Tuesday, April 23, 2013

Collector at heart...Spica's Treasure Chest part 1
As I was photographing the newest addition to my figure-collection, Megahouse G.E.M. 1/8 scale Kaburagi T. Kotetsu -figure from Tiger&Bunny, and going through some stuff in my room at my parents' place I came upon a new blogging idea.

I decided I'd like to introduce some of the other stuff that I collect, aside from dolls and figures~ :3 After all, I'm very much a collector at heart and I've been collecting all kinds of things all through my life. And boy, do I have loads of stuff piled up... ^__^;;;

Anyway, I thought I'd make this a sort of a "series"-type of posting, in which I'll blog about some of my collections every now and then when I feel like it. How does this sound to you? :3
On with the show then~

(BTW, isn't Kotetsu one handsome fellow? x3)

BLOGging-CHALLENGE: What other things do you readers collect, apart from dolls? Please make introductory posts of your treasured collections! :3

---

Kun tänään valokuvailin hieman uusinta figuuri lisäystä kokoelmaani, Kaburagi T. Kotetsua, Megahousen G.E.M.-linjan 1/8-skaalan Tiger&Bunny-figua ja kävin joitakin tavaroitani huoneessani läpi, tulin ajatelleeksi että olisi hauskaa blogata välillä muustakin kuin nukeista ja figuista.

Päätin esitellä joitakin juttuja, joita keräilen nukkien ja figuurien ohella~ :3 Olen melkoinen keräilijäsielu ja olen kerännyt kaikenlaista koko elämäni ajan. Ja voi pojat että sitä tavaraa onkin kertynyt... ^___^;;;

Joka tapauksessa, ajattelin että tekisin tästä sellaisen blogaussarjan, missä esittelen kokoelmiani aina välillä kun siltä tuntuu. Miltäs tämä kuulostaisi? :3
No, eteenpäin esityslistalla~

(Muuten, eikös Kotetsu olekin vain yksi komea jäpikkä? x3)

BLOGI-HAASTE: Mitä muita juttuja kuin nukkeja te lukijat keräilette? Tehkää esittelypostauksia rakkaista kokoelmistanne! :31) Stuffed toys~
Stuffed toy animals are probably the thing that I've been collecting for the longest time, ever since my childhood. When I was a kid, most of my stuffed toys were just that - a child's plaything. They were more or less my substitute for a live pet since I've always loved animals.

Now that I've grown up, I've taken to the "collectible" aspect and the handicrafted, quality stuffed toys. I mostly collect canines, wolves, foxes and dogs of my favorite breeds, but sometimes other animals too, if I encounter a very eye-catching one~ :3

This white wolf is from a German toy company Kösen, who really produce their animals in Germany, not in China like most toy companies do. I especially love German stuffed toys for their quality and I appreciate the German tradition in toy-making.

I usually name all my toys, this wolf is called Shirogane which means "white coat of fur" in japanese. She has a grey wolf companion identical to her in shape, but different in color, whom I playfully call Horst. ;-DD

---

1) Pehmolelut
Pehmolelu-eläimiä olen varmaankin kerännyt pisimpään, aina lapsuudesta lähtien. Lapsena tosin pehmoeläimeni olivat juurikin leluja ja enemmän tai vähemmän elävän lemmikin korvikkeita.

Nykyisin aikuisena tykkään pehmoleluista joilla on keräilyarvoa ja jotka ovat laadukkaita, usein käsintehtyjä. Enimmäkseen kerään koiria (lempirotujeni edustajia), susia ja kettuja, mutta toisinaan muitakin eläimiä, jos vastaan tulee joku todella vetoava ja hassu yksilö josta pidän~ :3

Tämä valkea susi on Kösen-nimiseltä saksalaisfirmalta, joka todellakin valmistaa eläimensä käsityönä Saksassa, eikä teetä Kiinassa kuten useimmat leluvalmistajat. Rakastan erityisesti saksalaisia pehmoeläimiä niiden laadun vuoksi ja kunnioitan saksalaista lelunvalmistus-perinnettä.

Yleensä nimeän kaikki leluni, tämän suden nimi on Shirogane, mikä tarkoittaa "valkeaa turkkia" japaniksi. Sillä on harmaasusi-ystävä, joka on identtinen muodoltaan Shiroganen kanssa mutta eri värinen. Sen nimi on humoristisesti Horst. ;-DDSteiff is probably the best known and most traditional manufacturer of quality stuffed toys. These husky-dogs are from Steiff's collector lines and like - for example Pullip dolls - are meant for adult collectors and not as toys for children. These dogs are limited and their value goes up with age.

The husky in the lower pic is roughly the size of a small terrier and is fully posable.

---

Steiff on varmaankin tunnetuin ja kaikkein perinteisin laadukkaiden pehmoeläinten valmistaja. Nämä husky-koirat ovat Steiffin keräily-leluvalikoimaa ja kuten vaikkapa Pullip nuket, ne on tarkoitettu aikuisille keräilijöille, ei lasten leluiksi. Nämä hurtat ovat rajoitettuja ja niiden arvo kasvaa iän myötä.

