Sunday, February 19, 2017

2017 - Welcome Year of The Rooster Part 02 - Personal Plans! (Finnish)Ok, we're already well into 2017, but here are some of my personal plans for this year. But at first, let's look back into for a bit into my hobby plans as I forgot to include a few important things! :D So much for "let's can the materialism talk"...

I'll once again divide this post into two so that it's easier to read. This is the Finnish version of the post. To read this post in English, click here!

---

Ok, ollaan jo hyvän matkaa vuoden 2017 puolella, mutta tässä tulee muita suunnitelmia -postaus. Tai eipäs vielä tulekaan, vaan ensin vielä pari juttua, jotka unohtuivat mainita harrastusjuttujen puolelta viime postauksesta! Sori~ Se siitä "nyt loppui materialismihöpötys"-jutusta...

Aoban ja Spiken lisäksi (katso edellinen postaus) tämä on yksi niistä tämän vuoden AAAA-PAKKO-SAADA-ASAP!!! -figuureita. Genjyo Sanzo Minekura Kazuya-sensein Saiyuki-sarjasta. Gensomaden Saiyuki oli yksi ensimmäisistä manga-sarjoista, joihin jäin koukkuun 2000-luvun alussa, joten tämä fandom on yksi niitä joissa olen ollut pisimpään.

Spiken tavoin Sanzo on yksi ehdottomista kaikkien aikojen suosikkihahmoistani ja olen häntä jopa cossannut pariin otteeseen (itseasiassa Sanzo-kaapu roikkuu edelleen vaatekomerossa). Olen niin iloinen, että tänä vuonna minua hemmotellaan vanhoilla suosikeilla!!! ;;___;; <3
Olen jo ennakkotilannut Deluxe-version tästä figuurista, joka tulee tyylikkään Minekura-sensein taideprintin kera.
Tänä vuonna alkaa myöskin uusi Saiyuki Reload Blast-anime (tai siis jatkoa siihen mihin jäätiin). Yay! Olen niin innoissani! Pitää kylläkin tarkastaa mihin jäin mangan lukemisessa.

Tämä tarkoittanee sitä, että tulee myöskin uusia Saiyuki-oheistuotteita. *hykertelee* Ja ehkäpä... Saiyuki-kahvila kenties? Tai jonkinlainen fani-eventti? Heinäkuussa, pliis? Se olisi kivaa... :3 )
Tilasin muuten jo ekan nuken vuodelle 2017. Kyseessä on Blythe UFO-A-Go-Go! Viimeinkin jokin uusista Blythe-julkaisuista miellytti. UFO-Blythe puhutteli minua avaruusteemallaan ja sinisillä hiuksillaan.

En ole aiemmin koskaan omistanyt Blythe-nukkea, mutta olen aina ihaillut kanssaharrastajien Blythejä. Nyt pääsen kokeilemaan miltä tuntuu valokuvailla tällaista söpöä pikku oudokkia!

Tuntuu, että olen unohtanut nyt jotain oleellista taas tältä harrastuspuolelta mainita, mutta ei voi minkään! Eteenpäin, eli nyt niihin ei-harrastus tavoitteisiin (okei no kyllä sielläkin vilahtaa vähän harrasteluja, mutta...)


.
Spican tavoitteet vuodelle 2017

- yritän ajatella positiivisesti eikä stressata asioista niin paljon
- aloittaa jotain uutta (olen jo ehkä vähäsen aloittanut)

- viettää enemmän MINÄ-aikaa ja tehdä asioita joista tykkään (käydä taidegallerioissa, tehdä itse taidetta, mennä enemmän ulos tai sitten nököttää sisällä, ihan nyt miltä itsestä sillä hetkellä tuntuu)
- täyttää Hobonichi Techo-kirjani sivu joka päivä. Jos en ehdi kyseisenä päivänä, voin tehdä sen sitten kun minulla on aikaa. Kaikkien sivujen ei tarvitse olla ihmeellisiä, mutta joka päivälle pitäisi olla jotakin täytettä.

- katsoa enemmän animea. Löytää ainakin kaksi uutta sarjaa, jota jaksaa seurata säännöllisesti (...koska haluan pystyä ostamaan doujinsheja jos pääsen Comiketiin... noh, aina on Persona 5 josta luulisi olevan uusia dojuja ainakin...) Uudet suuresti hypetetyt sarjat eivät ole olleet oikein minun juttuni. Joku voisi jo pliiis kuopata urheilusarja-buumin jooko? Ei millään pahalla urheilu-sarjojen faneille.

