Sunday, January 10, 2016

Liebster Award Jatko-Osa (suomeksi)

I was honored to receive the Liebster award from Fyrd and Xaya again! Thank you both! <3
This is the Finnish version of the post, more questions and answers in English here!

---

Sain kunnian vastaanottaa Liebster Awardin myös Fyrdiltä ja Xayalta! Kiitos kiitos! <3
Lue lisää kysymyksiä ja vastauksia suomeksi tässä postauksessa!
Fyrdin kysymykset


1. Mitä odotuksia sinulla oli nukkeharrastukselle silloin kun ensimmäisen kerran sait tietää siitä ja aloit harrastaa nukkeilua?

Sain tietää aasialaisista nukeista ja tämän tyyppisestä nukkeharrastuksesta, kun luin nukkeilua käsittelevän artikkelin tilaamastani saksalaisesta animea, mangaa ja japanilaista populaarikulttuuria käsittelevästä lehdestä. Tämä tapahtui joskus vuonna 2005-2006 tienoilla.
En tiedä oliko minulla juuri muita odotuksia, kuin että halusin saada itselleni hienon nuken. Nukkeharrastus oli minusta luonnollinen jatke figuurikeräys-harrastukselleni. Tykkään myös kaikesta miniatyyri-roippeesta, joten ajattelin että nukkeharrastus antaisi kivan tekosyyn kerätä tällaisia propeiksi nukelle!

Jos muistelen oikein, niin siinä artikkelissa, josta kaikki alkoi minun kohdallani, oli juttua myös nukkien valokuvaamisesta ja siitä että nukkeharrastajat kokosivat "taustoja" ottaakseen taiteellisia nukkevalokuvia. Hiukan myöhemmin havaitsin, että harrastajat myös tekivät valokuvakertomuksia nukeistaan. Myös ostamissani HauteDoll-lehdissä oli valokuvakertomuksia BJD-nukeilla toteutettuna toisinaan.

Sitten huomasin Yun Kougan, Loveless-mangan piirtäjän, blogista että hän oli stailannut itselleen Ritsuka ja Soubi nuket! (Ai että harmittaa, etten tallettanut tuota kuvaa mihinkään enkä ole enää löytänyt sitä uudelleen!) Se oli kuin bensaa olisi heitetty nukkeinnostukseni liekkeihin! Joten, kyllä, suurin odotukseni nukkeilua kohtaan oli se, että saisin itselleni omaa silmää viehättävän nuken, joka muistuttaisi hahmoja, joista pidän.


2. Mikä nukkefirma oli ensimmäinen, jonka sai kiinnostuksesi heräämään?

Volks ihan alunperin ja sitten paljon myöhemmin DikaDoll.


3. Onko olemassa nukkemallia, jota tykkäät ihastella valokuvissa, mutta jota sinun ei välttämättä tarvitse hankkia itsellesi? Jos on niin mikä nukke on kyseessä?

Ehkäpä Soom Amber ja Heliot? Yhdessä vaiheessa olisin halunnut kumpaisenkin aika palavasti, mutta nykyisin olen onnistunut skippaamaan myynti-ilmoitukset ilman suurempia nukkehimo-kohtauksia. Pidän tosi paljon Irenen Soom Amber-pojasta! ;__;  <3 Ja toisinaan kun katson kuvia siitä, pohdin että pitäisikö sittenkin joskus hankkia tännekin oma poika-Amber. Mutta tällä haavaa tyydyn katselemaan kuvia!

Alunperin olin originaali-Amber-julkaisun fani, mutta nykyisin olen kallistumassa enemmän uudelleenjulkaisun eli Romantic Amber Midnight Whisperer -nuken fanittajaksi!All rights belong to Soom.

4. Mitä haluaisit oppia itse tekemään nukeillesi? (Jos et sitten jo valmiiksi kykene kustomoimaan nukkejasi alusta loppuun itse!)

No face-uppeja olisi kiva oppia tekemään hienosti! Olisi se vaan niin siistiä! Ja sitten kokonaisen pallonivelletyn nuken tekeminen alusta loppuun olisi kyllä kanssa aikas mahtavaa!


5. Mikä on ollut kaikkein riskialtteinta, mitä olet tehnyt nukkiesi kanssa tai nukeillesi?

Vähän tylsähkösti nukkien asettelu tuulisessa paikassa kuvien ottamista varten. En tykkää ottaa isoja riskejä nukkien kanssa. ^^;;


6. Onko sinulla teemamusiikkikappaleita joillekin nukeistasi tai jopa niille kaikille? Jos on niin haluaisitko kenties jakaa sen meidän kanssamme?

