Tuesday, April 21, 2015

Toy fair haul~ (lots of crap)


More toy-posts! Some time ago me and my dad went to an event where they sold all kinds of old stuff, antiquities and old toys. Here's some of the loot I got from there.

---

Lisää lelupostauksia! Jokin aika sitten olin messuilla, jossa myytiin kaikenlaista vanhaa tavaraa, antiikkia ja leluja. Ajattelin esitellä joitakin sieltä mukaan tarttuneita juttuja.

Here's almost all the stuff I got. Missing a couple of Puppy in My Pocket-puppies and a few other things that I lost somewhere and found only after I took these photos. Oh well, I'll just make a new post with them later.

The funny man in the hat smoking a cigarette is an old souvenir doll from DDR that my dad had found somewhere and bought me. I'll make a post with him later because after a little googling I found out that he has a pretty interesting background story that deserves a post of its own.

---

Tässä melkein kaikki mitä sieltä tuli napattua mukaan. Kuvasta puuttuu pari Puppy in My Pocket-pentua ja muuta pientä juttua, jotka olivat kuvien ottamisen hetkellä kateissa. Heh, vasta ostin ja ehdin jo hävittää! No, postaan niistä sitten erikseen myöhemmin.

Hassu hattupäinen setä joka polttelee savuketta on vanha matkamuistonukke DDR'sta, jonka isäni löysi ja osti minulle. Postaan siitäkin erikseen, koska pienen googlauksen jälkeen paljastui että sillä on melko kiintoisa taustatarina, joka ansaitsee oman postauksensa.
Let's start with these guys. Yes, I'm enjoying myself with the photo-editing app on my phone, can't help it. I thought these pics would be boring if I didn't add a little something there. Ok, let's face it, the pics are crap but whatever.

I *really* didn't mean to start collecting Ken-dolls. My dad who is also a toy-collector (well, he collects miniature models and manly stuff like that) got them for me. I told him to keep his eyes open for vintage Action Man and G.I. Joe figures--- and suddenly he buys me a bunch of Kens.

I have no idea what series or what year/decade these Kens are from (I'm guessing the one in the middle is from 80's?) but I think they are kind of cute. I think they can be part of the cast when I start making those Action Man photostories I've been meaning to.

Also, two Littlest Pet Shop dogs. Now it seems I've really fallen for LPS, goodness help me! Or at least for the LPS dogs. The blonde dog reminded me of the robot dog Clara from DRAMAtical Murder so I had to get her. ^^;; I have no excuse for the purple... bordercollie? I just like purple and bordercollies. I used to hate these big-eyed LPS animals but now I love them. Especially the dogs.

---

Aloitetaanpas näistä tyypeistä. Ja kyllä, minulla on oikein hauskaa tämän kuvanmuokkaussovelluksen kanssa. Tuumin että nämä kuvat olisivat tylsiä ilman jotain piristettä. Ok, no myönnetään että kuvat on kakkaa, mutta mitä siitä. En jaksanut nähdä kamalasti vaivaa näiden eteen.

En *tosiaankaan* ajatellut alkaa keräämään Ken-nukkeja. Isäni, joka on myös lelukeräilijä tavallaan (noh, hän harrastaa malliautoja, junaratoja jne. ) osti ne minulle. Käskin hänen pitää silmiään auki jos näkisi vanhoja Action Man tai G.I.Joe-hahmoja--- ja sitten hän ostaakin Ken-lauman. No ovathan nämä tavallaan söpöjä ja voivat olla mukana hahmokaartissa jos koskaan saan aikaiseksi tehdä niitä Action Man-kuvatarinoita joita olen aikonut toteuttaa.

Mukana menossa myös kaksi Littlest Pet Shop koiraa. Nyt näyttää pahasti siltä että olen innostunut näistä LPS-elukoista. Mutta lähinnä minua kiinnostavat pelkästään LPS-koirat. Blondikoira muistutti minua DRAMAtical Murderin robottikoiruus Clarasta, joten se piti ostaa. ^^;; Violetin...bordercollien? suhteen minulla ei ole mitään tekosyytä. Pidän vain violetista. Ja bordercollieista. Ennen inhosin näitä isopäisiä LPS eläimiä, mutta nyt pidän niistä. Etenkin niistä koirista!
This guy again!

