Wednesday, April 26, 2017

More Traveling!I accidentally posted this before although I didn't mean to! I started to write the draft at night and then I was going to save it, but it seems I accidentally pushed the 'Publish'-button. ^^;; I was afraid I'd do that at some point and now I did. Sorry for you guys who thought I had posted already!

But anyways, here are a few more pics I took of the traveling doll. The doll herself has already travelled on to the next person in line at the beginning of this week. She is at her current host right now. I still have lots and lots of pics of her that I have yet to post so you'll get to see her even though she's not here in person anymore. ;)

But with me, she visited the town of Turku, where I live. So, Turku Culture!

---

Oho, julkaisin aiemmin keskeneräisen postauksen vahingossa, vaikka ei ollut vielä tarkoitus julkistaa sitä! Aloitin postauksen tekemisen illalla ja tarkoitus oli jatkaa sitä myöhemmin, mutta olinkin ilmeisesti vahingossa painanut 'Julkaise'-namiskaa. ^^;; Arvasin, että näin kävisi vielä joskus!

Mutta, jokatapauksessa nyt seuraa siis vähän lisää kuvia, joita otin matkanukesta. Matkaaja itse on jo jatkanut kulkuaan seuraavaan osoitteeseen. Lähetin hänet matkaan tämän viikon alussa ja nukke taisi juuri tänään saapua uuteen paikkaan! Vielä on jäljellä paljon kuvia, joita en ole postannut vielä, joten tulette näkemään matkanukkea vaikka se ei enää täällä fyysisesti olekaan. ;)

Mutta minun luonani nukke pääsi kiertelemään vähän Turkua, joten: Turku kulttuuria!

At the Turku Cathedral.

---

Turun tuomiokirkolla.


Great big Cathedral, such a small little doll. Makes one feel pretty tiny oneself too. :D

---

Suuren Tuomiokirkon katveessa tuntee niin nukke kuin ihminenkin itsensä aika pieneksi.Enjoying the sun although it's still freezingly cold here in Finland. The spring is colder than it normally is this year.

---

Auringosta nautiskelua kirkon portailla. Siitäkin huolimatta, että ulkona oli jäätävää! Tänä vuonna kevät kyllä antaa odottaa tuloaan.At the statue of Mikael Agricola. He was the founder of literary Finnish language and also played an important role on the arrival of Protestant Reformation to Finland. He was the first to translate the New Testament into Finnish and also other important religious literature.

---

Mikael Agricolan patsaalla. Kuten me suomalaiset tiedämme (...tai tulisi tietää), Mikael Agricolaa pidetään suomen kirjakielen isänä. Hänellä oli myös tärkeä rooli luterilaisen uskon saapumiselle Suomeen. Agricola oli ensimmäinen, joka käänsi Uuden Testamentin suomenkielelle ja myös muutakin tärkeää uskonnollista kirjallisuutta.
Taking a walk at the Old Great Square near the Turku Cathedral. It's a medieval market square and at the summer the Medieval Turku market is held here.
Also, the Christmas Peace announcement is held here!

There used to be a magnificent library of childrens' books in that yellow building in the background. I loved it dearly as a kid and a teenager. Now the library is located at the new library building and I don't appreciate it at all. I love old buildings and their atmosphere.

---

Kävelyllä Vanhan Suurtorin puistossa. Kesäisin täällä järjestetään keskiaikamarkkinat. Myöskin joulurauhan julistus luetaan täältä, Brinkkalan talosta (joka tosin ei näy kuvassa).

Kuvan keltaisessa talossa toimi ennen aivan mielettömän upea lastenkirjasto. Rakastin tuota paikkaa lapsena ja teininä ihan valtavasti. Edelleen muistelen sitä lämmöllä. Nykyisin kirjasto sijaitsee uudessa kirjastorakennuksessa, mutta en arvosta sitä yhtään. Vanhoissa rakennuksissa on niin paljon parempi tunnelma.