- piirtää jotakin joka päivä. Tai edes joka toinen. Olin jo suunnitellut itseni kanssa, että näytän piirroksia julkisesti aikaisintaan vasta vuoden lopussa. Että saisin rauhan piirtää ihan itselleni ja löytäisin taas piirtämisen ilon enkä kokisi stressiä että niitä pitäisi julkaista jossain. Mutta iskin jo yhden luonnoksen Instagramiin, joten ehkäpä tulen postailemaan joitain piirroksia aina silloin tällöin kun siltä tuntuu.

- valokuvata enemmän, ja monenlaisia kohteita. Ei vain nukkeja. (Tämän olen jo aloittanut. Etsin seikkailuretkilläni uusia ja erilaisia paikkoja, "kätkettyjä aarteita" ja pyrin postaamaan niistä kuvia Instagramiin)

- kehittää edelleen japaninkielen osaamista ja oppia lisää uusia kanjeja. Kerrata ja jatkaa keigon eli muodollisen kielen opiskelua

- lukea enemmän kirjoja. (Lue; siis kirjoja, joita ei ole *pakko* lukea vaan omaksi huviksi ja hyödyksi.) Tunnen aina jonkinlaista nostetta luovuudessa ja mielikuvituksessani kun olen lukenut jonkin romaanin tai novelleja. Ainakin fiktiivisen kirjallisuuden lukeminen antaa minulle mitä värikkäämpiä unia. Lukeminen varmaan aktivoi joitakin sellaisia osia aivoissa, joilla on jotain tekemistä myös unien kanssa. Juuri tätä kirjoittaessani popsahti mieleeni, että haluaisin nähdä mitä uutta tällä hetkellä on julkaistu (JOS on) yhdessä lempparigenreistäni eli maagisessa realismissa. Seuraava kirja jonka kimppuun käyn on: The Watchmaker of Filigree Street.

- löytää jotakin uutta ja inspiroivaa myös tavallisistakin asioista


Tässä minä, surullista mutta totta!


- hmm, jotenkin on sellainen olo, että pitäisi vähentää tietokoneella ja kännykällä vietettyä aikaa. Minusta tuntuu, että netin selaaminen vie aikaa jonka voisi käyttää paljon luovemmin. Olen jo alkanut vähentää Instagramin selailua ja tietokonetta pyrin avaamaan vain yliopistojuttuja varten. Sähköpostit ja muut sellaiset pitää toki lukea.

- sekä... *raskas huokaus* edes YRITTÄÄ vähentää kevytkolan juomista. Siitä tulee vaikeaa! Yritän kovasti korvata kevyt kokista juomalla paljon vihreää- ja oolong teetä, mutta ei se oikein toimi. Olen liian koukuttunut aspartaamiin. Aina kun saan vähänkin kovemman päänsäryn, hiipii mieleeni ajatus "No niin, nyt se on menoa, olen saanut taatusti aivokasvaimen kaikesta siitä keinotekoisten makeuttajien imuttamisesta" ... :'D ja ei, en ole luuloharhainen, kaikki vaan aina pelottelee minua tuolla "aspartaami aiheuttaa aivokasvaimia!"-jutulla! Mokomat! ) ...sanon minä ja kietaisen taas yhden lasin Coca-Cola Zeroa kitusiin. Mutta pitäähän sitä olla ainakin YKSI tavoite, joka ei saavutu vai MITÄ!

Nyt tuntuu ihan siltä kuin pitäisi keksiä vielä joku tosi *vakava* ja kunnianhimoinen tavoite, mutta ei tule mitään mieleen... (No OK, ehkä voisin ottaa JLPT - Japanese Language Proficiency testin uudelleen, kun edellisestä kerrasta alkaa olla muutama vuosi. Taisin läpäistä N2 tason, luulen että osallistuisin siihen uudestaan ja ehkä sitten sitä seuraavana vuonna voisi koittaa N1-tasoa).


Muita suunnitelmia vuodelle 2017

 Odotan että pääsen pelaamaan Persona 5-peliä. Se on jo julkaistu Japanissa, mutta kun minulla ei ole vielä sitä PlayStation 4sta. Voisin toki hankkia huokealla PS4 slimmin, mutta tottakai olen saanut päähäni, että sen täytyy olla PS4 Pro. Koska, jos ostan uuden TVn, järkevintä olisi varmaan ostaa 4K television ja mitäs iloa sitten on super-teräväpiirtotelkkarista jos ei ole kunnon laitteita, joilla ottaa siitä tehot irti?

