Saturday, October 4, 2014

Taeyangs on the Rocks


...otherwise known as "The Gyro-Appreciation Post". Taeyang Steampunk Gyro is just so awesome. All the little details in his outfit and he even comes with a little gun (the fact that a gun belongs to his stock had somehow slipped me). Although I'm not completely sure if a modern-looking semi-automatic pistol is fitting for the steampunk-theme... Then again Gyro's style looks more something like a cyber-steampunk mix than a purely Victorian-inspired steampunk. But anyway, cool!

---
...tunnetaan myös nimellä "Gyron Arvostuspostaus". Taeyang Steampunk Gyro on vaan niin siisti. Kaikki nuo pienet yksityiskohdat asussa ja mukana tulee myöskin pikkuinen pyssy (en ollut jotenkin noteerannut sitä että tämän Taen stockiin kuului pyssykkä). Vaikkakin täytyy myöntää että modernin näköinen semiautomaattinen pistooli ei ehkä ole se kaikkein osuvin valinta steampunk-tyylin jatkeeksi....
Toisaalta Gyron tyyli näyttääkin enemmän hieman cyber-steampunk sekoitukselta, kuin puhtaasti viktoriaanisen ajan inspiroimalta steampunkilta. Mutta jokatapauksessa, coolia!
He's an explorer!
My Gyro seems to be missing one buckle from his coat... Or are there supposed to be three buckles?

---
Hän on tutkimusmatkailija!
Gyroltani näyttää puuttuvan yksi solki tuosta takista... Vai onko niitä ollut tarkoitus olla kolme alunperin?Poor thing... I was careless and a sudden gust of wind knocked Gyro over, resulting in a nasty looking stain on his forehead.
Way to go me, getting a limited doll stained right from the start... :( Although, I think that this stain could be taken off with some water rather easily... Then again it oddly suits him, and makes him unique among the Gyros... so I'm thinking of keeping that stain as his "battle scar" :3

At our local Pullip doll forum here has been a lot of talk about young doll-owners and their possible carelessness that can lead to accidentally damaged dollies. This accident with my Gyro only goes to demonstrate that accidents aren't limited to young doll-owners alone and they do happen to us adult doll-hobbyists too.

Is it just me or does the wind always start blowing at the worst possible moments while photographing outside? Sometimes I feel like the wind *wants* my dollies to get knocked over and break. :'D
Even if it has been a nice weather with little to no wind, when I take my dolls ouside the wind starts blowing out of nowhere like crazy! Every time! Sheesh.
(~From the manifesto "A Doll-Hobbyist's Battle Against the Forces of Nature")

---
Pikku rassukka... Olin huolimaton ja äkillinen tuulenpuuska kaatoi Gyron aiheuttaen tuollaisen likatahran sen ohimolle.
Alun harmituksen jälkeen ("jes, menin sitten tuhraamaan limited-nuken
heti ekassa shootissa..." -__-;; ) tajusin että tämä oikeastaan näyttää aika katu-uskottavalta ja sopii Gyron olemukseen. Vaikka tahran varmaan saisi pois aika helposti mietin että jätän sen osaksi nuken persoonaa. Tämä ainakin tekee minun Gyroni yksilölliseksi. :3
Pullip Suomi-foorumilla on ollut paljon puhetta nuorista nukkeilijoista ja siitä että huolimattomuus voi johtaa vahingossa vaurioituneisin nukkeihin. Tämä Gyroni tapaus osoittaa, että vahinkoja kyllä sattuu myös aikuisille nukkeilijoille, eivätkä ne suinkaan rajoitu vain pienempien nukkeilijoiden kohdalle.

Muuten, tuntuuko minusta vain siltä, vai sattuuko tuuli puhaltamaan aina juuri silloin kun ei pitäisi silloin kun on kuvailemassa nukkeja ulkona? Joskus vaan tuntuu siltä kuin tuuli oikein *haluaisi* nukkieni kaatuvan ja rikkoutuvan. :'D
Vaikka alkuun olisi ollut hyvä, tyyni ja tuuleton sää, kun vien nuket ulos kuvauksia varten niin eikös vain tulekin tuulenpuhureita ihan yhtäkkiä kuin tyhjästä! Joka ikinen kerta! Tää on niin tätä.
(~Manifestista "Nukkeilijan kamppailu luonnonvoimia vastaan.")


I had these two other guys with me as well. I think Taeyangs are my favorite dolls from the Pullip doll-line. Personally, male dolls seem to work for me best, be it BJDs or other doll types. Of course there are exceptions, like my Dollfie Dream M.O.M.O. Yumeka and Soom Teenie Gem Necy (Remy).