I must have looked a bit puzzled when my dad showed me what he had bought... "But look, one of them has a beard!" he said. :'D
I'm very much into bearded Action Men, that's why my dad keeps buying me bearded dolls and figures, no matter if they are Action Men or not!
My dad keeps joking with his collector friends about this. But I just like beards, ok? :D

I think this guy is actually kind of cool, he just seems to have partied pretty hard with that beard all scratched (or maybe it's in fashion?) and his jacket looks like it's about to fall apart too... (but then again that might be a fashion statement as well!). Batman is having a facepalm moment.

Does anyone know any good links to sites on how to restore Barbie dolls and their hair? I'd love to do something about that scratched beard and his dishevelled hair.

---

Taas tää jätkä!

Näytin varmaankin hämmästyneeltä kun isä esitteli mitä hän oli ostanut. "Mutta, tällä on parta!" hän sanoi. :'D Minä tykkään hirveästi parrakkaista Action Manesta, siksi isäni on nyt alkanut metsästää minulle kaikenlaisia leluja ja figuureja joilla on parta. Olivat ne sitten Action Maneja tai eivät...
Isäni ja malliharrastajakaverinsa hupailevat kustannuksellani tämän partajutun vuoksi. Mutta minä nyt vaan tykkään parroista, ok? :D

Minusta tämä tyyppi on oikeastaan aika cool, vaikka onkin näköjään juhlinut aika rankasti kun partakin on noin raappiutunut (tai ehkäpä se on nyt muotia?) ja takkikin on riekaleina... (mutta toisaalta sekin voi olla fashion statement, kukapa sitä tietää). Batman taustalla facepalmaa.

Tietääkö kukaan linkkejä sivustoille jossa neuvotaan miten Barbie-nukkeja voisi "restauroida"? Haluaisin kunnostaa ukkelin parran ja tehdä tuolle pölähtäneelle kampaukselle jotain.
There was a booth that sold newer stuff as well. This Pop! Heroes Batman (60's TV-series version) was on discount because his box had a small dent.

Batman is my favorite superhero and I remember watching the reruns of this TV show with my cousin when I was a kid. Boy, my cousin was a huge Batman fan back then! We used to play Batman and... not Robin but Batman's loyal dog (my OwnCharacter before there was a term OC) together. x'D I asked my cousin if he remembered any of this but he didn't. I'm sad. :')

---

Messuilla oli myös joitain myyjiä jotka myivät uusia juttuja. Tämä Pop! Heroes Batman (60-luvun TV-sarjaversio) oli halvennuksessa koska boksi oli hiukan ottanut osumaa.

Kuten jo aiemminkin on ehkä tullut mainittua, Batman on suosikkini supersankareista (jos ei nyt lasketa Tigeria ja Bunnya... no ok, on se Batman vaan niin pähee!). Tulee mieleen kun lapsena serkkuni kanssa katsoimme tätä TV-sarjaa kun se tuli uusintana. Serkkuni fanitti hurjasti Batmania! Leikittiin yhdessä Batmania ja ... ei Robinia vaan Batmanin uskollista koiraa (minun OC ennenkuin termiä OC oli edes keksitty ;D). Kysyin serkulta jokin aika sitten muistaako hän vielä tätä, mutta ei muistanut. Olen surullinen. :')
This has to be my favorite thing I got from the fair. It's an old Barbie's pet dog and I think it's super adorable. I saw a tuft of white hair in a box full of Barbie's furniture and when I rummaged in the box to see what the furball was, this dog turned up! I think it looks a little bit like a white shepherd~ Or maybe a samoyed?

---

Tämä on lempparini kaikista jutuista jotka löysin lelumessuilta. Se on vanha Barbien lemmikkikoira ja minusta ihan supersuloinen. Näin tupon valkoista karvaa laatikossa, joka oli täynnä Barbien huonekaluja. Kun kaivelin laatikkoa nähdäkseni mikä se valkoinen karvapallo oli, se paljastuikin koiraksi! Minusta se näyttää hitusen valkoiselta paimenkoiralta~ Tai ehkäpä sittenkin samoyedilta?
Nevermind the fact that a dog has pink eyeshadow. I just love petting its fur and posing it. I don't know why I like this dog so much, I know it must seem like crap to someone else. :'D
She has joints in her legs and her head is articulated so the poses she can make look very cute... like she's begging or making the "come and play with me"- gesture. Too bad the joints have loosened due to her age so it takes some time and patience to make her hold the poses. I need to see if something can be done about this. Her head is also a bit yellowed, but I think some minor flaws make old toys very endearing.