Persona-fanina haluaisin olla tosi innoissani P5stä, mutta alkuun minulla oli vähän "meh"-olo siitä. OK, se näyttää hienolta ja pelimekaniikka on taatusti hyvin toteutettu. Ja varmaan löydän sieltä hahmokaartistakin jotain fanitettavaa. Mutta... En ole ehkä niin innostunut visuaalisesta tyylistä,  pääväreistä (punainen ja musta? Se on jotenkin niin nähty. Vaikka tosin alkuun ajattelin Persona 4n kirkkaat keltaiset ja limen vihreät olivat räikeitä, mutta opin pitämään niistä ja nyt ne näyttävät raikkailta) tai pelin teemasta. En ole tämän varkaat idean fani oikein. Ehkä kyse on kuitenkin vain siitä, että tykkään Persona 4stä niin paljon, että en ole valmis siirtymään eteenpäin. No, onhan siitä kulunut jo 9 vuotta kun P4 on julkaistu? Haha, ehkä olisi aika siirtyä eteenpäin...

No, joka tapauksessa, olen lukenut paljon hyviä arvosteluja Persona 5stä ja alan olla utelias sekä myös vähän "kutsun itseäni Persona-faniksi, enkä ole vielä kiirehtinyt hankkimaan uutta peliä vaikka se on ollut julkaistuna jo useita kuukausia, mikä minua oikein vaivaa!!!"-efektiä havaittavissa! :D Aion siis antaa Persona 5lle mahdollisuuden. Kun sitten jossain vaiheessa elämöin täällä blogissa, kuinka hyvä peli se on, tiedätte että olen kääntynyt P5 fandomiin. :D


Keisuke, LittleMonica Ginger special order Brown. Yksi nukeista, jonka profiilia ei ole vielä... missään.


---

En aio sanoa, että "postaan blogiin säännöllisemmin", koska tiedän jo nyt että niin ei tule tapahtumaan, varsinkin kun on niin paljon henkilökohtaisia tavoitteita tavoiteltavaksi. Mutta yritän silti pitää blogia elossa ja postata vähän jotain silloin tällöin. Tämäkin on vähän harrastus-puoleen liittyvää, mutta haluaisin päivittää nukkeprofiilit viimein ajan tasalle tämän vuoden kuluessa.


Vuoden odotetuin elokuva on tietenkin Blade Runner 2049, koska alkuperäinen Blade Runner on kaikkien aikojen lempielokuvani.
Odotan kylläkin uutta leffaa vähän sekavin tuntein, koska on aina vaarana, että epäonnistunut jatko-osa pilaa alkuperäisenkin leffan fiiliksen. Teaser trailerin perusteella uusi elokuva vaikuttaa kuitenkin ihan tyylikkäältä.Näkymä Tokyo Towerista  kohden Rainbow Bridgeä. Kuva on oma ottama.


Yksi iso juttu tälle vuodelle on se, että olemme taas menossa Japaniin Petunian kanssa! *____* Meitä odottaa kesällä jälleen kolme viikkoa Tokiossa (ja mahdollisesti teemme retkiä myös Tokion ulkopuolelle). Ennen ensimmäistä matkaa olin huolissani siitä, miten tulisin kestämään Japanin kesähelteessä, mutta nyt oikeastaan odotan heinäkuun paahteista Tokiota! Kaipaan hellettä...


Kettupatsaita Oinari-saman alttarilla Hanazono-pyhäköllä Shinjukussa. Kuva on oma ottama.


 Tällä kertaa mukaan lähtee myös järjestelmäkamerani ja olen valmistautunut ottamaan hienoja otoksia sillä! Haluaisin kuvata Akihabaran nörttiparatiisia sekä Ikebukuron Otome-paratiisia ihan oikealla kameralla. Mutta aikeissa on myöskin saada napattua kauniita kuvia Japanin kesästä, esimerkiksi erilaisista matsureista. Ja tietysti kauniista temppeleistä ja pyhäköistä! Toivottavasti pääsemme tekemään retken Kyotoon tällä kertaa, joten voin tehdä pyhiinvaelluksen Fushimi-Inari pyhäkölle. Haluaisin myös käydä jollakin pyhäköllä, jonka pääjumaluus on yatagarasu, eli kolmijalkainen myyttinen korppi. Jos menemme Kyotoon, esimerkiksi Shimogamo-pyhäkkö voisi olla hieno kohde.


Juniso Kumano -Pyhäkkö Shinjukussa. Kuva on oma ottama.


