Tuesday, March 31, 2015

Of Matching Little Devils and Connections with Dolly Friends...


I received my Soom the Chess Skoll back from face up a while ago. When I went to pick him up, I took some photos of our devil children with Fyrd8th.

The white Skoll, Rigel, belongs to Fyrd8th and the gray Skoll is my Schadenfreude, or Franz for short. We've planned for matching looks for the both from the beginning and it's nice to see our plans coming reality.

I tried using LineCamera application for Android with the post-production of these photos so they might look a bit different than the ones on Flickr. The lighting conditions and the background for these photos weren't optimal, but we just wanted to have some photos of the two together.

---

Sain Soom The Chess Skoll-nukkeni takaisin face upista jokin aika sitten ja otin hiukan valokuvia pikku pirulapsistamme Fyrd8th'n kanssa.

Valkoinen Skoll, Rigel, kuuluu Fyrd8th'lle ja harmaa Skoll on minun Schadenfreude tai tuttavallisemmin Franz. Olemme suunnitelleet näille pikkuisille yhteensopivaa tyyliä jo alusta lähtien kun viime syksynä tilasimme tahoillamme nuket ja on ollut hauska katsoa miten suunnitelmat toteutuvat.

Kokeilin näiden kuvien kanssa LineCamera-sovellusta Androidille joten ovat hieman erinäköisiä kuin Flickrissä olevat samat kuvat. Kuvausolosuhteet ja ympäristö eivät olleet parhaimmasta päästä, mutta halusimme edes jonkinlaisia yhteiskuvia näistä kahdesta.

We have no plans for their characters to be connected tightly, we just thought it would be cool to have Teenies with twinning looks so that we could take pretty photos of the two. :3 Their styles aren't really refined to their full splendor yet, as we both are still searching for the *perfect* outfits for our Skolls.

Fyrd contemplated about character-connections with friends' dolls in her blog post here and brought up many interesting thoughts. This is a very intriguing topic that got me thinking a lot. Actually I have doll character-connections with friends, although some of them are a bit Alternative Universe-kind of connections but still.
I have also future plans for such connections with different friends, but it's still uncertain if they will ever become reality (ie. will the other person get the doll they've been planning to, will they be in the hobby as long as you etc.) But, even if the connections stay just as sketched out plans and images in your mind, it's so much fun coming up with them! It's like play-pretend that you can still continue even after growing up! x3

My Dikadoll Seniors, Xavier and Bram appear in the story of my first and very dear friend that I made after coming into the BJD-hobby. It's really fun to have your characters be a part of someone else's stories and I think it can also deepen your friendship with a person if your characters are connected. Just looking at that doll makes you feel the bond that you share with your friend and it's really heart-warming.
So it's all good, especially if you both are on the same page with how your characters interact and how their character-development works. :)

---

Meillä ei ole suunnitelmia siitä, että näiden kahden hahmot esiintyisivät toistensa tarinoissa. Ajattelimme vain että olisi siistiä jos meillä olisi samaa lookia edustavat Teeniet ja voisimme ottaa niistä kivoja kuvia. :3 Skolliemme pukeutumistyylit eivät vielä ole ihan täyteen loistoonsa viritettyjä, koska etsimme molemmat niitä *täydellisiä* asuja näille piruille.

Fyrd pohdiskeli blogipostauksessaan sitä, millaista olisi kehitellä ystävien kanssa hahmoja, joilla olisi syvempiä yhteyksiä toisiinsa ja jotka esiintyisivät samassa tarinassa. Hän nosti esiin paljon mielenkiintoisia ajatuksia. Tämä aihe on minusta ylipäätään tosi kiehtova ja tykkään pohdiskella sitä.