Looks like Gyro and Sol are flirting with each other, or what?! :'D And Suzumura Rei is all like "C'mon you guys, stop that already, can't we just concentrate on the photos? -__-;; "

---
Mukana oli myös nämä kaksi muutakin tyyppiä. Luulenpa, että Taeyangit ovat lemppareitani Pullip-nukkeperheen nukeista. Miesnuket nyt vaan tuntuvat toimivan minulla parhaiten, oli kyse sitten BJDistä tai muunlaisista nukeista. No, on toki poikkeuksiakin, kuten Dollfie Dream M.O.M.O.ni Yumeka ja Soom Teenie Gem Necy (Remy).

Näyttää muuten ihan siltä kuin Gyro ja Sol flirttailisivat keskenään, vai mitä ihmettä?! :'D Suzumura Rei siellä taustalla on ihan että "Eikö nyt voitaisi vaan keskittyä tähän valokuvaamiseen,
jätkät hei? -__-;;"


Gyro: "Do you come to this heap of rocks often?"

--
Gyro: "Käytkös täällä kiviröykkiöllä useinkin."Sol: "Well... not as often as you'd think."

I have to come up with fitting names to these guys. Usually I already know right away what dolls "want to be called" but now I'm having trouble coming up with names. :<

---
Sol: "No en oikeastaan ihan niinkään usein kuin olettaisi."

Pitää äkkiä keksiä jotkut nimet näille kavereille. Yleensä tiedän heti miksi "nuket haluavat itseää kutsuttavan", mutta nyt minulla on hankaluuksia nimien keksimisessä. :<


I think that Taeyang Sol calls for an "appreciation post" of his own. I'm so happy that I decided to get Sol after all! I'm being very careful with him, though, since I've read that Sols have had problems with their bodies. Unfortunately this seems to be the case with my Sol too.

He does feel awfully loose from the waist and his hands are crazy tight, you have to move them VERY slowly and carefully... So all of you who are planning to get a Sol: be prepared that he might need some special care. ;)

---
Luulenpa, että Taeyang Sol tarvitsee ihan ihka oman "arvostuspostauksensa". Olen iloinen ja tyytyväinen siihen että tulin hankkineeksi Solin! Olen kyllä tosi varovainen sen kanssa, koska olen lukenut että Soleilla on ollut ongelmia kehojen kanssa. Harmi kyllä tämä näyttää olevan minunkin Solini ongelma.

Solin vyötärö tuntuu kovin löysältä ja kädet ovat todella tiukat, niitä täytyy liikuttas todella varovasti ja huolellisesti. Joten kaikki te jotka harkitsette Solin hankkimista: olkaa varautuneita, että Solit kaipaavat ekstra-huolenpitoa. ;)


And to not let Rei feel left out, let's add one pic of him too! :33
I'll have to take a group-pic of my Taeyangs soon.

---
Jotta Rei ei tuntisi oloaan hyljityksi niin lisätäänpä jatkoksi yksi kuva siitäkin! :33
Pitänee pian ottaa Taeyangeistani joku ryhmäkuva.


Now we have reached to bonus-pic section of this post. This is how the boys traveled in a basket to the spot where I took the photos...

---
Nyt ollaankin sitten päästy tämän postauksen bonus-kuvaosioon asti. Näin pojat matkasivat kuvauspaikalle korissa...


...and this is how Gyro and Sol ended up looking after the shoot when I put them back in the basket. I didn't put them that way on purpose, honest! :'D
(...but I thought they looked kind of sweet that way. x'3 )

---
...ja tältä Gyro ja Sol päätyivät näyttävään kuvauksien jälkeen kun laitoin ne takaisin koriin. En laittanut niitä tuolla lailla tarkoituksella, ihan totta! :'D
(...mutta näytää ne kyllä aika suloisilta noin. x'3 )

10 comments:

 1. Uuh, komeita herrasmiehiä *3* <3
  Tuosta tuulesta... kyllä, itsekin olen kokenut sen niin, että tuuli tahtoo ehdoin tahdoin kaataa nukkeja! Juuri kun olet saanut nuken täydelliseen asentoon niin 'vhuush' tuuli yltyy ja nukke menee kumoon >___<
  Haha, sopivasti olivat asettuneet nuo kaksi tuossa vikassa kuvassa :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mokoma tuuli! Ilmeisesti se ei siis ole vain minun nukkejani vastaan. ;)
   Tyrskähdin nuo kaksi nähdessäni, että osasivatkin mennä sopivasti. Ihan selkeästi näillä kahdella on jotain vispilänkauppaa. Tai tehosekoittimen. ;3