Toy dogs (and toy foxes and -wolves) are especially dear to me. Dog-or canine -themed things were probably the first thing I started to collect when I was a kid and I've more or less continued doing so all through my life. I don't just blindly buy everything that looks like a dog though, I have my standards! x3 I only buy things that somehow catch my attention and seem particular to me in some way.

---

Huolimatta siitä että koiralla on pinkkiä luomiväriä. Minä vaan tykkään silitellä tuota turkkia ja asetella koiraa erilaisiin posetuksiin. En edes tiedä miksi tykkään siitä niin paljon, luulen että se on varmaan roskaa jonkun muun silmissä. :'D

Koiralla on jaloissa nivelet ja sen pääkin liikkuu ja kallistelee joten sen saa laitettua hyvin koiramaisiin asentoihin mikä on suloista... mm. kerjääminen ja "leikkiinkutsu" onnistuvat. Harmi kun nivelet ovat ajan saatossa löystyneet, se hieman vaikeuttaa kun tasapainoa pitää hakea pitkään. Pitänee katsoa voisiko nivelille tehdä jotakin. Koirulin pääkin on hieman kellastunut, mutta minusta tällaiset pikkuvirheet vain lisäävät vanhojen lelujen charmia.

Lelukoirille (ja leluketuille ja -susille) on varattuna erityinen paikka minun sydämessäni. Koiraeläin-aiheiset asiat ovat ensimmäinen juttu jota aloin pikkuisena keräillä ja olen jatkanut sitä enemmän tai vähemmän koko ikäni. Toisinaan innokkaammin, toisinaan hieman laiskemmin. En tosin vain ostele mitä tahansa koira-aiheista vaan esineissä pitää olla jotain minua puhuttelevaa. Sitä en oikein osaa sanoa mikä tekee jonkin jutun sellaiseksi että se "puhuttelee" minua, sen vain tietää kun esineen näkee. Muut keräilijät osaavat varmaankin samastua tähän tunteeseen.
Another one of my dad's findings. The duck moves forward and its legs go back and forth as if it's swimming. For some reason my dad has started to buy mechanical toys for me. (he brought home a really cute vintage Japanese begging dog toy! I must take a picture of it, it's sitting beside me here as I write this and looking adorable).

Mechanical toys remind me of robots and automata, the way they imitate life and the movements of living things. It somehow makes me sad for a reason I don't really know myself.  (Maybe because it brings the movie Blade Runner to mind, which is the most awesome movie I know, but a really really sad one) But I think they are cool nevertheless.

---

Tämäkin oli yksi isäni löydöksistä. Vieteristä vedettäessä ankka kulkee eteenpäin ja sen jalat liikkuvat ees taas kuin uintiliikkeitä tehden. Isäni on jostain syystä lähiaikoina ostellut minulle mekaanisia leluja. (juuri äsken sain häneltä todella suloisen japanilaisen kerjäävää koiraa esittävän vintagelelun! Pitää esitellä sekin blogissa, se istuu tälläkin hetkellä tuossa vieressä on näyttää erityisen hellyyttävältä).

Mekaaniset lelut muistuttavt minua roboteista ja automatoneista siinä että ne yrittävät jäljitellä elävien olentojen tapaa liikkua. Jostain syystä tämä ajatus on minusta hiukan surullinen, syystä jota en itsekään osaa sanoa. (ehkä siksi että niistä tulee Blade Runner-elokuva mieleen, joka on lempparileffani... mutta siinä elokuvassa on myös hyvin surullinen tarina) Ovat ne toki siitä huolimatta siistejä.There were both vintage and new doll clothes for sale so I bought some. The vintage Cindy doll-shirt looks great on Carbon, I'm amazed! The colors are perfect for his style too, I couldn't have made a better find from a shop that sells BJD-clothes!
The other vintage shirt I got is a sweater for Ken-dolls that I'm planning to give Ukko, my replica-vintage Action Man.