Itseasiassa minulla jo onkin tällaisia yhteyksiä minun hahmojeni ja ystäväni nukkehahmojen välillä. Niissä on vähän sellaista "toinen todellisuus" eli alternative universe -meininkiä, mutta yhteyksiä silti. Minulla on myös suunnitelmia tällaisille nukkehahmojen välisille yhteyksille muiden ystävien kanssa, mutta on vielä hieman epävarmaa mitkä suunnitelmista toteutuvat (hankkiiko se toinen juuri sitä nukkea jota on suunnitellut jne...) Mutta on mukavaa ihan vain suunnitellakin hahmoja yhdessä ja ajatella miten ne toimisivat ja mitä tekisivät yhdessä. Vähän kuin jatkaisi aikuisenakin mielikuvitusleikkejä. x3

Minun hahmoni Xav ja Bram esiintyvät ensimmäisen, hyvän BJD-nukkeilu-ystäväni nukkehahmojen tarinassa. On tosi hauskaa, kun omat hahmosi ovat osa myös jonkun toisen luomaa maailmaa.
Minusta tuntuu myös, että yhteiset nukkehahmot voivat syventää ystävyyttä vahvasti myös niiden omistajien välillä. Pelkästään nuken näkeminen saa minut tuntemaan myös sen siteen joka minulla on ystäväni kanssa, ja se on todella sydäntälämmittävää. :)  (Menipäs jotenkin sokeriseksi, ehh... mutta oikeasti~ ^^)

Se, että on yhteisiä nukkehahmoja ystävien kanssa on siis minusta tosi mahtava juttu! Etenkin jos ollaan vielä yhteisymmärryksessä siitä, miten hahmot käyttäytyvät keskenään ja miten hahmonkehitys toimii. :)


I came into the BJD hobby because I loved the dolls. Now it seems like it has become so much more than just collecting dolls, styling them and photographing them in my lonesome. It has become a way to connect with people, to gain new wonderful friends and deepen the relationship with old friends.You are all awesome, let's be friends for a long, long time! ^__^

I'm very surprised and happy to see how much this hobby has had to offer me. The dolls can be pricey but what you get in return... priceless! :'DD

And wow! It seems I've reached 98 readers! Ö3Ö Thank you so much!! Only two more and then we have one hundred readers. Then I will hold a special event and Spicasmagoria's first ever give-away! *party*

---

Minä aloin harrastaa BJDitä, koska pidin nukeista. Mutta harrastuksesta onkin tullut paljon isompi juttu kuin vain nukkien kerääminen, tyylien suunnittelu ja valokuvaaminen yksin omassa nukkeharrastuspoterossa. Siitä on tullut tapa olla yhteydessä ihmisiin, harrastusyhteisöön, tapa saada uusia ihania ystäviä ja syventää ystävyyssuhdetta vanhojen ystävien kanssa. Olette kaikki mahtavia, ollaanhan ystäviä pitkään vielä tästäkin eteenpäin! ^__^

Olen oikeastaan tosi yllättynyt siitä, kuinka paljon tämä harrastus on antanut minulle. Nukeilla saattaa olla isohko hintalappu, mutta mitä saa vastineeksi... rahalla korvaamatonta! :'DD

Ja wow! Näyttää siltä että nyt lukijamäärä on kasvanut 98 lukijaan! Ö3Ö Kiitos todella paljon! Enää kaksi lukijaa ja sitten on täydet sata koossa. Tämän saavutettuamme seuraa erikoiseventti ja Spicasmagorian historian ensimmäinen give-away! *party*

14 comments:

 1. They are lovely, love those cute lips! :3 Congratulations on almost having 100 readers, you have such a wonderful blog.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! :3 I'm so happy to hear you like my blog~ <3
   I really like the lips on the Skoll sculpt as well.

   Delete
 2. Onpa kyllä söötti kaksikko, hauskalla tavalla samanlaisen erilaiset <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia~ <3 Minusta meidän suunnitelmat näistä Skolleista toteutui tosi hauskasti. :)

   Delete
 3. Niin ihanat pikkuiset pallurat ! ❤ u ❤
  Näyttävät niin söpöiltä ja samanlaisilta vaikka jollain tavalla ovatkin erillaisia ^w^ ~ ❤ Ja oo pikkuisilla on niin söötit vaatteet ! Näistä pikkuisista alkaa melkein pian tulla suosikeitani ; 3 ; ~ ❤❤❤

  ~Siniapila~

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kiitoksia! ^3^ Kiva kuulla että pikkuisista ja heidän tyylistään pidetään~ Minusta on kivaa että minun ja Fyrdin Skollit ovat teemaltaan samanlaisia, mutta eivät kuitenkaan ihan täysin kuin kaksi marjaa. :)