Yritän antaa jokaiselle nukelleni jonkin teemabiisin. Joidenkin nukkien kanssa sopivan kappaleen löytyminen kestää tosin pidempään kuin toisten. Melko usein teemabiisit ovat yksinkertaisesti kappaleita, joita olen kuunnellut paljon silloin kun olen odottanut nukkea saapuvaksi tai luonut sille hahmoa. Sitten kyseinen biisi on vain sulautunut mielessäni yhteen tämän kyseisen nuken tai hahmon kanssa. Toisinaan taas sopiva biisi löytyy vasta myöhemmin. Joskus taas käytän suosikkibiisejäni inspiraationa nukkehahmojen luomisessa.

Blogin nukkeprofiileista löytyy nukkien tiedoissa listattuna teemabiisit niille nukeille, joilta sellaiset jo löytyy. Olisi kiva joskus esitellä kukin hahmo omassa postauksessaan ja tuoda esille ajatuksia siitä ja miksi olen valinnut hahmolle juuri kyseisen kappaleen teemaksi.

Tässä kuitenkin pari suosikkia:

Röyksopp - I Miss it So Much
Xavierin teemakappale.
Pidän tosi paljon Röksoppin musiikista ja monilla nukeistani onkin heidän kappaleitaan teemabiiseinä. Jossain vaiheessa suunnittelin että antaisin kaikille nukeille Röyksopp-biisin teemaksi.

Kuuntelin tätä kappaletta paljon, kun odotin Xavierin saapumista. Kappaleen melodia on melankolinen ja se ehkä onkin suurin syy, miksi tämä kappale on mielessäni yhteydessä surullisen hahmon Xavieriin. Alunperin kaavailin sille mielessäni jonkinlaista tulevaisuuden dystopiaa, jossa nykyaikainen teknologia olisi suurelta osin häilyvä muisto.

Siitä sanoituksen tämä osa:
"I miss it so much.
No button to touch
No dial to turn
No key to hold

I miss it so much.
No button to touch,
No flick of the switch,
Hand on my heart"


Sim Gretina - Plastic Beauty feat. ChiChi

Aina kun kuuntelen tätä kappaletta, tulee Remy mieleen! Ehkä se johtuu siitä, kun siinä lauletaan "Oh, how I love you so, so much!" XD
Mutta varmaan siksikin, koska biisissä robotti tunnustaa rakkautensa isännälleen. Nukeissa ja roboteissa on aina ollut minusta jotain samaa, ne molemmat yrittävät jäljitellä inhimillisyyttä.

Ähh tekisi mieli kirjoittaa enemmänkin ajatuksia näistä kappaleista, mutta säästän ne jos tulevaisuudessa innostun tekemän postaussarjan ja esittelemään nuket ja niiden teemabiisit yksitellen.


7. Jos sinulla olisi oma nukkefirma, millaisia nukkeja tekisit?

Eläin-BJDitä (ei furryjä!), jotka olisivat skaalassa SD-kokoisten nukkien kanssa. Mangan ja animen inspiroimia poikanukkeja.


8. Stalkkaatko ketään nukkeharrastajaa?

Hmm... 'stalkata' on aika vahva sana. Siitä tulee sellainen mielikuva, että jotenkin pakkomielteen omaisesti jahtaisin jotain henkilöä tai vahtaisin hänen tekemisiään. ^^;; Sellaista en tee.

Tosin seuraan kyllä useampaa nukkeharrastajaa, joiden nukeista ja harrastustyylistä pidän (katso esim. Spica reads-linkkialue). Mutta teen tämän kyllä ihan avoimesti...

No, ehkä tähän voisi mainita sen, että seuraan silmä kovana jos myyntiketjuihin pulpahtaa jonkun tietyn harrastajan nukke, jonka haluaisin itselleni! :'D


9. Mitä näistä sinulla on eniten: nukkien vaatteita, peruukkeja vai silmiä?

Vaatteita. Peruukit tulevat seuraavaksi. Hyvistä silmistä on aina pulaa!


10. Mikä vaihe bloggaamisessa on parasta?

Kommentteihin vastaaminen! :D Vaikkakin toisinaan se voi olla vähän itseään toistavaa, jos voi vastata vain tyyliin "Kiitos".
Ja sitten se kohta, kun on saanut postauksen kirjoitettua valmiiksi ja voi painaa "Julkaise"-painiketta! Ja sitten se, jos saa postattua hyvällä aikavälillä, kuten vaikkapa kerran viikossa, niin tulee tyytyväinen olo. Vähänkuin olisi saanut täytettyä itselle asetetut tavoitteet bloginpitämisessä.


11. Mikä on nykyinen Pyhä Graalinmalja-nukkesi (hartaasti tavoiteltu nukkemalli)?

No edelleenkin se hemmetin Ringdoll Frankenstein 2011.