The pastel-colored clothes are new, hand made in Finland and I got them for my Pullips.

---

Myynnissä oli myös erilaisia niin uusia kuin vintage-nukenvaatteita ja ostin muutaman. Vintage Cindy-nuken paita sopii Carbonille uskomattoman hyvin, olen ällikällä! Väritkin ovat Carbonin tyyliin ihan nappiin, en olisi voinut löytää sopivampaa paitaa edes kaupoista joissa myydään BJD-nukeille tehtyjä vaatteita!
Toinen vintage-hankinta on Ken-nuken pusero ja sen saa Ukko, parrakas Action Mieheni. x'D

Pastellinväriset vaatteet ovat uusia jonkun valmistamia ja ne hankin Pullipeille. Jos joskus taas jaksaisin niidenkin rassukoiden kanssa jotain puuhastella.
Bonus-pic; Moe-Batman! (this was something that was brought on by the comments in the last post. :'D) What do you think, will senpai ever notice him?

...and who in the world could be Batman's senpai...?

---

Boonus-kuva: Moe-Batman! (jos jaksoit lukea viime postauksen kommentit niin tämä on seurausta sieltä..). Mitä mieltä olette, tuleeko senpai koskaan huomaamaan häntä?

...kuka kumma voisi olla Batmanin senpai...?

25 comments:

 1. Great finds~! Especially that fluffy dog x3 I think it looks like a white shepherd! Snout is too narrow and paws too small to be a samoyed imo. Though on the other hand, that tail looks nothing like white shepherd's... Maybe it's a mix breed? :'D

  Those Pop! Heroes figures are so cute ♥ I've been eyeing on them, but so far resisted the temptation of buying some XD

  Oh my god I just died at that moe Batman XDD So kawaii ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you~! ^3^ Yeah, the fluffy dog is one of my favorite toyfindings up to this date. Yes, the anatomy is a little funny for a samoyed...but I've never seen long-haired white shepherds either. :'D So a mix breed it is~

   I really love Pop! Heroes~ I've decided not to go crazy with them though, I just want to have a select few cool ones.

   I think Moe Batman demands to become a "real character" in my blog, and not remain as a sidenote comic relief. We'll see... ;).

   Delete
 2. That's quite an impressive haul! I'm looking forward to your post on the East German doll since Cold War Eastern Europe is an area of interest to me. Wish I could help with raggedy Ken. As far as I know, flocking requires some specialized electrostatic equipment and a bit of practice. I know there have been people who've offered reflocking services over the years but who does it seems to change every few years.

  Batman was always a favorite of mine as a kid, along with Spiderman. Not sure why it was those two but it made sense to me at the time!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, thank you! :3 Well I must introduce the bearded cigarette-smoking gentleman sooner than later then. The character that he depicts is from the time before Cold War, but he is made in East Germany. I have mixed feelings about liking the old stuff from Eastern Germany. I'm glad that DDR is over and done with but I still feel some of the things they made back in the day are kind of cute, there's this certain look of clumsiness in them... ;)

   Aww, raggedy Ken sounds so adorable. That'll be his name from now on, Raggedy Ken. Or Rags for short. ;) Ohh, he isn't flocked, the beard is painted on, so I think I could use some acrylics and paint the beard whole again. But then he wouldn't be Rags anymore. Hmm... what to do..

   Flocking sounds interesting though, it would be cool to try it someday if I knew a person who had the equipment for it...

   Oo, a fellow Batman fan! ^3^ I'm not sure why I love Batman so much either. Maybe he's not such a goody-two-shoes scout boy that Superman seems to be sometimes. We used to draw funny fancomic-doodles with Batman and Robin in our school notes back in junior high with my best friend. And later we continued that in letters when she moved away to study in a different city. Maybe we should start drawing them again!

