Wednesday, November 11, 2015

In Golden Light - Thymian (Soom Keny)


Thymian here and Remy were at Fyrd's for dolly daycare and face-up make-over while I was in Japan. And I got the little rascals back when I returned home... back in August. And it wasn't until October that I had the time to take decent (?) pictures of Thymian's new look!

I adore how she looks like now, and I don't have to use Photoshop to conceal the flaws in her old face-up anymore. Hooray!

---

Thymian tässä ja Remy olivat Fyrdin luona hoidossa ja face-up päivityksessä Japaninmatkani ajan. Ja sain pikku riiviöt takaisin kun palasin kotiin... elokuussa. Ja sitten en saanut ennen lokakuuta aikaiseksi ottaa Thymianin uudesta lookista kunnon (?) kuvia!

Täytyy kyllä sanoa että parannusta vnahaan naamaan verrattuna on tapahtunut huomattavasti! Thymian on nyt niin söpöinen, eikä minun tarvitse enää käyttää Photoshopia piilottaakseni vanhan meikin virheitä.
She also has a blush on her hooves now! I always intended to do it myself but as Thymian was going in for the beauty-salon treatment I thought she could get some color on those hoofsies at the same time.
I love this color, it looks like the hooves are painted with blueberry juice. <3 And there are tiny silver brush strokes in there as well. It's a nice touch to the blushing and whenever I hold Thymian, I now take a second or two to admire her hooves. :D

(Do you have some part in your dolls that you really adore and like to look at and admire from time to time?)

---

Thymianilla on nyt sorkissaan myös blushaus, aiemmin ei ollut ollenkaan! Olin aina ajatellut tekeväni sen itse, mutta kun Thymian kerran oli menossa muutenkin kauneussalonkiin niin miksikäs ei hankkia hieman väriä sorkkiin samalla.
Tämä väri on kyllä ihana, näyttää ihan siltä kuin sorkat olisi maalattu mustikkamehulla. <3 Joukossa on myös hentoja, hopeaisia siveltimenvetoja. Se tuo kivan silauksen blushaukseen ja aina kun pitelen Thymiania kädessä, ihastelen muutaman sekunnin ajan noita sorkkia. :D

(Onko teidän nukeillanne jotakin kohtaa/osaa, josta pidätte todella paljon ja tykkäätte katsella ja ihastella toisinaan?)You can't possibly imagine how long it took for Thymian to stay like that! I used a ridiculously long time to just pose her, pick her up when she fell and then pose her again. Doll photography can be so annoying sometimes!

But I wanted to take pics of her in that particular spot although the forest floor was soft and tricky there. The sun was shining just right in the background so it made her look like she was surrounded by a golden light. I was also trying to take a new profile pic of her and I really like how these pics turned out.

---

Voitte tuskin kuvitella kuinka kauan kesti, että sain Thymianin pysymään paikallaan tuossa! Käytin ihan naurettavan paljon aikaa asetellessani sitä, nostaessani sen taas pystyyn kun tuuli keikautti kumoon ja asetellessani taas takaisin paikoilleen. Nukkekuvaus voi olla toisinaan ihan sietämättömän ärsyttävää!

Mutta, halusin ottaa kuvia juuri tuossa kohdassa, vaikka metsänpohja olikin siinä hankalaa, pehmeää ja epätasaista. Aurinko paistoi tuonne taka-alalle juuri sopivasti ja saa näyttämään siltä kuin Keny olisi kultaisen valon ympäröimä. Tarkoituksena oli myös ottaa Kenystä uusi profiilikuva ja tykkään jotenkin miten nämä kuvat onnistuivat.
Here's a photo of her with the old face-up and wig. I really liked this pic when I took it in 2014 and I still like the mood and the arrangement in it. I remember a storm was about to break at the time I took this and I managed to get back inside just as the thunder started to roar...

I wanted to mimic this pic with the new picture above...

---

Tässä on kuva Thymianista vanhalla face-upilla ja peruukilla. Pidin tästä kuvasta tosi paljon kun otin sen kesällä 2014 ja pidän edelleenkin tunnelmasta ja asettelusta kuvassa. Muistan että kuvanottamisen hetkellä myrsky oli puhkeamassa ja ehdin juuri ja juuri sisälle kun ukkonen alkoi jyrähdellä...

