Wednesday, July 6, 2016

Weekend of Art


So yeah, basically I'll just discuss last weekend and what fun we had with my friend @hileisin in Helsinki.

---

Kirjoitanpa lähinnä vaan jotain siitä miten kivaa meillä oli viime viikonloppuna ystäväni @hileisin kanssa Helsingissä.

I often listen to Basso radio while commuting to work and they were advertising a new festival called Visio. It was a festival for electronic music and as that's my favorite music genre of course I wanted to go! @hileisin is more of a rock kind of person but she was a good sport and agreed to come with me.

It was a fun experience... although I seem to lack the stamina I used to have when I was younger. No more dancing all through the night for me it seems. :P

I especially liked Detroit Swindle, they really took their audience and made people party!

---

Kuuntelen usein työmatkoilla Basso-radiota ja siellä mainostettiin uudenlaista festaria nimeltä Visio. Visio on/oli elektronisen musiikin festari ja koska tämä on minun lempparimusiikinlajini niin tottakai innostuin. @hileisin taitaa olla enemmän rock-ihmisiä, mutta oli hyvä kamu ja lähti mukaan siitä huolimatta.

Oli ihan hauska kokemus... vaikka minulta taitaa puuttua se valvomis-ja tanssimiskestokyky joka oli nuorempana. Ei enää koko yön läpi kestäviä tanssisessioita minulle tai siltä se ainakin vaikuttaa. :P

Tykkäsin etenkin Detroit Swindlesta, he osasivat todella ottaa yleisön ja saada ihmiset tanssimaan!
There were also cool light paintings on show. The art pieces were made with pointing different colored lights onto different shaped things and taking a photo of the result.

---

Siellä oli myös tällaisia hienoja valokuvia valotaideteoksista. Taideteokset on tehty osoittamalla erivärisiä valoja erilaisiin muotoihin ja ottamalla siitä valokuva.

Some videos I took at the festival.

In retrospect I should have taken more videos. Visio was awesome and I loved the music! I'm usually not a very active festival-goer because I hate noisy crowds and overly-drunken people but Visio was ok since everyone behaved. If they arrange Visio again next year I'd go!

---

Joitain festareilla ottamiani videoita.

Jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt ottaa enemmän videoita. Visio oli siisti festari ja tykkäsin musiikista! En yleensä käy juurikaan festareilla, koska inhoan metelöivää ihmismassaa ja ympäripäissään olevia ihmisiä, mutta Visio oli ok, koska kaikki käyttäytyivät hyvin. Jos Visio järjestetään uudelleen niin menen!
The next day was art day for us since we went to see Tom of Finland exhibition Taidehalli (Arthall) Helsinki and then later Choi Yeong Hwa's awesome exhibition Happy Together at Kiasma Modern Art Gallery.

First some pics from the Tom of Finland art exhibition! Not going to show anything X-rated here, so no worries! The exhibition had those kind of pieces too and it was strongly not recommended for children. If you are of age and... hmmm... tolerant for some very graphic homosexual art, this was a very good exhibition though!

Aoba blends in with the more muscular gay men. :D

---

Seuraavana päivänä oli tiukka taidekierrospäivä. Menimme katsomaan Taidehallin Tom of Finland näyttelyn ja sen jälkeen Choi Yeong Hwan näyttelyn nimeltä Happy Together Kiasmassa.

Ensin hiukan Tom of Finland-näyttelystä ottamiani kuvia! En laita tänne mitään K-18 matskua tosin joten ei hätää! Näyttelyssä kyllä tällaisiakin taideteoksia riitti joten sitä ei suositella lapsille. Mutta jos olet aikuinen etkä kavahda erittäin hard corea homoseksuaalista taidetta, tämä on varsin hyvä taidenäyttely!

Aoba sulautuu muskelitomppamiesten joukkoon! :D

Pekka Jylhä had made these statues with 3D printing technique of Tom of Finland figures.

These made me think of how cool it would be to own a Tom of Finland-inspired ball jointed doll! :D

---

Pekka Jylhä oli tehnyt 3D-printtaustekniikalla tällaisia hienoja patsaita Tom of Finlandin hahmoista.

Näistä tuli mieleen, että olisi siistiä omistaa Tom of Finland-inspiroitunut pallonivelnukke! :D

I especially liked these posters!

---

Tykkäsin eritoten näistä julisteista!