   Delete
 3. You and your dad seem to have a great relationship, he seem very supportive of your hobby. And congratulation on your toys, Batman is also my fave!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, well he isn't always so supportive, he's not really happy about me collecting giant Alpacasso plushies and stuff...and he thinks I shouldn't get anymore resin dolls for a while. ;)
   But he likes to search for quirky old toys for me. I think he's also happy that someone is interested in his miniature model hobby.

   But yeah, I have a lot of fun with my dad, he always comes up with all kinds of fun things. :)

   Delete
  2. ...oh and yeah! Yay for more fellow Batman fans! Batman is awesome! ^3^ <3

   Delete
 4. Iik, tuo Barbie-koira, minä muistan tuon <3 Jollain kaverilla taisi pienenä olla ja voi että olin kade, olikohan sillä joku nimikin...(Okei, googlasin, Snowball xD). Huippuja löytöjä muutenkin! Lelumessut kuulostaa hauskalta <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ooo hienoa että löytyi tuon koiran tausta"tarina"! Hämärästi muistan että tällaisia olen saattanut nähdä itsekin pienenä kaupassa... Lelumessut oli antiikkimessujen ja öö kädentaitomessujen yhteydessä Turussa. :3 Siellä oli vähän näytteilleasettajia, mutta hauskaa oli silti.

   Delete
 5. Näytti lelumessuilta löytyvän kaikenlaista, tuo koira on aivan ihanan pörröinen ja söötti!
  乁( ⌒ ≥ ⌒ )ㄏ ♡
  Messuilta löytää Aina kaikenlaista kivaa pikkuista tavaraa.
  Kuulostaa hauskalta, kun isäsi metsästelee sinulle parrakkaita figuja ja nukkeja ! : 3  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, tällaiset tapahtumat ja esim. kirppikset on kivoja, kun koskaan ei voi etukäteen tietää mitä sattuu sieltä löytämään! Myös se, että myytävät tavarat on laatikoissa ja niitä pitää penkoa on tavallaan hauskaa aarrejahtia, kun ei heti päällepäin näy mitä siellä pohjalla voi olla.

   Isästäni taisi tuo "jos näet parrakkaita actionfiguureja niin osta minulle!" olla niin yllättävä ja hassu juttu että nyt hän ostaa kaikenlaista parrakasta. :'D No, tähän mennessä parrakkaat asiat joita olen saanut ovat olleet varsin hauskoja joten en valita. ;)

   Delete
 6. Tuo Barbie koira <3 Kaverilla oli juurikin tuo ja tykkäsin ihan kauheasti leikkiä sillä juurikin tuon liikkumisen takia :)!

  Mietin, että onko tuo parrakas Ken sellainen jota mainostettiin silloin joskus että "Sen parran voi oikeasti ajaa!" Tyyliin kylmä tai lämmin vesi ja parta maagisesti kasvaa takaisin. Tuo kolmen Kenin kuva on hauska, varsinkin tuo keskimmäinen näyttää ihan siltä yhdeltä He-man kohdalta missä prinssi Adam nauraa xD.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih~ Hienoa että tämä on tuttu monelle, tämä koiruus. Minusta on aina hauska lukea ihmisten lelumuistoja yms. ja antaa sellaisen "lisäarvon" lelulle että tietää siitä jotain taustoja ja jos samanlainen on tullut jollekin muulle vastaan. Luulen että olisin lapsena ollut ihan hulluna tähän lelukoiraan...

   Hehe, monista asioista mietin sillätavalla että "Jos tällainen juttu olisi ollut silloin kun minä olin lapsi niin olisin ratkennut innostuksesta!" xD

   Hmm.. juu tiedän nuo Kenit! (olisin halunnut sellaisen xD ) Pitää kokeilla jo lämmin vesi toimisi tuohon. :) Hahaha, mainio huomio tuosta kuvasta. :'D Se tuli ihan vahingossa, koska tuo keskimmäinen pitää päätään hassusti takakenossa istuessaan. xD (ja apua tuo Adam-naurumielikuva... tulee mieleen TaisteluJaska-videot)

   Delete
 7. Voi ruma sana. Kirjoitin pitkän sepustuksen ja kone päätti hävittää sen. Minua sensuroidaan :(
  Olen aina ollut sitä mieltä että Batmanin ja hänen hovimestarinsa viileän ulkokuoren alla on paljon enemmän kuin mitä päälle näyttää. Heillähän on todella pitkä historia yhdessä ja hovimestari tuntee kaikki Battiksen salaisuudet. Sitäpaitsi Batmanin kaikki naisjutut tuntuvat niin päälleliimatuilta.

