Monday, August 19, 2013

Bory Box-Opening by the Sea~


Yes! Something special arrived.... quite some time ago. ^3^;;;
I received the shipment on 30th July and I've been itching to do a proper box opening post, so here it is!

We didn't have enough ambient light indoors so I did a rather unconventional box-opening by the sea at the beach of our summer house.

---

Jes! Jotakin erityistä saapui... melkoinen tovi sitten. ^3^;;;
Lähetys saapui jo 30. heinäkuuta, ja minua on suorastaan kihelmöinyt tehdä kunnollinen boksinavaamispostaus joten tässä sitä nyt olisi!

Sisällä ei ollut tarpeeksi hyvä valaistus, joten teinpäs sitten vähän epätavanomaisemman boksinavaamisen ulkona meren äärellä kesämökkimme rannalla.LUTS - 球体関節人形(きゅうたいかんせつにんぎょう)  [kyuutai kansetsu ningyou]. 
 In Japanese you write the term for a ball jointed doll with kanji, or chinese letters.
I have no idea how they read or pronounce that in Korean (LUTS is a South-Korean doll company).

The words read literally as 球体 kyuutai - orb/"ball" (as a form)/sphere 関節 kansetsu - joint and 
人形 ningyou - doll.

LUTS has a really pretty and slightly shimmering box design, by the way. I love the slight art-deco-ish logo.

---

LUTS -- 球体関節人形(きゅうたいかんせつにんぎょう)  [kyuutai kansetsu ningyou].
 Japaniksi termi pallonivelnukke kirjoitetaan kanjeilla eli kiinalaisilla kirjoitusmerkeillä juuri noin kuin boksissakin on. Ei aavistustakaan mitä nukketermit on koreaksi (LUTShan on siis Etelä-Korealainen firma).

Sanat eriteltyinä; 球体 kyuutai  - "pallo" (viittaa siis enemmän muotoon kuin palloon esineenä. Maininta siksi ettei kukaan mene käyttämään tätä sanaa pelivälinepallosta. X''D )/kuula, 
関節 kansetsu- nivel ja 人形 ningyou - nukke.

Lutsilla on muuten tosi nätti ja himmeästi hohtava boksi design. Rakastan tuota hieman art deco-maista fonttia logossa.


This is what you'll see first when you open the box. Instructions on how to care for your doll and a guide how to string it. The process of stringing is pretty clearly explained in the manual so I think it will come in handy.

A small doll-scale fashion magazine from Nine9 Style... and something that I haven't quite figured out what it is yet. ~.~

Oh, and a certificate of authenticity card! ...note my tanned hand.

---

Tässä se mitä näet ensimmäisenä kun avaat Lutsin pakkauksen. Ohjeet nuken huoltamiseen ja sen stringaukseen. Stringaus-prosessi on selitetty melko seikkaperäisesti tässä oppaassa joten luulen että se tulee vielä hyvään käyttöön.

Pieni nukke-kokoinen muotilehti Nine9 Styleltä, sekä jotakin mistä en ole ihan selvillä.

Ai niin, ja nuken aitoustodistuskortti! ...huomatkaa ruskettunut kätöseni.It's Luts Kid Delf Bory in real skin brown!
(an order that was made through ThinkPink back in February, as announced in THIS post! )
The cute little mummy! This is the funniest looking face mask placement I've seen so far.

I got a small Rubik's cube and some candy as a bonus gift.

---

Tulokas on siis Luts Kid Delf Bory real skin brown-hartsisävyssä!
Tilaus joka tehtiin jo helmikuussa, kuten mainitsin TÄSSÄ postauksessa!
Söpö pikku muumio! Tämä on ehkä hassuin näkemäni kasvosuojan kiinnittämismetodi.

Mukana sain pienen Rubiikin kuution ja karkkia boonuslahjana (varmaankin ThinkPinkiltä).Somehow he reminds me of the robot Maria in Fritz Lang's 1927 film Metropolis. 

Well, his character is an android so it's a rather fitting mental image.
---

Tässä muistuttaa kovasti robotti-Mariaa Fritz Langin elokuvasta Metropolis vuodelta 1927.

Borylle suunnittelemani hahmo onkin androidi joten se taitaakin olla melko sopiva mielikuva.
I'm really impressed with the quality of Luts' dolls! The resin is smoother than on any of my other dolls and the company face-up is amazingly life-like and stunningly beautiful. 