Halusin hiukan jäljitellä tätä kuvaa tuolla uudella valokuvalla.Close-up of he old face-up. This was on the doll when I got her second hand. As you probably can see her face has some white blotches on it. The blotches were even more clearly visible in the raw picture, but I edited them a little to hide them.
I had my suspisions that it might be that someone had sanded her face... I kept hoping that wouldn't be the case and the blotches would be caused by some discoloration on the sealant...

Fyrd told me that it kind of looks like someone actually has sanded her face at some point. Darn it. I'm a little bummed by it. The seller didn't say anything about that. Luckily Fyrd managed to hide the blotches with face-up and blushing pretty well and Thymian looks nice now. She's a little paler on the face than on the rest of her body, but as she is a clairvoyant I think it suits her character pretty well.

With her imperfections and everything she is my doll now and a dear one too. And she wasn't awfully pricey. (I'd just kindly hope that sellers would inform buyers of possible mods that have been done to the dolls before selling...)

---

Lähikuvaa vanhasta face-upista. Tämä face-up oli nukella kun sain sen. Kuten ehkä huomaatte kuvasta, nuken kasvoissa on valkoisia kohtia. Kohdat olivat kuvassa jopa paremmin erotettavissa, mutta peittelin niitä Photoshopissa.
Hiukan epäilin, että joku aikaisemmista omistajista on saattanut lähteä hiomaan nuken naamaa ei-niin-suurella-menestyksellä... toivoin tosin, että läikät olisivat vain olleet lakan värin muuttumisen syytä ja lähtisivät pois kun meikki pyyhittäsiin...

Fyrd kertoi minulle, että nuken kasvot tosiaan näyttävät meikin allakin siltä, että joku on joskus hionut niitä. Ärs! Vähän kyllä ärsyttää. Myyjä ei maininnut tästä mitään. Onneksi Fyrd onnistui peittämään läikkiä meikillä ja blushauksella hyvin. ja Thymian näyttää nyt nätiltä. Sen kasvot tosin ovat hieman vaaleammat kuin muu vartalo, mutta koska nuken hahmo on selvänäkijä, se sopii hahmoon hyvin.

Thymian on virheineen nyt minun nukkeni ja rakas ressukka onkin. Eikö ollut kovin hinnakas.(Olisi vaan tosi kiva jo myyjät informoisivat ostajia mahdollisista modauksista joita nukeille on tehty ennen myyntiä...)

19 comments:

 1. Thymianin ilme tosiaan muuttui jotenkin seesteisemmäksi uuden faceupin myötä. Varmasti asiaan vaikuttavat myös suloiset uudet sävyt sorkissa ja vuohiskarvoissa.
  Uusissa kuvissa on ihana valo. Nyt kun on viikon ollut tihkuista ja harmaata, kaipaa niitä lämpimiä syysvalon päiviä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, tuo aikaisempi face-up teki siitä jotenkin säikyn oloisen.
   Marraskuu on tarjonnut sadetta, sadetta ja yhden aurinkoisen kuvauspäivän tähän mennessä. Tästä alkaa se pitkä talvikausi jolloin päivällä saa kiirehtiä ottamaan kuvia jos haluaa luonnonvaloa niihin.

   Delete
 2. Ihana valo ja värit ekoissa kuvissa - ja tietenkin suloinen ruskea pieni! <3 Tosi kivan näköiset ja luonnolliset nuo sorkat!

  Tanni ja valkoiset läntit on vähän hankala juttu :< Mulla oli tuossa isossa äijässä valkoista kökköä naamassa kanssa, musta tuntuu että se on vaan päällystettä joka reagoi kosteuteen. Toki jos ne ei lähde putsaamalla niin sitten on hiomajälkiä varmaan :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Harmitti, kun en kesällä ehtinyt ottaa kuva joissa olisin saanut taustalle bokeh-efektiä mutta nyt sain onneksi syksyn kultaista valoa hiukan tallennettua. Minusta Soom Kenyn sorkat ovat ihanimpia sorkkia mitä on nukeille tehty!

   Niin, Fyrd poisti meikin ja ne valkoiset läikät todellakin olivat siellä päällysteen alla, eivätkä siis päällysteessä. Eli hionta on todennäköisin syy. Höh. Ehkä pään voi joskus ruiskumaalata jos liikaa alkaa häiritä. Nykyisessä face-upissa tosin jäljet on melko hyvin peitetty.

   Delete
 3. She is a really lovely doll, and those golden background photos bring out her gorgeous warm tan skin tone very well!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! :) I was happy I could catch the golden light of autumn in a few doll pics! I just love tan dolls~ <3

   Delete
 4. Ihana pikku nappula uudella faceupillaan.