The river Aura. The Cathedral can be seen in the distance here.

---

Näkymä Aurajoelle. Tässä Turun Tuomiokirkko kauempana taustalla.

More river Aura pics. These are taken on the Theater Bridge that leads to the Turku Theater, of course! The bridge was decorated with tiny daffodils for Easter.

The Theater Bridge was opened in 1997 and I can still remember the opening ceremonies vividly. There was an awesome show with fireworks!

Along the river you can see river boats. Most of the boats host bars where you can go for a pint of beer! :D

---

Lisää Aurajoki-kuvia. Nämä on otettu Teatterisillalla, joka johtaa keskustasta teatterille pain. Silta oli pääsiäisen kunniaksi koristeltu pienillä pääsiäisliljoilla.

Teatterisilta avattiin vuonna 1997 ja muistan vieläkin elävästi avajaisjuhlallisuudet. Etenkin ilotulitus oli yksi hienoimmista, mitä olen nähnyt!

Joen varrella voit nähdä jokilaivoja. Suurimmassa osasta niissä on baaritoimintaa, joten voit mennä nauttimaan niihin vaikkapa tuopillisen. Me ei matkanuken kanssa viitsitty... :DTraveller with the Turku castle in the background. Now we've covered two of the most important landmarks of Turku, the Cathedral and the castle!

---

ReissuPullip poseeraa Turun linnan edustalla. Nyt olemmekin sitten vierailleet molemmilla Turun tärkeimmistä maamerkeistä, linnan ja Tuomiokirkon!


There is an exhibition about the arrival of Reformation in Finland but the castle was closed for the day. I have to go see it another time.

---

Turun linnassa oli tällainen näyttely reformaatiosta, mutta linna oli ehtinyt mennä jo kiinni tuolta päivältä. Pitää mennä uudestaan.
Near the Turku castle there was an awesome legal graffiti wall full of impressive graffiti paintings! I love street art and the use of public space for art.

---

Turun linnan lähellä oli hieno laillinen graffitiseinä täynnä upeita graffitimaalauksia. Tykkään katutaiteesta.


At the end of our tour we went to the Hansa shopping mall to enjoy a cup of coffee and a delicious tuna rye bread sandwich. This shopping mall was built in the 80's and 90's and I'm sad that they are going to refurbish it soon. I hate it that they are tearing down everything that is from the 80's and 90's and turning it into soul-less post 2010's style. I hate it that the familiar surroundings of my childhood are being demolished.
I need to go take proper photos of the Hansa shopping mall before they begin ruining it in May...

By the way, I just realized that I hardly ever take these kind of tourist photos of my dolls at the places I live and visit the most. Maybe I should start doing that with my own dolls and make them be tour guides! :)

I hereby challenge everyone to play a tourist at your own home town or city and take photos of your dolls at the sights or at your favorite places there!

---

Kierroksen päätteeksi menimme nauttimaan kupposen kahvia ja tonnikalareissumiehet Hansa-kauppakeskukseen. Tämä kauppakeskus on rakennett 80- ja 90-luvuilla ja olin tosi shokkaantunut, kun kuulin että se aiotaan tuhota remontilla. Inhoan sitä, että kaikki 80- ja 90-luvun rakennukset pilataan remontoimalla ne sieluttomiksi post-2010-luvun tyylisiksi. Inhoan sitä, että lapsuuden ympäristöni hävitetään.
Pitää mennä ottamaan muistoksi kuvia Hansasta ennenkuin sen pilaaminen aloitetaan toukokuussa...

Muuten, matkanukkea kuvaillessani tajusin, että harvemmin tulee otettua omista nukeistani turistikuvia täältä missä asun ja missä käyn useimmin. Ehkäpä pitäisi alkaa tehdä niin omien nukkieni kanssa ja antaa niiden suorittaa matkaoppaan roolia. :)

Haastan täten kaikki leikkimään turistia omalla kotipaikkakunnallaan ja ottamaan nukeistaan kuvia tutuissa nähtävyyksissä tai teidän lempparipaikoissanne siellä!