All rights belong to Ringdoll

Xayan Kysymykset

1. Millaisen kirjan kirjoittaisit nukeistasi?

Itseasiassa olen suunnitellutkin kirjoittavani kirjan, jossa jotkut nukkehahmoistani esiintyisivät. Ainakin toistaiseksi suunnitelmissa olisi steampunk-inspiroitunut fantasianovelli, hieman slice-of-life-tyyliin kirjoitettuna. Minulla on myös "syvällisempi" ja "eeppisempi" juonenkulku tarinalle luonnosteltuna mielessäni. Kiikastaa vain siitä, miten saisin tarinankaareen kirjoitettua valmiiksi lopussa. Olen melko hyvä keksimään tarinanpätkiä ja kohtauksia (muutama kohtaus on jopa kirjoitettuna ylös!), mutta tosi huono kirjoittamaan kunnollisia loppuja, joihin olisin tyytyväinen!

Olen pohtinut myös kirjoittavani vähän Leena Krohn-maisia novelleja, jotka sijoittuisivat tähän samaan nukkehahmoilleni ideoimaan maailmaan. JA sitten on tietysti myös Vaihtoehtoinen Todellisuus-tyyppisiä suunnitelmia hahmojeni pään menoksi! :'d

En tosin ole tykännyt enää julkaista mitään tarinaan tai maailmaan liittyviä pätkiä hahmoistani törmättyäni sarjakuvaan, jonka päähenkilöt muistuttivat melko erehdyttävästi Xavieria Ja Bramia ja joka myös tapahtui hiukan steampunk-henkisessä miljöössä.


2. Minkä kokoluokan nukkeja suosisit, jos sinun pitäisi valita vain yksi koko?

Eikäääää! D': Olen huono valitsemaan "vain yhden" jotakin... Alunperin innostuin isoista SD-koon ja 70 cm miesnukeista, mutta sittemmin ihastuin myös pikkuruisiin Soom Teenie Gemeihin. Eri kokoluokkien nuket edustavat niin erilaisia mieltymyksiä, että on vaikea valita näiden kahden välillä.... Mutta jos pitäisi valita vain yksi nukke, niin valitsisin Remyn.

En halua olla tylsä ja vastata "en voi valita", joten sanotaan että valitsisin Teenie Gemit! Niistä tykkään kuitenkin eniten ottaa valokuvia, ja minusta niiden liikkuvuus on todella mainio. Ja jos ne kaatuvat seisaaltaan niin en heti saa sydänkohtausta, sillä kun ovat pieniä ja kevyitä niin eivät ota niin helposti osumaa kuin isot nuket. *koputtaa ankarasti puuta*


Poika-Teenieni vuonna 2014. Pitää ottaa vähän uusia ryhmiksiä.


3. Oletko koskaan ollut nukketapahtumassa? (esim. DollsParty, LDoll jne.)

Lasketaanko Wonder Festival? Siellä oli myös muutamia japanilaisten indie-taiteilijoiden taiteilija BJDitä esillä. Jos ei lasketa niin sitten en ole käynyt. Mutta esim. LDoll kiinnostaisi kyllä kovasti! :)

4. Onko nukeillasi lempinimiä?

Hehe, on toki! Esim. Xavier on Xav, Abelard on Bram. Ja niin edelleen.

5. Onko mitään, mitä haluaisit oppia tekemään itse nukeillesi, mutta et vielä osaa? (Vaatteita, kenkiä, face-upeja, huonekaluja jne.)

No kyllä on! Ne face-upit ehkä olisi tärkeimpänä listassa oppia tekemään! Ja huonekalujen tekemistäkin olisi kiva kokeilla kun ovat ostettuina kalliita ja hankala löytää.

6. Jos löytäisit nuket NYT ja kiinnostuisit niistä, minkä nuken ostaisit? Ja olisiko se erilainen, kuin (ensimmäinen) nukke jonka ostit?

Ostaisin varmaankin SD-kokoisen Etelä-Korealaisen mies-BJDn. Pidän niiden pään mittasuhteista vartaloon verrattuna, sculptaustyöstä ja estetiikasta enemmän kuin niiden kiinalaisten BJDiden jotka olivat ensimmäisiäni. Eli siis pidän nukeista, joilla on isompi pää ja suuremmat silmänaukot kuin Dikadoll Autumnilla, joka on esikoiseni.

Hankkisin kuitenkin saman hahmon nukkena, ja sellaisen jolla olisi hieman samankaltainen ulkonäkö kuin DikadollAutumnilla. Mutta valkoisen hartsivärin sijaan valitsisin Normal Skinin. Ajatelkaa sitä vaikkapa "päivityksenä" Xavierille.