  Voi Snowball, Barbien koirista kaikkein kummallisin. Kun ensin oli afgaani, sitten se baskeripäinen puudeli ja sen jälkeen collie, niin tämä sai siltä collielta pään ja ties miltä tuon turkin. En tiedä yrittääkö se olla samojedi vai joku täysin uniikki yksilö?
  Minulla on se afgaani ja se on kyllä upea! Luulin pitkään hankkivani oikeankin afgaanin, mutta eihän näillä nivelrikoilla hoideta turkkia. (Tosin ystävälläni on nyt saksalainen ratajuoksulinjainen afgaaninarttu jolla ei ole turkkia mutta luonnetta kahden edestä ja sille on tulossa pentuja. Mutta se on jo eri tarina...)

  Voi ankka-poloista kun onneton! En käsitä miksi monilla vieterileluilla on vähän masentunut ilme? Ovatko ne kyllästyneet samojen liikkeiden toistamiseen vai onko kyse samasta kuin klovnien onnettomissa ilmeissä?
  Ken-porukka on megacool! Käy kateeksi että isäsi on noin kannustava keräilyharrastuksen suhteen. Useampi silmäpari saa aina enemmän aikaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eih, inhoan kun tuollaista tapahtuu kommentteja kirjoittaessa! Dx Pitäisi aina muistaa kopioida teksti aina välillä... Olenkin alkanut tekemään usein niin että "maalaan" ja kopioin kirjoittamani kommentit ennenkuin klikkaan "lähetä" koska joskus blogger failaa ja sitten teksti katoaa bittiavaruuteen ellei ole koneen leikepöydällä tallessa!

   Hih, minäkin mietin että olisiko Batmanin senpai se hovimestari... xD Jos kyseessä olisi Mustanaamio, voisi kuvitella että senpai olisi "aiempi" Mustanaamiona toiminut henkilö. Batman ja Robin-paritustahan yleensä "harrastetaan" (8D lol!) mutta itse en oikein osaa tällaista suhdetta heidän välillään nähdä... Vaikka siitä joskus kaverin kanssa vitsaillaankin. xD

   Hei, nyt kun luettelit noita Barbien koiria, niin samalla minulle nousi tosi voimakkaita kuvamuistoja mieleen! Joo'o, näitä on nähty kaupassa tai muussa yhteydessä. Etenkin baskeripäinen puudeli ja afgaani herättivät muistoja... Mutta minusta t´ämä Snowball on aivan suloisin~ Flickrissä näin kuvan jossa joku oli kerännyt useita Snowballeja ja taidankin pitää silmät auki tästä lähin Snowballeja ja muitakin Barbie-koiria varten. Olen aina rakastanut niitä vanhempia "aidonnäköisiä" Barbie-hevosia, joita minulla onkin pari omasta lapsuudesta tallella. (toiselta tosin surullisesti sisko astui hienot nivelletyt jalat poikki, mutta en raaskinut heittää heppaa roskikseen vaan korjasin jalat teipeillä... Tällainen heppa kun tulisi ehjänä vastaan niin ostaisin heti.

   Afgaanit ovat upeita koiria, mutta vaikka turkkiroduista tykkäänkin, minulle enemmän pörrökarvaisten pystykorvien ja pitkäkarvaisten saksanpaimenkoirien turkki on semmoinen että niitä jaksaisin hoitaa. Mutta, saluki, afgaanin "sisarrotu" on myös kaunis koira. Sellaista voisin joskus harkita, vaikka salukin luonne ei ehkä ihan ihanne-koiraani vastaakaan. (ihannekoirani on siis sellainen "peruskoira", rempseä ja koiramainen, hieman miellyttämishaluinenkin, ei etäinen ja ylpeä ;) )