There were collections of pictures Tom of Finland or Touko Laaksonen had collected to study and use as reference for his drawings. It was very interesting to see these!

---

Näytteillä oli myös kokoelmia kuvista, joita Tom of Finland eli Touko Laaksonen käytti referenssikuvina piirroksiaan varten. Olipa tosi mielenkiintoista nähdä näitä!
Touko Laaksonen must have had a very good sense of humour! :D (the picture says "No, my ass can't take anymore!" :D

---

Touko Laaksosella on selkeästi ollut huumorintajua! :D

(...kylläpä nyt on hurjaa matskua tässä blogissa nyt!)Some pictures I liked~

The latter two were sketches for a comic. They really reminded me of a romantic 70's boys love manga in style.

---

Joitakin kuvia joista pidin~

Kaksi viimeisintä ovat luonnoksia sarjakuvaa varten. Niistä tuli tyylillisesti kyllä tosi vahvasti mieleen romanttiset 70-luvun BL mangat.


We went to eat in Kabuki Japanese restaurant. I had edamame and some tasty squid for starters!

For the main course I enjoyed Unadon or eel bowl! I've often thought of what I should name my favorite food.. I think it's a tie between grilled eel and crab.

For dessert we both had azuki or red bean ice cream! My beloved red beans~ <3

---

Menimme syöpöttelemään Kabukiin, japanilaiseen ravintolaan. Alkupaloiksi söin edamameja ja herkullista kalmaria!

Pääruoaksi nautin Unadonin eli ankeriaskulhon! Olen pohdiskellut, että mikä olisi minun lempiruokaani... luulen että olen päässyt siihen lopputulokseen että se on tasapeli grilliankeriaan ja taskuravun kanssa.

Jälkkäriksi söimme molemmat azuki eli punapapujätskiä! Sain taas pitkästä aikaa maistaa rakastamiani punapapuja! <3


Then we headed for Kiasma the Modern Art Gallery to see Choi Yeong Hwa's exhibition Happy Together!

---

Sitten suuntasimme Kiasmaan katsastamaan Choi Yeong Hwan Happy Together-näyttelyn!Cool art pieces!

---

Siistejä taideteoksia!Aoba eagerly participated in our art exploring! For an art gallery they had very poor supplies for gallery guests... this was the best I could manage with a pencil with broken tip in a few seconds...

---

Aoba osallistui innolla taide-elämykseemme! Taidemuseoksi näillä oli kyllä tosi kehnot taidevälineet tarjolla kävijöille... tämä oli parasta mihin kykenin rikkinäisellä lyijykynällä parissa sekunnissa.
Jani Ruscica's Conversation in Pieces installation. The whole art piece consisted of separate objects. I really loved this one. @hileisin thought it was too weird but I thought this was brilliant! I love art that doesn't let its viewer get away too easily.

---

Jani Ruscican Conversation in Pieces installaatio. Taideteos koostui erillisistä esineistä. Pidin tästä tosi paljon. @hileisin sanoi että tämä oli liian outo, mutta minusta se oli ihan mahtava! Rakastan taidetta joka ei päästä katsojaansa ihan helpolla.


That's all folks! But did you know that cattails can be smoked like cigars? At least some aboriginal people do that.

We found this book in a corner in Kiasma.

Also, do you think it would be awfully out of place to still post about the remaining doll meets I visited during spring and haven't covered in the blog yet? ^^;; I'd really like to post about them!

---

Se oli siinä! Mutta tiesittekö, että pamppuja voi polttaa kuin sikareita? Tai ainakin jotkut alkuperäiskansat tekevät niin.

Löysimme tämän kirjan Kiasman nurkkauksesta.

Myöskin yksi kysymys, olisiko teistä ihan mahdottoman outoa, jos vielä postaisin näin myöhässä jälkikäteen kevään nukkemiiteistä joissa kävin ja joita en ole vielä käsitellyt? ^^;; I'd like to post about them!

12 comments:

 1. Ensin: parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kivoista tapahtumista on aina mukavaa katsoa kuvia vaikka miitti tai matka ei ihan tuore juttu olisikaan. Eiväthän muistot mihinkään häviä.

  Sitten: Iiiiii fanityttökiljuntaa Tompalle. Yritän kauheasti järjestää pääsyä katsomaan sitä mutta heinäkuu on niin kiireinen. Pakko päästä näkemään tuo. Tom of Finland-inspiroitunut hartsinukke olisi muuten cooliuden huippu <3 (Mikäs firma se oli jonka nukeilla oli niitä paremmin varusteltuja irto-osia lahjetta täyttämään...)