---

Olen todella vaikuttunut Lutsin nukkien laadusta! Hartsi on miellyttävän tasaista ja mukavan tuntuista, ehkä parhaimman laatuista työtä kuin millään muilla nukeistani. Firman face-up on myöskin hämmästyttävän eloisan näköinen ja uskomattoman kaunis.


With flash to show his default eye-color better. They're green, and although I like them but he's going to have different eyes sometime in the future.

----

Salamalla otettu kuva jotta default silmien väri näkyisi paremmin. Ne ovat tummanvihreät ja vaikka pidänkin niistä niin tulevat vaihtumaan jossain vaiheessa.The Bory sculpt has always been one of my absolute favorites. Apart from the head I was excited to see Luts' MSD body and how it would work. 

I'm not too fond of how the hands are sculpted, especially the fingers are somewhat clumsy-looking. (But I quess you can count that as one of his charming points too.) 
But the legs! His legs and feet are simply beautiful. And I just love the sculpt of the knees (although it doesn't show in the pics, I'll have to take a better pic sometime). That was a nice surprise to me!

---

Bory-sculpti on aina ollut yksi ehdottomista suosikeistani. Mutta pään lisäksi olin innoissani siitä että pääsisin näkemään millainen Lutsin MSD-keho on ja miten se toimii.

En ole kovinkaan innostunut siitä miten kädet on muotoiltu, etenkin sormet näyttävät melko kömpelöiltä (mutta tämän voi tietenkin laskea myös söpöystekijäksi jonkun mielestä).

Mutta nuo sääret! Nuken sääret ja jalat ovat yksinkertaisesti kauniit. Rakastan myöskin polvien sculptausta (vaikkakin se ei näy näissä kuvissa, pitää ottaa parempia kuvia myöhemmin).
Kauniit polvet olivat kyllä mukava yllätys!Radu: "...I think we're not in Korea anymore..."

---

Radu: "...en taida olla enää Koreassa..."


I think he might be my first doll who looks good even without hair. Good work, Luts!
Now that I have both Luts and Dikadoll MSD dolls, I might do a comparison picture shoot of the bodies.

---

Bory taitaa olla ensimmäinen nukkeni, joka näyttää hyvältä myös ilman hiuksia. Hyvää työtä, Luts!
Nyt kun minulla on Lutsin ja Dikadollin MSD-kokoiset nuket, saatan tehdä vertailevan kuvasarjan vartaloista.


Bonus pic! Radu came with snacks for nourishment during the journey but... 

---

Boonuskuva! Radu saapui eväspalan kera, mutta...

3 comments:

 1. Hauska boksinavaussessio. Kuvista välittyi mukava tunnelma ja vähän sellainen tutkiskelun haikea fiilis. Boksinavauskuvia on aina kiva katsoa. Pullipeista on vaikeampi ottaa sellaisia kun niin köytetty boksiin kiinni ja ihan nopeasti ei irti saa.

  Ei taida olla koreassa enää, onkohan pojulla koti-ikävä. Toivottavasti ei. Onnea uudesta nukesta. Ootan innolla msd kehojen vertailukuvia. Voisin itsekin ottaa Dollzonen vanhemman kehon ja Soomin little gemin ihmispalojen kanssa vertailut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Androideissa on minusta aina jotenkin haikea fiilis, varmaan siksi Borysta/Radustakin ottamani kuvat ovat ja ehkä tulevatkin olemaan haikeita tunnelmaltaan. ;3

   Minäkin tykkään boksinavauksista, sekä katsomisesta että tekemisestä! Hyvä jos ne eivät ole tylsiä...

   Nukeissa yksi mielenkiintoisimmista asioista on minusta se, miten kehot on tehty ja miten ne toimivat, siksi minuakin oikein syyhyttää tehdä vertailukuvaus.
   Olisi loistavaa nähdä Dollzone - Soom MSD vertailushootti, tee ihmeessä sellainen!

   Delete
 2. Boksin avauskuvat ulkona, upeaa! Tosi vahva tunnelma. Hivenen haikea, mutta kuitenkin innokkaasti kohti tulevaisuutta. Jännittävää kuinka ympäristö saa aikaan niin vahvan muutoksen fiilikseen.

  Tuo ensimmäinen muumios kuva on suloinen <3 Niin avuton, raukka. Tämän kaverin hipiä on herkullisen värinen ja varpaat näyttävät tosi söpöiltä : D Meikki on ilmeikäs. Toisiksi viimoisessa sivuprofiili kuvassa varsinkin on sellainen odottava ilme.

  Mutta mutta... onnea perheenlisäyksestä <3 Nämä oli yksiä parhaihta näkemiäni boksin avauskuvasia

  ReplyDelete