Wednesday, August 3, 2016

Mouse Girl Arrival!!! / La Compagnie des Radis Raclette


So the second "feel-better-me" buy, La Compagnie des Radis Raclette!

I had just bought F-12 before I noticed that this little mouse had appeared at the marketplace. I honestly tried to ignore it, and gave myself a few days to consider before contacting the seller. Just so I could see if I was really interested in buying or if I'd lose interest. Although the moment I first saw this particular doll at a dollmeet, I knew I wanted one too.

Apparently I couldn't resist and now she's here!

---

Toinen lohtuostos itselleni, La Compagnie des Radis Raclette!

Olin juuri ostanut edellisen postauksen F-12'n kun huomasin, että tämä pikku hiirulainenkin oli päätynyt foorumin markkinapaikalle. Annoin itselleni pari päivää miettimisaikaa ennekuin otin yhteyttä myyjään nähdäkseni että halusinko oikeasti tämän hiiritytön. Vaikka jo kun näin sen ensimmäistä kertaa nukkemiitissä, tiesin että haluan tällaisen myös.

En sitten pystynyt vastustamaan ja nyt hiirulainen löytyy täältä!...actually I have posted about this particular doll in 2014! I attended a dollmeet where the previous owner had brought her. Little mousegirl left a lasting impression!

This mousy is in light violet resin I wrote back then that I'd perhaps want a more "realistically" colored doll, but she actually looks a bit more grey now than two years ago. Slight yellowing? I don't mind, she's adorable the way she is.

---

...muistelinkin, että olin postannut tästä nimenomaisesta nukesta vuonna 2014! Pikkujoulumiitistä löytyy yhä postaus täältä blogista.  Nuken entinen omistaja otti nukkeloisen sinne mukaan ja siellä tapahtui kohtalokas ensikohtaaminen tämän hiiritytön kanssa. Pikku hiirulainen jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen!

Tämä hiiru on vaaleanlila ja tuolloin näemmä kirjoitin, että haluaisin vähän realistisemman värisen hiiren. Mutta nykyisin tämä hiirityttö on ehkä hieman enemmän harmaaseen vivahtava, lieneekö pienehkön kellastumisen tulosta? Minusta on juuri sopiva tällaisena!
Cutely wrapped for shipping~ <3 For some reason it always makes me happy if the dollpillows are tied with bows.

This is my first ball jointed doll that is not of Asian origin. And my first art doll (well, aren't all BJDs "art dolls"?). European or American BJDs haven't really been up my alley in aesthetics before, but this mouse was an exception!

---

Söpösti matkusteli tämä hiirulainen~ <3 Jostain syystä tulen aina iloiseksi, jos nukketyynyt on sidottu kiinni rusetein.

Tämä on ensimmäinen pallonivelnukkeni, joka ei ole aasialaista alkuperää. Ja ensimmäinen taidenukkeni (tai no miten sen nyt ottaa, eikö kaikki BJDt ole vähänkuin taidenukkeja? Jostain syystä vaan länsimaisia BJDitä kutsutaan taidenukeiksi...) Eurooppalaiset ja amerikkalaiset BJDt eivät ole aikaisemmin olleet ihan minun juttuni esteettisesti, mutta tämä hiiri teki poikkeuksen...!
Hi there!

---

Heips!
I don't know what I should name her.

I'm tempted to call her Tofu, as my late gerbil was called that... Did you know that Remy, my Soom Necy is named after a beloved gerbil that passed away? :3

---

En yhtään tiedä mikä hiirelle nimeksi.

Minulla on suuri houkutus alkaa kutsua sitä Tofuksi. Tofu oli vähän aikaa sitten poisnukkuneen rakkaan gerbiilityttöni nimi...
Tiesittekö/muistitteko, että Remyn nimi tulee yhdeltä edesmenneeltä rakkaalta gerbiililtäni? :3
I got a cute message with her! I find it so nice to receive messages with second hand dolls.
Thank you, I really love my little Raclette! :3

---

Mukana tuli söpö viesti! On aina hauskaa kun nukkien mukana tulee jotain pientä nouttia!
Kiitoksia, tykkään Raclettesta kovasti! :3
She came with a lot of cute extra stuff!

---

Mukana tuli paljon kaikkea ihanaa ekstraa!
I just love her little pointy finger! x3

---

Raclettella on maailman söpöin pikku osoittelusormi! x3
"You there! Give me candy! Now!"

---

"Sinä siinä, anna karkkia! Heti!"
"Chu~~~~!"
Yup! So cute! *stating the obvious*

She brings the Brambly Hedge books to my mind. (much more pastely colored as opposed to the rural British feel... but maybe she's a citymouse! :D) We had those books when I was a kid and as I was (am!) a huge fan of rodents and gerbils, I just adored those books and the little mice. There's a distinctive, warm and cozy feeling in these books.

We also have Brambly Hedge coffee cups somewhere, I'll have to dig them up and take a few photos of her in them!

---

"Chu~~~~!"

Onpa se söpö! *pukee sanoiksi itsestäänselvyyden*

Tuo mieleeni Tiheikön Väki -kirjasarjan. (vaikka onkin kirjassa esiintyviin hiiriin verrattuna paljon pastellisempi... no, ehkä tämä on sitten kaupunkihiiri! :D) Meillä oli nuo kirjat kun oli lapsi ja koska olin (ja olen!) suuri jyrsijöiden ja gerbiilien fani, olivat nämä kirjat minusta aivan ihania! Niissä kun seikkaili metsässä elelevä hiiriyhdyskunta.
Kirjoissa on ihan omanlaisensa lämpöinen ja kotoisa tunnelma.