   Hyvä kysymys vieterilelujen ilmeistä! (siinä lause jota en olisi uskonut kirjoittavani koskaan x'D) Mutta oikeassa olet, myös ne hymyilevät vieterilelut näyttävät aina jotenkin surullisilta... Minun veikkaukseni on tuo sukulaisuus klovnien ilmeisiin. Aika monesi muutenkin vanhojen lelujen ilmeissä on sellaista "särmää", niitä pysähtyy katselemaan pidempään ja voi tulkita monella tavalla. Ehkä se johtuu siitä, että silloin ei ole pyritty luomaan hetken viihdettä Pepsodent-hymyineen lelujenkaan suhteen. Tai sitten ennen esteettiset näkemykset ovat olleet erilaisia ja leluillakin on saanut olla muunlaista luonnetta kuin olla pelkkä yli-iloinen virnistelijä.

   Minusta tuntuu että isäni leluinnostus on saanut uutta puhtia minun leluharrastukseni "aktivoitumisesta". Molemmat siis hyötyvät. ;)

   Delete
 8. Ihana postaus, mahtava haul! ^_^ Sulla on ihana isä. :DToi Barbien hassu koira tuo muistoja omalta lapsuusajalta ja mielestäni se on noista Turren mainitsemista koirista kaikkein suloisin. Toki itse villakoiria omistavana olen hankkinut sen puudelin sarjasta. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi kiitoksia! ^_^ Hienoa että muut eivät näe näitä vain vanhana roskana... Olen vähän arastellut näyttää ostamiani juttuja. Oho, aika moni täällä muistaa Snowball-koiran! Jotenkin hauskaa että se herättää niin paljon muistoja.

   Minulla ei ole villakoiria (vaikka pidänkin niistä <3 ) mutta ottaisin silti puudelin enemmän kuin mielelläni! ^^

   Delete
 9. Oi the return of Moe-Batman! XD I'm guessing Alfred could be his secret sempai.

  Batman was my favourite super hero as well when I was a kid. Or more precisely, Joker was my favourite villain. I have always preferred the villains... Bad boy syndrome perhaps? But I have watched the Batman cartoon (which still has the one and only true Joker voice - Mark Hamill) and the '60's show when I was a kid. Well, the latter as reruns, I'm not that bloody old!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moe Batman - the sequel! And I think we haven't heard the last of him yet... ;) Ok, two votes for Alfred being Batman's senpai, any other opinions? *listens* :'D

   I usually prefer the villains in shows and comics where the main characters are too "goody goody". :'D Like in Bamse (http://en.wikipedia.org/wiki/Bamse) I hated it how the main characters were always so preachy and hoped the bad guys would win, at least once! x'D
   But Batman has a darker side too, and I'm intriqued by characters who are driven by negative emotions and revenge. so Batman's all "good" in my books. :'d

   Haha, yeah! My thoughts exactly, that's why I had to add the "reruns"-part, because I didn't want anyone to think I was kid in the 60's. (I'm sorry, no offense, the kids of the 60's ;) )

   I haven't watched Batman the cartoon in ages(there are several Batman cartoons I think and I'm not really sure which I've watched...), and suddenly I got an urge to do so... *goes to search Netflix*

   Delete
 10. Voi nostalgiaa! Muistan tuon Barbie koiran! Kaverilla oli se.

  Itse olen kaivanut esiin vanhoja Barbieita vanhempieni komerosta ja saanut niiden huopuneet takkutukat kuntoon näin: Ensin pesin hiukset shamppoolla. Jos hiukset oli erityisen karheat, annoin niiden liota huuhteluainevedessä tunnin. Sitten lääräsin tukan aivan täyteen hoitoainetta. En huuhdellut hoitoainetta pois vaan aloin harjaamaan hiuksia tiheähampaisella kammalla pienissä osioissa aloittaen latvoista ylöspäin. Kun koko pehko oli harjattu (Totally Hair Barbien kanssa aikaa harjauksessa meni n.45 min.) huuhtelin ja kuivasin hiukset. Nyt harmittaa kun en ottanut ennen ja jälkeen-kuvia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ooh! Lisää Snowball muistoja! Miten minä olen onnistunut lapsena missaamaan koko Snowballin olemassaolon? :-O

   Kiitos vihjeestä! :3 Taidanpa testata tätä Rags-Kenin hiuksiin! Lyhyissä hiuksissa ei ole takkujen ongelmaa, mutta karheat ne ovat kyllä.