   Delete
 4. I'm glad I met you through this hobby and I hope we can stay friends for a long time :3 Gaining friends through BJDs is something that was something unplanned for me too. And it is especially fun to notice that I can talk about so much more than just dolls with said friends, like you!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you, I feel the same about you. I'm so happy I have you (and Dark and Tiirikka too) as a friend. :3 It's always so much fun chatting with you about dolls and other things~ <3

   Delete
 5. Ovatpa nuo kaksi pirun hyvännäköisiä, hehheh. Teenie-kuume kasvaa! >.< Hauskalta idealta kuulostaa tuollainen toisten tarinoissa vierailu ^^

  Olen huomannut saman nukkeilussa, että kyllä se antaa yllättävän paljon muutakin kuin pelkkää materialismionnea :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinäpä sen sanoit. ;3 Ja muhahaha, anna Teenie-kiusaukselle periksi. Ja ehkäpä joskus voitaisiin kuvata vaikka Pure Neemo-kuvatarina yhdessä miittikaverien kanssa niin Neemo-hahmomme voisivat pistää toistensa maailmat sekaisin. :D (tosin minun Neemoillani ei taida olla niin pitkälle mietittyjä hahmoja kuin sinun, Safirin ja Sargin. eheh~ ^^;; )

   Kyllä nukkeilu on kiva harrastus muutenkin kuin vain kokoelmankasvattamismielessä. :33 Suurin osa nukkeilijoista on ihan mahtavaa porukkaa!

   Delete
 6. Todella suloinen pari pikkuisia. <3 Nukkejen tarinoiden ja profiilien ja yhteyksien suunnittelu on kyl tosi hyvää aivotyötä, pysyy luovuus terävänä. xD
  Onnea lukijoista! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih kiitos paljon. :3 Olen huomannut että minulle itselleni on helpompi kehittää hahmo nuken ympärille, kun nukke on inspiroimassa ja luovuutta ruokkimassa. Ennen koin omien hahmojen luomisen vaivalloiseksi ja pelkäsin aina että niistä tulee liian samankaltaisia kuin jo olemassaolevat populaarikulttuurin hahmot. Nykyisin hahmojen luominen on helpottunut valtavasti, ehkä juuri nukkien ansiosta. :)

   Delete
 7. Aww söpöliinit<3

  Omat hahmot ja niiden tarinat on niin tärkeitä! Mulla ja kaverillani on OCeita varmaan joku 30 :DD Ja oon ainakin osasta tekemässä nukkea, koska .. onhan se nyt kivaa kun on jotain konkreettista. :D

  Mut hei, onnea kunnioitettavasta lukijamäärästä ja siitä, et oot jaksanut pitää tätä blogia! <3 <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos~ ^__^ <3

   On! Ja wow miten paljon yhteisiä hahmoja! Se on kyllä hauskaa kun on joku jonka kanssa saa jakaa hahmojensa tarinan ja joka keksii niihin uutta verta. Siten ne tuntuvat jotenkin todellisemmiltakin ainakin minusta, kun on joku muukin jolle nuo hahmot ovat "olemassa". :)

   Mitä pidemmälle hahmon tarinaa miettii ja mitä "kauemmin" hahmo on ollut olemassa niin sen rakkaampia niistä tulee. Tosin lähiaikoina olen innostunut tosi paljon uusista hahmoista joita olen kehitellyt... pitäis varmaan joskus luonnostella paperille ja esitellä vaikka blogissa näitä. :) *on laiska*

   Tuo on kyllä tosi mahtava idea että kustomoi nukeista omia jo aiemmin olemassaolleita hahmoja. Esim. animehahmojen ja muiden kanssa minulle on aina ollut tärkeää että on jotain konkreettista niistä omista lemppareista. Sitten OCien kanssa se tuntuu vielä siistimmältä kun voi pidellä omaa hahmoa käsissään.

   Ja kiitos tosi paljon onnitteluista! <3 "Alle sata" on vielä blogimaailmassa pikkunäpertelyä, mutta minulle tämä määrä lukijoita on ihan mahtava juttu! :3 Ihmettelen itsekin että olen jaksanut pyörittää blogia jo... neljättä vuotta. O__O Tämä on neljäs vuosi näköjään blogin elämässä. Oho.

   Delete