   Delete
 2. Komeita poikia siellä tuulen armoilla. Allekirjoitan täysin tuon tuulen viheliäisyyden. Tuntuu että vähintäänkin henkilökohtainen taifuuni iskee kun erehtyy nuken kanssa ulos XD Mmmm... ja mitä nukkejen "rusikoimiseen" tulee niin miun Sakelta katkesi sormet varmaan viikon sisään kun sain sen, vaikka olin tosi huolellinen. Pieni herpaantuminen ja joku nivel liikahtaa niin eipä siinä mitään ehdi tekemään kun koko komeus on kumollaan maassa.

  Gyro on niin ihana kaikkine yksityiskohtineen. Tuo päähärpäke on ihan paras, kelpaisi tuollainen ihmiskoossakin. Pidän tuosta peruukin sävystä nyt entistä enemmän näissä ulko kuvissa.

  Sol on kovin herttaisen näköinen ja uudet vaatteet sopivat hänellle hyvin.

  Ei hätää Rei; sinäkin olet tosi komia mies ja ottaisin sinut heti tänne asumaan jos se olisi mahdollista <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Hohoo, lisää tuulta eikä pelkkiä myllyjä vastaan tappelevia siis. :D
   Oi oi, voi Sakke parka. :( Mutta niin käy joskus, onneksi sormet saa liimattua paikoilleen. Minua pelottaa ihan hirveästi jos jonkun naamaan tulee särö tai murtuma. Kehot ja muut jutut voi aina fiksata tai korvata, mutta nuken pää ja kasvot ovat korvaamattomia. Siinä päässä "asuu" nuken persoona.

   Juu, tuo Gyron härpäke ja koko asu kyllä kelpaisi minullekin ihmiskoossa. *3* Peruukki tosiaan jännän värinen, se on tavallaan harmaa-ruskea valkoisin raidoin tai sellainen erikoinen... parasta on, että toisin kuin useimmat Pullip-nukkeperheen nukkien peruukit, se ei kiillä muovimaisesti.
   Sol ja Reikin kiittävät ja iloitsevat kehuista~ <3

   Delete
 3. Gyrolla ja Solilla on ihan selvästi jotakin meneillään. Herroilla taisi olla hiukan liian hauska matka yhdessä kohti Suomea?

  Tuuli on kyllä todella nukkeilijan vihollinen! Ei ole pitkä aika kun pitkä hartsityttöni Nono kaatui pienestä tuulenpuuskasta kovalla pamauksella ja luulin jo kallon haljenneen. Tsiisus mikä shokki!
  Parhaat kuvaajat kuulemma käyttävät avustajaa joka kyyköttää kuvausalueen ulkopuolella kädet ojossa valmiina koppaamaan nuken jos tasapaino horjuu. Mutta mistäs tällainen yksinäinen susi kuvausassarin löytäisi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vähän siltä vaikuttaa että Gyrolla ja Solilla on ollut aikaa tutustua toisiinsa reissatessaan USAsta Suomeen. :''3

   Tuo avustaja nukkekuvauksissa valmiina nappaamaan nukesta kopin olisi muuten hyvä idea, mutta en viitsi vaivata ketään tylsistymään niin pitkiksi ajoiksi kun minä otan kuvia... x3 Kuvaaminen on kaikista hauskinta yksin nukkien kanssa, kun saa kuluttaa juuri niin paljon aikaa ja ottaa juuri niin monta kuvaa yhdestä poseerauksesta eri kulmista kuin itse haluaa. Jos paikalla on "yleisöä" tulee itselleni ainakin vähän sellainen olo, että pitää ottaa kuvat äkkiä vaan.

   Yksin kuvaaminen on kyllä jotenkin meditatiivista. Siinä sulkee kaiken muun ulkopuolelle, on vain sinä, kamera ja nukke.... sekä nukkeilijan vihollinen, luonnonvoimat! :''D Tämä on varmaan jotain käänteistä kuin lintukuvaus... ;)

   Delete
 4. cyro ja sol olisivat söpö pari xd

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, noiden flirttausten takia shippaan näitä kahta nyt ihan armotta. :'D Can't unsee that flirting.

   Delete
 5. Onko kaikilla taeyang nukeilla saman muotoinen pää?

  ReplyDelete