vuohilla on myös tytöillä komeat sarvet. Uskon että jossain elää myös kauriita joiden rouvillakin on sarvet.
  Tuo on totta mitä kirjoitit custom-meikeistä. Sen mukana tulee usein liikaa nuken historiaa. Eteenkin jos se on harrastajamaisesti toteutettu. Minusta noiden hyvien kasvomaalaajien kädenjälki on sama kuin tehtaan maalauksissa eikä niin hahmoon sidottu. Siisti eikä liian persoonallinen meikki sopii sitten hahmoon kuin hahmoon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen samaa mieltä siinä, että kun käytetyn nuken meikki on tarpeeksi hyvälaatuinen, niin se ei haittaa. Yuffie oli pitkään aasialaisen kustomoijan meikillä, vaikka se oli sillä ollut jo usean omistajan ajan. Ja juuri sain itse kotiin taas uuden pikkuisen, Jesmon ihanalla meikillä, eikä ole tarvetta sitäkään saada heti vaihtoon, jotta hahmosta tulisi 'omampi'. Vaikka nukke on ollut samalla meikillä ja itse asiassa jopa peruukilla entisellä omistajallaan, ei mulle tule mitään huonoja fiiliksiä että olisin varastamassa toisen hahmoa tms. Meikki on juurikin sopivan geneerinen, niinkuin firman meikki laadultaan, mutta toki Jesmon ihanalla käsialalla tehty.

   Delete
  2. Kiitos, Turre! ^3^
   Todentotta, en tullut ajatelleeksi että jollain eri lajin naaraspeuraeläimillä voi olla sarvet. Hyvä pointti.

   Parilla Teenielläni, joilla on custom-meikit, niin ovat solahtaneet nukeikseni ihan helposti. (tosin toisen, Soom Kenyn eli Thymianin meikkiä pohdin pitäisikö se vaihtaa...) Mutta kyllä nukke, jonka meikin on itse face-uppaajan kanssa suunnitellut, tuntuu heti enemmän oman nuken naamalta.

   Delete
 3. Näin tän söpöliini peuran satunnaisissa ja sieltä sitten oli salamana pakko käydä tsekkaamassa että olisko se Spicanen käynyt blogiaan päivittämässä. Jee, olithan sinä! Hirveän suloinen pikku peura!

  Mä kanssa oon törmänynt tuohon sarvijuttuun ainakin Doassa lueskellessani, minunkin Rikallani on sarvet vaikka hän on tyttö. On niitä monia sarvekkaita neitielukoitakin maailmassa, että eiköhän sinne nämäkin mahdu :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yay~ Kiitos kun tulit täältäkin katselemaan ja kommentoimaan! ^3^/

   Mahtuvat Rika ja Nia (hei rimmaa jotenkin kivasti) varmasti joukkoon.
   Jeps, onhan niitä monia naaraspeuranukkeja joilla on sarvet, se vain tuo sitä kaivattua extra-peuramaisuutta siihen. Kun jos ottaa kasvokuvia niin ei ne sorkat niissä näy. :'D

   Delete
 4. Aaagh! Minäkin haluan petiten! ;;A;; Ne on niin suloisia syötäviä jösses. <3 Itse en ole vaaleanpunaisen ystävä, mutta Nia saa senkin värin näyttämään mukavalta. : D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii~ Kannattaa ottaa petite! Minäkin vastustin pitkään mutta annoin sitten lopulta periksi. ^3^
   Kiva että tykkään peuralapsellani pinkistä vaikka se ei muuten makuusi olisikaan. :3
   Vaaleanpunainen on sopivassa määrin minusta mukava väri, aina ei ole pinkki olo mutta joskus on~ Siihen tarpeeseen on hattara ja Nia!

   Delete
 5. I loved these photos on Flickr already, but it was nice to read more about the photos too :) Nia definitely took a turn to the pink after the change of face-up, when compared to the photo where she still has that old face. And I agree with you that the Ai horns would go nicely with her cutesy style :3 I have a pair that I have never used, if you want to try out the look? Horns in general don't seem like a problem to me; like Turre said, there are sure to be some form of does that have those. At least magical ones ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks for showing your love here too~ ;)
   Yeah, I wanted her to be a bit over the top pink! I'm thinking of styling all of my Teenies with color-themes. Too bad it's so hard to find bright-colored doll clothing even for Teenies! :-O

   Yes, I'd like to take a few photos of Nia with your Ai horns sometime. :3 How nice that you're not bothered by horny does either... (heh, pardon the bad pun, I just had to... X''D). Magical deer are the best kind of deer. <3

   Delete
 6. Nuo valkoiset pisamat < 3

  Meikki on suloinen ja ilmeikäs - Nian mieliala muuttuu kuvissa mukavasti kuvakulmasta riippuen. Pidän kovasti noista sarvista. Tuovat rytmiä jalkojen blushauksen lisäksi ja tietty ihan uutta asennetta neitiin (niin ... ja mitä jos pinkkihiuksisilla taikapeuroilla on sarvet kaikilla?) Peruukki ja asu, ihan mieletön söpöläinen tämä < 3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aww, kiitos! <3

   Hahaa, *kuvittelee kaikkia pinkkihiuksisia taikapeuroja sarvineen päivineen*, hyvä veto! x'3 Voin vain kuvitella sen naaraspeura-sarvi-nukkien-kritisoijaa kun sille räväyttäisi tuon perusteen naamalle. :''D

   Delete