Meillä on jossain myös vanhoja Tiheikön väki -kahvikuppeja... täytyy kaivaa ne esille ja ottaa tästä Raclettesta kuva hiirikupissa!


Image from the Brambly Hedge homepage!

These are books that belong in my fondest childhood memories. I love the lush colors, detailed pictures and the overall positiveness and happy view on life in them. Now I just want to read them again!

I remember that I wanted to have blackberries because the mice ate them in these books. I still remember the mice of Brambly Hedge whenever I eat blackberries!

---

Kuva Brambly Hedge -kotisivulta!

Nämä kirjat kuuluvat rakkaimpiin lapsuusmuistoihini. Ihastelen vieläkin upeita värikuvia, niiden yksityiskohtia, sekä tarinoiden sisältämää positiivisuutta ja iloista elämänasennetta (olematta ihan liian lällykkää meininkiä). Nyt haluan lukea ne uudelleen!

Muistan, että halusin aina syödä karhunvatukoita, koska Tiheikön väkikin söi niitä. Vielä edelleenkin karhunvatukoista tulevat ekana nämä hiirulaiset mieleen!

The first resinmouse of the house, Pipos Cheesemouse or Percy is a little confused about the arrival of his pastel-colored new friend.

Girlmouse: "My country-dwelling cousin! You certainly seem to have no shortage on cheese here as you've turned completely yellow yourself!"

Percy: "What. Who is that? Maybe it goes away if I ignore it long enough..."

---

Talon ensimmäinen hartsihiirulainen Pipos Cheesemouse Percy on vähän häkeltynyt hiirityttösen ilmestymisestä.

Hiirityttö: "Maalaisserkku! Täällä maalla on selkeästi hyvät juustoapajat kun olet muuttunut noin keltaiseksi!"

Percy: "Kuka toi on? Ehkä se menee pois jos en huomioi sitä."

10 comments:

 1. Niin söpö pastelli hattara <3 Pidän tuosta ilkikurisesta ilmeestä. Tofu on kyllä niin mäntsäävä nimi kelletahansa näin söpöiselle. Tai sitten jonkin karkin mukaan. Percy näyttää vähän pelästyneeltä kun näin itsevarman oloinen tyty on tullut taloon.

  Samaistun karhunvatukka asiaan. Äiti yritti kasvattaakin niitä meille kun ne olivat minusta niin kiinnostavia. Tuo laittamasi kuva onkin se joka ensimmäisenå tulee mieleen noita satuja ajatellessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia~ <3 <3
   Karkkinimi voisi kanssa olla kiva, mutta olkoon nyt Tofu sen aikaa kun keksin paremman nimen... tai sitten saa pysyvästi jäädä Tofuksi. :3

   Karhunvatukat ovat kiintoisia! Minulle tulee ekana mieleen se kuva, missä hiirityttö tai poika kärkkyy sokeroituja orvokkeja ja aikuishiiri on tikapuilla niitä ojentamassa. En vain saanut sitä kuvaa heti käsiini. Mutta sokeroidut orvokit on karhunvatukoiden lisäksi Se Juttu joka noista kirjoista on jäänyt päällimmäisenä mieleen. :D

   Delete
 2. Awww how cute!!! Congrats on getting her, she looks adorable!!
  I love the city-mouse idea, and Tofu is really a cute name <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you~! <3 <3
   I find it fun to think of her as an electro-loving, tech-wiz kind of urban mouse girl.

   Delete
 3. She's so cute! Congratulations on getting your new lovely mouse ~ I also like her pastel colored everything!
  The Brambly hedge books illustrations are so gorgeous as well, I prefer soft/light colors over darker ones in books also!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! ^3^ <3 <3
   I like detailed pictures and the Brambly Hedge books cater to that desire well. I think the colors on the Brambly Hedge illustrations were inspired by the season in question, like light colors for spring and summer themed books, darker ones for autumn and winter inspired books.

   Delete
 4. Onnea ihanasta hiirulista! On se vain niin suloinen! Minun sydämeni noista tosin vei se ihmisversio Paupiette, jo heti ensi luonnoksista lähtien, mutta olen onnistunut vielä toistaiseksi välttelemään turhaa ostoksentekoa, kun onhan noita pikkutirrejä siinä määrin jo ennestäänkin... *Huokaus* Mutta aina tekisi tietysti mieli ostaa, kun niitä näkee.

  Karhunvatukoista on minunkin mielikuvani peräisin noista Tiheikön väen kirjoista. Muutama kirja löytyy omastakin hyllystä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia! <3 <3
   Minun tekisi mieli hankkia toisenkin värinen hiiri tälle kaveriksi... x33

   Karhunvatukat näyttävät olleen tämän kirjasarjan mieleenpainuvin juttu! :D No mutta hiiret kyllä keräilivät niitä usein. Ovat kyllä ihania kirjoja. Harmi kun nykypäivänä ei tehdä näin kivoja enää.

   Delete
 5. Tofu on niin suloinen nimi! :D Kannatetaan! Paljon onnea uudesta hiirulaisesta, on se vaan niin söpönen. ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! <3 <3
   Kai siitä sitten Tofu tulee. :3

   Delete