Alemman kuvan husky on suunnilleen pienen terrierin kokoinen ja sen raajat ja pää ovat liikuteltavissa.


2) German shepherds

The german shepherd has been one of my favorite dog breeds and I've gathered all kinds of german shepherd-related things... since like forever... These are just a couple of my german shepherd toys I had at hand. (I do collect cheaper toys and no-name toys as well, not just collector's articles. ;-)

---

2) Saksanpaimenkoirat

Saksanpaimenkoira on ollut pitkään yksi lempiroduistani, ja olen keräillyt kaikenlaista niihin liittyvää kamaa... Tässä vain pari sakemannileluani jotka osuivat äkkiseltään käteen ja menevät hyvin pehmoleluteemaankin (kerään siis halvempiakin leluja ja no-name ei brändi-pehmoja myös en vain keräilykappaleita. ;-).


Just had to include this pic... looks so cute when he fell down like that the poor thing~ This is a merchandise-toy to promote Kommissar Rex- an Austrian TV-show about a police dog called Rex... It's from the 1990's I think? I think they still show that TV-series sometimes. Anyway, I really loved that show when I was a teenager. :3 I don't think they ever brought the Kommissar Rex merchandise to Finland but in Germany they had all kinds of stuff.

I love merchandise. x3

---

Oli pakko lisätä tämä bonuskuva... näyttää niin söpöiseltä kun on kaatuneena poloinen~ Tämä on oheistuote-lelu joka mainosti itävaltalaista Kommissar Rex-Tv-sarjaa, täällä tunnettu Poliisikoira Rexinä. Sarjaa ja leluja tuotettiin kai 1990-luvulla? Kun olin teini-ikäinen tykkäsin tuosta sarjasta kovasti. :3 Muistaakseni Rex-oheiskamaa ei koskaan tuotu Suomeen mutta Saksassa sitä olikin kaikenlaista.

Että minä rakastan oheiskamaa. x3The newest addition to my german shepherd-collection~ The german character goods company Nici http://www.nici.de/ makes all kinds of cute toys, stationery among other things much to the fashion of japanese Sanrio. They introduce new characters and products seasonally.
When Nici made a character goods-set of the german shepherd, I knew I had to get some of that stuff! x''3 I just love that cute character design (pic on the tag)~

This guy has the honor of sleeping with me at night~ (haha~ adults can sleep with stuffed toys too! It's scientifically proven that it's good for your mental health. ;3 )

---

Uusin lisäykseni saksanpaimenkoira-kokoelmaan~ Saksalainen character goods (hahmo-tavara?? miksi tuota sanoisi suomeksi??) firma Nici valmistaa kaikenlaisia söpöjä leluja, paperitavaraa yms. siihen tyyliin kuin Hello Kittyn ja kumppaneiden Sanriokin. Niciltä tulee uusia hahmoja ja tuotteita sesonkien mukaan.
Kun Nici ilmoitti että heiltä on tulossa hahmo tavaraa saksanpaimenkoira-teemalla, tiesin että minun piti saada sitä kamaa käsiini! x'''3 Pidän valtavasti tuosta suloisesta hahmodesignista (tuo kuva lapussa~)

Tämä kaveri saa kunnian nukkua vieressäni öisin~ (haha, kyllä aikuisetkin voi nukkua pehmolelujen kanssa! On tieteellisesti todistettu että se on hyväksi mielenterveydelle. ;3 )

6 comments:

 1. Oi miten suloisia koiruleita <3 Ah ja tuo valkoinen susi ja Steiff ovat jotain todella hienonnäköistä. Ihana on myös tuo pikkuinen Rex kumollaan <3 Raukka parka... Sakemanneista pidän kovastikin, mutta oikeastaan heikkouteni ovat kaikki pystykorvat, joten tämä postaus oli yhtä hemmottelua <3 Pahoittelen sydämien liikakäyttöä XD

  Pehmolelut ovat kyllä ihana keksintö. Itselläni on lapsuudessa kartutetusta pehmolelukokoelmasta tärkeimmät örriäiset jäljellä ja niitäkin on iso korillinen XD Tosin suurin osa asustelee lapsuudenkodissa, kun ei oikein ole tilaa... Taidan tarttua syöttiisi ja kuvailla mitä kaikkea kamaa sitä tulee järjestäin haalittua : D

  Psst.... Minullakin on nalle vieressä öisin <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yay~ Kiitos ihanasta kommentista ^3^ Minäkin olen menettänyt sydämeni pystykorville, niissä on luonteessa ja ulkonäössä sitä jotakin~ Mutta tykkään kaikista muistakin koirista kovasti. :3 Jostain syystä kerään enemmän koira-aiheista kuin kissa-aiheista juttua mutta kissatkin ovat kivoja.