Haluaisin myöskin käydä uudestaan Kumano-pyhäköllä Tokion Shinjukussa. Minulla on edelleen yatagarasu Omamori - amuletti, jonka ostin sieltä (vaikkakin Shinto- uskon mukaan Omamori pitäisi viedä vuoden kuluttua takaisin pyhäkölle poltettavaksi, koska vanha voi olla kuluttanut "tehonsa" loppuun ja sitten ostaa uusi... mutta en vain pysty viemään ensimmäistä Omamoriani poltettavaksi).

Saatan ehkä kirjoittaa erillisen matkasuunnitelma-postauksen jossain vaiheessa. Postauksessa listaisin juttuja, joita haluan tällä kertaa nähdä ja kokea. Nyt kun olen jo kerran ollut siellä, tuntuu helpommalta hahmottaa, mitä haluaisin seuraavalta matkalta ja tehdään varmaan Petunian kanssa jonkinlainen alustava matkasuunnitelma.


Nitro + Chiral kauppa Akibassa. Kuva salaiselta tietolähteeltäni. ;D


Kesän Wonder Festiin mennään varmasti tälläkin kertaa tsekkaamaan vähän uusia figuureja ja - mitä odotan tällä kertaa eniten - independent figuuri- ja nukkevalmistajien antia. Lisäksi luotettavat pikkulinnut lauloivat, että Akihabarassa on erityinen Nitro + Chiral - kauppa... Myös SmartDoll- kauppa on käymättä, koska viimeksi sen avajaisia lykättiin. Koenjistakin jäi muutamia asioita tsekkaamatta, jotka löysin vasta jälkikäteen!


Kuva Mitama-matsurista Yasukuni-pyhäköltä. Mitama tarkoittaa kuolleen henkeä. Kuva oma ottama.


Tällä kertaa olemme paikalla myös elokuun alussa. Nyt pidänkin peukkuja sille, että ennen lähtöämme avataan Zenshoan-temppelissä näyttely, jossa esitellään kummituspiirroksia sellaisilta vanhoilta japanilaisilta kuvataiteen mestareilta kuin Hiroshige. Kuvakääröt ovat näytteillä Zenshoanissa joka elokuu Obon-festivaalin aikaan. Olisi hienoa päästä näkemään ne ihan luonnossa.

Kesä on Japanissa kummitusten ja kummitusjuttujen aikaa, ja mikäs sen mukavampaa tällaiselle kummitushullulle. :D

5 comments:

 1. Oih miten hienoja suunnitelmia! En malta odottaa että pääsen näkemään kuvianne Japanin reissulta. Toivoinkin salaa että käytte Smartdollin myymälässä ja kopeloitte puolestani sitä uutta mieskroppaa. Että onko se mistään kotoisin ;)

  Onnea Blytheytymisestä! Ne ovat kouluttavaa porukkaa. Ihanaa kun on nukke jonka rikkoutumisen kanssa ei tarvitse jatkuvasti stressata.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Minäkään en malta odottaa että pääsen ottamaan niitä kuvia! :D Kyllä SmartDoll-kauppa on nähtävä ja --ööö---nukkekroppa kopeloitava! *täysin platonisella tavalla* Olen viime aikoina lukenut netistä paljon loanheittoa Dannya ja SmartDolleja kohtaan, mutta itse en jotenkin näe miksi nämä nuket ja Danny herättävät niin suurta tunnekuohua? Tuomitsen tai arvostan nukkeja kunnes itse näen ja koen. Ai niin, olenhan päässyt jo käsittelemään yhtä SmartDoll Miraita. Minusta se oli kaunis ja hyvin toimiva nukke. Omasta mielestäni jopa paremmin poseeraava kuin Dollfie Dreamit.

   Kiitoksia myös Blythe-onnitteluista! ^3^ Jännittää, tulenko Blythen kanssa toimeen vai pitääkö se sulkea kaappiin jos se on liian pelottava! :'DD

   Delete
  2. Oho, pieni sanalipsahdus eli näin piti mennä "Tuomitsen tai arvostan nukkeja KUNHAN itse näen ja koen." ^^;;

   Delete
 2. Kyllähän me mennään Kiotoon, kun vaan päätetään että mennään! :) Ja isketään se reissu heti matkan alkuun, ennenkuin ollaan hassattu kaikki rahat Akibassa. :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep! Tosin nyt vähän jänskättää, kun kuulin että Kyotossa on SUPERKUUMA yleensä heinä-elokuussa... mutta ehkä selviydytään siitä. x3


   ...Akiba tuo houkutusten nörttiansa!

   Delete