  Itse pidän eniten nukkejen silmistä, mutta nuo eläinnukkejen yksityiskohdat ovat jotain taivaallista.

  S

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Kaikki minun pienet nukkeni ovat jollain tasolla "eläimiä". Tai vähintään ihmis-eläinhybridejä. Eläimet ovat parhautta. <3

   Delete
 5. Uusi faceup, peruukki ja sorkat on kyl niin ihanat, nuo kuvat on kuin sadusta. Sorkissa on niin sievä sävy. <3
  Jotenkin tosi kiva että muistit ja selitit siitä vanhemman kuvan myrskystä, nyt sen myrskyn pystyy melkein kuulemaan noista kuvista.
  Ikävää että tuollainen hionta-tapaus paljastui, ja outoa että myyjä ei maininnut mitään. : (

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia! :) Tämä onkin hahmoltaa maaginen lammas, joten kiva jos kuvissa on sadunomaista tunnelmaa.

   Minulla liittyy aina tiettyihin ottamiini kuviin jonkinlainen muisto, ja tuohon kuvaan liittyy muisto myrskystä. Pystyn itsekin vielä tuntemaan kuvaa katsellessa, miten sähköiseltä ilma tuntui kun otin kuvaa.

   Joo, olin niin ollut siinä toivossa, että jäljet olisivat vaan olleet päällysteessä... :1

   Delete
 6. Thymian näyttää vielä suloisemmalta uudella lookillaan ♥ Itsekin ihastelen tuota valoa noissa ekoissa kuvissa ;_;

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos~! ♥
   Ihmettelen edelleen miten ehdin niin sopivasti ottamaan nukkekuvia, että sain tuon valon taustalle. :)

   Delete
 7. Kurjaa kyllä tuo, jos myyjät jättävät mainitsematta merkittävistä asioista - kyllä jokainen haluaa tietää ennen ostopäätöstä, jos varsinkin noin näkysällä paikalla on jotain >.< Hyvin kuitenkin peittyi meikillä, Thymian näyttää todella nätiltä! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä. Olisin toki voinut syynätä myyntikuvat tarkemmin, mutta ne olivat hiukan epätarkkoja, joten en osannut ajatella meikissä olevan mitään...
   Kiitos! Hyvä, jos ei uudesta meikistä paista nuo valkeat täplät niin selkeästi läpi kuin vanhasta...

   Delete
 8. The photo shoot is very beautiful , I really like the effects of light and the look of your small , is amazing , really *///////*
  You have done well to take it to the grove , it looks great , very good work!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you for always writing such kind comments!! ^3^ I'm happy you like her. :)

   Delete
 9. Minulle kävi myös aikoinaan tannin tyttöni kanssa ( mitä ei minulla ole enää) että myyjä oli jättänyt kertomatta muutaman jutun ja sitten kun huomasin oli jo liian myöhäistä XD Tosi nätti meikki ja ihana tyttö, erikois osien kanssa meno on metässä on ihan hirveää, oma adamelli/sueve hypridi ei tykkää yhtää seisoa metässä, mutta auta armias ku tulee lunta niin jo seisotaan ! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ähh voi ei! D: Tosi ikävää... Minä en aluksi osannut epäillä mitään kun ei ollut niin paljon kokemusta tanneista nukeista, ja oletin läikkien ilman muuta johtuvan päällysteestä... sitten ajan kuluessa aloin katsoa sitä tarkemmin ja osasin jo epäillä ennen meikin poistamista, että tuota on hiottu. :11

   Kiitos!! Ja joo, metsä on niin epätasainen maasto, että ihan normijalkaisetkin nuket kokevat haasteita siellä tasapainotellessaan! Täytyy ihastella taitavampien valokuvaajien posetuskykyjä kun saavat nuket taivutettua vaikka millaisiin asentoihin luonnonpohjalla. (Vai onko apuna kenties telineitä, jotka on kuvasta Photoshopattu pois?)

   Hei, lumikikkaa en ole kokeillutkaan, mutta kuulostaa siltä että voisi toimia! :)

   Delete
 10. What a cutie! I love the third picture, there's something magical about that atmosphere! <3 Her hooves are very pretty too, I love that gradually gradient and sliver. Sorry to hear about the sanded blotches, it's very unfortunate when sellers do not notify the buyers of these things. I'm glad your talented friend was able to cover those blotches up.

  ReplyDelete