  Kiasmassa on aina upeita näyttelyitä ja sitten minä näen paikan vain ulkoa käsin ohi huristaessani. Ei ole reilua :( En le käynyt sisällä vuosiin. Ihanaa nähdä edes kuvia näyttelyistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva että voi postailla tapahtumista myös jälkikäteen mielestäsi. :)

   Tomppa-näyttely oli hieno. :) Tuollainen Tomppa-nukke olisi kyllä ihan ehdoton. JA eiköhän noita erikoisvehkeitä löydy vähän eri firmoilta. ;DDD

   Minäkään en ole käynyt Kiasmassa pitkiin aikoihin ennen tätä. Pitäisi vaan käydä useammin! Nykytaide on kiintoisaa ja inspiroivaa.

   Delete
 2. Ihana tuo kuva, missä Aoba kurkkaa kukkien edessä ^-^ Ja näyttivät mielesnkiintoisilta näyttelyiltäkin, itse käyn niin kovin harvoin missään taidejutuissa, pitäisi kunnostautua kyllä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiits!
   Taidejutut on tosi virkistäviä ja niistä tullessa aivot suorastaan kuhisevat uusia ideoita kaikkeen.

   Delete
 3. Haha :D Aoballa on selkeästi ollut hauskaa hengailla taideteoksissa ja niitten kanssa! Tuota Kiasman näyttelyä kateltiin kaverini kanssa hieman mutta ei sitten ehditty sinne kun minulla oli jo kiire töihin mutta Tom of Finland näyttelystä kyllä tykättiin!

  Minuakin nauratti tuo ufokuva johon Touko on kirjoitellut. :D Oli pakko tinkiä noista referenssikuvista koska oli kiire (tyhmät iltavuorot) mutta kyllä se oli ihan hauska katsoa, lyijykynän jälki kehittyi selvästi matkan varrella mutta sivusta pussittavat nahka/ratsastus/farkku/housut olivat koko matkan melkolailla samanlaisia ja se, että suurin osa miehistä oli tosi iloisia! Harvalla oli naama väärinpäin. :D Julisteet oli mahtavia ja jotenkin tykkäsin tosi paljon tuosta 3D tulostetusta patsaastakin. Voisin mennä uudelleenkin ja katsoa ne osiot mitkä jäi viimeksi näkemättä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Myös Aoban assistenteilla oli hauskaa! :D

   Minusta oli tosi mielenkiintoista nähdä Toukon piirrostyylin muutos sekä eri aikakausien kauneus- ja tyyli-ihanteiden näkyminen piirroksissa! Juu, tuo oli kyllä minusta kanssa kiva piirre, että suurimmalla osalla piirrosten miehistä oli pilke silmäkulmassa.

   Delete
 4. Oo, onpas kaikkea mielenkiintoista! *o*
  Haha, repesin tuolle Tompan ufokuvalle! X'D
  Ja joo, kirjoittele ihmeessä vielä niistä nukkemiiteistä! Ei haittaa myöhässä olo ollenkaan ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee! Kiva kuulla että voi postailla myöhässäkin. :3

   Delete
 5. Jee, pääsin fiilistelemään Tomppa näyttelyä ainakin kuvien kautta. Olisi niin ihana päästä katsomaan, mutta conit vie kesärahani T_T Minusta on aina kauhean kiva katsella näyttely kuvia kun itse harvemmin tulee käytyä, kuin ilmaisissa gallerioissa tässä lähellä.
  Aoba näyttää olevan osallistuva näyttelyissä kävijä XD Kultturelli pikkuinen <3

  Ja miittikuvia nyt aina jaksaa katsella. Sama se milloin ovat olleet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinhän se on, että valintojen maailma. :1 Kaikkea ei millään ehdi tai pääse näkemään. Minulta itseltäni jäi sitten taas conit tältä kesältä käymättä...

   Delete
 6. Wow, I quite adore the BL art exhibition pieces you've shown ~ haha :D they're really stylish and well done!
  Seems like you had a wonderful time and look forward to more posts like this! :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Look up Tom of Finland, he's quite famous and the founder of this particular style for homosexual art.
   Yup, we had a blast so to say! Glad if it shows in the photos! :)

   Delete