   Minullakin on niitä lapsuuden pehmoja vielä jäljellä, pitäisi varmaan esitellä joskus niitäkin vaikka ovatkin aika rakastettuja tapauksia. x''3
   Kiva jos innostut keräilyhaasteesta!

   Pehmeä kaveri vieressä öisin on parasta~ <3

   Delete
 2. Haaste otettu vastaan! Tosin varoitan jo etukäteen että kokoelmapostaus voi minun kohdallani olla pitkä ja kuivakka.
  Pehmolelut ovat kyllä ihan parhaita. Olen itse joutunut luopumaan niistä sängyssä, sillä sänkypehmoni nimeltä Ekku teurastaa sekunnin sadasosassa kaiken pehmeän mitä makuuhuoneessa sen ulottuvilla on. Mutta onhan minulla Ekku itse jota halia. Siinä on kyllä nykyisin massaa mitä likistellä. Poika on hyvinkin kymmenkiloinen nykyään.
  Meiltäkin löytyy jonkin verran sakemannikamaa edesmenneen Turreni muistoksi. Nykyään kuitenkin kettuterrierikama on se mitä kertyy. Sattuneesta syystä. Karjakoiratavaraa ostan aina kun kohdalle sattuu, mutta sitä on vähemmän liikkeellä.
  Lisää kokoelmia kehiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mmahtavaa! Kiitos että otat haasteen vastaan minusta on niin ihana nähdä ihmisten keräilykohteita~ <3 Minunkin piti ensin tehdä tästä ekasta keräilypostauksesta pidempi mutta sitten alkoi olla myöhä, ja ajattelin vain julkaista tämän näin ja laittaa loput myöhemmin.

   Voi kun minullakin olisi elävä koira unikaverina, se olisi ihanteellista... ;___; Varmasti vielä jonain päivänä on, en menetä toivoa~

   Aa, Turre on siis ollut sakemanni <3 Kettuterrieritkin ovat ihania kyllä~ Harmi kun "harvinaisemmista" koiraroduista on niin harvoin mitään kivaa kamaa tarjolla. Pomeranian-kamaa olen kerännyt kanssa jonkin verran mutta ei sitäkään ihan vyöryksi asti ole.

   Kokoelma-postauksia tulee tasaisella tahdilla tästä eteenpäin. ^___^

   Delete
 3. Voisin minäkin tehdä muutaman osan keräilyteemaisia blogauksia. Riippuu mikä lasketaan keräilyksi. Kaikkea hamstraamista harrastan niin vampyyri ja goottiteemasta (kirjoja, sarjoja, leffoja) kuin pokemon peli keräilyyn :). Teetä tykkään kanssa hamstrata :D. Teen ystävänä on jäänytkin muutama hieno peltirasia joissa nykyään nukketavaraa :D.

  Saksanpaimenkoira on lempirotuni ja Poliisikoira Rex kuului aikoinaan jokaviikkoiseksi huviksi kun sitä telkkarista tuli. Muistan vielä ne sämpylätkin. Joskus samannäköisiä sämpylöitä myytiin aurinko-sämpylä nimellä. Niitä piti saada aina ja keittokinkkua väliin, voi niitä muistoja kun mussutti leipää samalla kun kattoi sarjaa :3.

  Mulla oli joskus pitkäänkin unileluja. Hyvin pitkään nukuin pehmo krokotiilin kanssa, se oli jotain 40cm pitkä. Useesti on käyny pesukoneessa kun atooppinen oon niin menee likaseksi helposti rasvasta ja hilseestä. Pölyallergiankin takia oli pestävä suht usein. Onneksi kroko vaan pehmenty eikä menettäny muotoaan. Sitten kun nykyisen miehen tapasin, hän osti mulle ison My Little Pony pehmolelun ja nukuin sen kanssa useemman vuoden, välillä poni eksyi miehenkin kainaloon :3. Ponissa taas lukee "käsinpesu" ja en usko sen pysyvän niin hyvänä unikaverina ollessaan, oon sitten antanu ponin olla tuolilla koristeena.

  Aika muikee ilme tuolla figuurilla :D. Mitäköhän on mielessä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tee ihmeessä! Niitä olisi tosi hauska lukea, minä tykkään siitä kun ihmiset esittelevät kokoelmiaan. :3
   Minusta kaikki sellainen on keräilyä, jonka keräilijä itse määrittää keräilyksi. Ei sitä tarvitse sen kummemmin analysoida.
   Hyviä keräilykohteita sinulla, osin samoja kuin minullakin! Rakastan vampyyreja, pokemoneja ja teetä~

   Aww, tuo pehmolelujuttu~ Tosin en minäkään kaikkia pehmoja ota viereeni nukkumaan, nuhraantuvat niin helposti. x3

   Kotetsu on _muikea_hahmo. ;-D Ei sen aivoituksia voi aina arvata...

   Delete