7 comments:

 1. Yay! I feel I've seen this tower on an island next to Helsinki before.. but it could just be my imagination!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Um... sorry but you are mistaken there. This is actually taken in Turku that that is the Turku Cathedral. :)

   Delete
  2. I'm sorry this was a bit confusing because I accidentally published an unfinished post. ^^;;

   Delete
 2. Tämä matkailija nukke on kyllä hauska idea, tulee nähtyä sen mukana kaikenlaisia mielenkiintoisia paikkoja! Pitäisikin tehdä pieni retki Turkuun tuossa kunhan kevät kunnolla koittaa tai alkukesästä. :) Alkaa olla melkoinen lista jo paikoista joissa pitää käydä. :D Kiitos, ihana nukke ja kivat kuvat kaikenkaikkiaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Matkanukke on minusta mainio juttu ja kiva kuulla että kuvia on hauska katsoa! Tule ihmeessä Turkuun käymään, voidaan käydä vaikka kahvilla jos satun olemaan paikalla silloin. ^-^ Kotimaanmatkailu voi olla tosi kivaa kanssa, aina ei tarvitse olla mitään super-eksoottista ja ihmeellistä matkakohdetta.

   Delete
 3. Nyt tuli niin ikävä Turkuun. Olen siellä lapsena muutamana kesänä ollut ja haaveilin että aikuisena muuttaisin sinne. Tuomiokirkko on kyllä hieno ja neljäs kuva on aivan mahtavalla kuvakulmalla. Joki kuvat on myös jotenkin postikorttimaisia. Tommosen voisi lähettää kavereille Turku visiitin jälkeen ^_^

  Minua kanssa harmittaa että tietyn aikakauden tyylisuunnalla tehtyjä rakennuksia pitää uudistaa niin, että ne eivät enää edes hengi vanhaa tyyliä. Funktionalismi esimerkiksi on varmaan suurimman osan mielestä nykyään rumaa, mutta sitten kun vähänkin asiaan perehtyy niin ne rakennukset alkaa näyttää tosi hienoilta.

  Tykkään valtavasti tästä Liljan tyylistä sinisellä tukalla. Tuo vaaleanpunainen takki on aivan ihana.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai olet Turussa asunut, jännää! :) Harmi kun en pystynyt oikein ottamaan järjestelmäkameralla kuvia, koska kuvien ottamisen aikaan selkäni oli niin kipeänä etten pystynyt ottamaan kovin vaativia kuvia painavalla kameralla. Kaikki kuvat on otettu käsivaralla kännykällä. ^^;;

   Ymmärtäisin rakennusten uudistamisen, jos ne olisivat rempallaan, mutta monet 80- ja 90-luvun kohteet ovat vielä hyvässä kunnossa ja kaipaisivat vain pientä pintakunnostusta. Isoissa remonteissa niiden alkuperäinen luonne ja ulkonäkö tuhotaan, yritetään "modernistaa" ja on kurjaa kun ei jää mitään omaleimaista 80- ja 90-luvun interiööriä aikakaudelle tyypillisellä tavalla. Vielä näitä ei osata arvostaa mutta muutaman kymmenen vuoden päästä varmaan harmitellaan, kun kaikki sisätilat on uudistettu piloille. Funktionalistisistakin rakennuksista löytyy kyllä tosi hienoja yksilöitä, selväpiirteisyys ja minimalismi on myös tyylikästä. En ymmärrä miksi kaikkien rakennusten pitäisi näyttää samalta, on mielenkiintoista kun on erilaisia tyylejä.

   Kiva kun tykkäsit Liljan stailauksesta. :) Minun piti kokeilla eri tyylejä sille, mutta nyt ei ehtinyt!

   Delete