   Delete
 11. Haha, ei vitsi nää sun parrakkaat action manit ja Kenit ja ties mitkä muut!! Tuun aina niin hyvälle tuulelle kun nään niistä juttuja, kun harvassa blogissa tollasia tulee vastaan!! Muutenkin on ihana nähdä näitä vanhoja leluja kun ite en niitä keräile, mut silti pääsen fiilistelemään muiden keräilijöiden kautta niitä vanhoja hyviä aikoja! XD MOAR PLEASE. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla! ^3^ Ja juu, voisin tästä lähin alkaa postaamaan enemmän lelupostauksia kun niistä kerran pidetään. :) Ne ovat niin persoonallisia tyyppejä ja usein aika humoristisen näköisiä niin niistä saa helposti hassunkurisia kuvia ja postauksia aikaan.

   Delete
 12. Hihittelin itsekseni noille Keneille ja niiden taustatarinalle :D Kuvanmuokkaukset ovat myös oikein toimivia. Barbien kunnostamisesta en tiedä oikeastaan mitään. Partaa kaiketi voisi yrittää maalata.... Hiukset ehkä voisi uudelleenmuotoilla kiehauttamalla ne vedessä ja laittamalla geeliä mutta rehellisesti sanoen mikäpä minä olen tässä asiassa neuvomaan XD En muuten muista koskaan nähneeni parrakasta Keniä, joten aikaisemman kommentoijan ehdotus parranajo-Kenistä käy järkeen :O

  Lueskelin tässä edellisen postauksen jossa pohdiskelit kuinka jotkut BDJ-harrastajat pitävät "leikkiä" epämieluisana terminä. Minusta se on sinänsä outoa, koska eikö nukkejen vaatteiden ym. vaihto ja luonnossa kuvailu ynnä muu ole eräänlaista leikkimistä anyway...? Ja ihan terveellistä se on aikuisillekin, ha! Katselin juuri kun ylen uutisissa oli juttu japanilaisista figuurikeräilijöistä, ja siinä eräs nainen kertoi pitävänsä työpöydällään figuureja ja toisinaan tauoilla rentoutuvansa leikkimällä niillä. Olin siinä ihan että LIFE GOALS :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yay~ Kiva että viihdytti! ^_^/
   Minulla on etäisiä muistikuvia useistakin parrakkaista Keneistä (mitä täällä tapahtuu?!), mutta en oikein osaa spesifioida. Sen parranajo-Kenin muistan, mutta minusta se ei ollut tämännäköinen...toisaalta, voihan olla että parranajoKenejä on ollut useita variaatioita! Mistäs sen tietää! :''D Pitää siis selvittää asia ja läträtä Keniä vedellä~ Jos parta maagisesti kaikkoaa niin tiedämme vastauksen.

   Luulen, että näille harrastajille joku ihminen on joskus sanonut jotain negatiivista siitä että aikuinen ihminen vielä "leikkii nukeilla". Siten on ymmärrettävää että leikkimis-termi ei kaikille ole niin positiivinen tämän harrastuksen yhteydessä.
   Minä haluaisin kuitenkin vaikuttaa yleisesti asenteisiin, että leikkiminen ja lelut olisi "sallittavampaa" yleisen mielipiteen mukaan aikuisillekin. Lapsuuden, nuoruuden ja aikuisuuden raja on jo nyt hyvin paljon hämärtymässä ja vaikka se ei ehkä kaikilta näkökulmilta katsottuna ole hyvä juttu (kuten vaikkapa aikuisten maailman asioiden vyöryminen lasten ja nuorten elämään liian varhaisessa vaiheessa), niin minusta tämä leikkimisen salliminen kaikenikäisille on ehdottomasti vaan hyvä asia! :)

   Hehee, minäkin näin sen pätkän uutisista! (Osuvasti olin vanhempieni luona ja isä huusi "täällä on nyt niitä japanilaisia lelukeräilijöitä, tule katsomaan!" Ja "Oletko sinäkin tuollainen otaku?" x'DDDD) Se oli mainio pätkä! Ja pointsit sille naiselle, ehdottomasti life goals minullekin~ ;)

   Delete