Valitsisin varmaankin nuken näiltä firmoilta: Crobidoll, Migidoll ja/tai LittleMonica. Ja sitten on tietysti Soom, jolta nukkekokoelmassani on nukkeja eniten, mutta luultavimmin en esikoistani hankkisi Soomilta. Sanotaanko nyt, että vaihtoehdot olisivat Migidoll Ell ja Little Monica Haazel. Mutta toisaalta, tämä valinta on tehty ajan kanssa kehittyneen nukkemakuni ja nykyisten tietojeni perusteella. Jos valitsisin ensimmäistä nukkea nyt, eikä minulla olisi näitä tietoja ja kokemuksia, osaisinko valita näitä nukkeja?


All rights belong to Migidoll and Little Monica.


Tästä aiheesta puheenollen, haluaisin hankkia jomman kumman näistä "uudeksi Xavieriksi". Pidän kovasti Xavierin hahmosta ja haluaisin päästä tekemään sen kanssa enemmän. Mutta nuken ongelmien takia en koe inspiraatiota kuvata sitä.
Mutta sitten taas toisaalta.. se on ensimmäinen BJD-nukkeni ja tuntuu tosi pahalta "korvata" se uudella. Mitä minun pitäisi tehdä? Olisiko OK hankkia uusi, parempi Xavier? ;;__;;

Pitäisin kyllä Dikadoll Autumn-nuken koska se kuitenkin on se the Ensimmäinen ja sillä on tunnearvoa. Tuntuu kuin revittäisiin kahtaalle, kun en pysty tekemään tällä hetkellä mitään minulle rakkaan hahmon kanssa...

Migidollilla alkaa ilmeisesti myyntiperiodi pian ja haluaisin tuon Ell-nuken. Ja ajatus siitä, että saisin sekä pitkään ihailemani firman nuken että minulle rakkaan hahmon "takaisin" innostaa kovasti.


7. Onko kukaan koskaan vähätellyt sinua nukkeharrastuksen vuoksi?

No mietitäänpä. Joitain vähän ilkkumisen sävytteisiä taustakommentteja on tullut, mutta ei kukaan ole ihan suoraan päin naamaa tullut sanomaan mitään. Jotkut sukulaiset varmaan itsekseen ajattelevat, että nukkeharrastus on hullutusta ja että minun pitäisi kasvaa aikuiseksi. Mutta enpäs tee niin, hahhahhaa! >:D

Siskoni kyllä ilkeilee nukeista jos on minulle jostain vihainen. Ja ei-nukkeileva kaverini sanoi että "En halua omistaa mitään hyödytöntä." kun houkuttelin häntä harrastuksen pariin.


8. Missä valokuvaat nukkejasi? Onko sinulla suosikkipaikkaa sisällä tai ulkona, jossa kuvat?

Minulla ei ole montaakaan paikkaa sisätiloissa, joissa kuvata nukkeja. Joten ne samat paikat tulee valittua lähinnä sen mukaan, miten valoa riittää ja missä on vähiten häiriötekijöitä taustalla.

Kesäpaikassa on pari tiettyä kohtaa, joihin lankeaa mukava, tasainen varjo ja taustalle taas paitaa aurinko, joten voi yrittää tavoitella bokeh-efektiä.

Mieluiten haluaisin valokuvata nukkeja eri kohteissa ja esim. matkalla ja reissuilla.
9. Pidätkö nukkejasi poissa näkyviltä vai ovatko ne esillä jossain niin että näet ne koko ajan?

Pidän osaa nukeista hyllyn päällä, missä ne ovat jatkuvasti näkösällä. Se tila tosin on varattu televisiolle, jota minulla ei vielä ole. Sitten kun TV talouteen hankitaan, täytyy miettiä uudelleen minne nuket sijoittuvat. Ehkä pistän ne aluksi laatikoihinsa ja mietin uudelleen.

Minulla on ehkä tällä hetkellä muutenkin liikaa leluja, figuureja ja nukkeja näkyvillä. Mietin, pitäisikö laittaa kaikki pois ja nostaa sitten muutamia tiettyjä esille ja vaihdella aina välillä "näyttelykokoonpanoa" niin sanoakseni. :D


10. Pääsikö joku nukke livahtamaan karkuun? Miksi?

No edelleenkin se hemmetin Ringdoll Frankenstein 2011.

Olen joskus kirjoittanut tästä pitkällisesti mutta en nyt pikaisesti löytänyt sitä postausta joten kerrotaan. Olin juuri hankkinut Xavierin, enkä uskaltanut iskeä isoa summaa rahaa uuteen nukkeen ennenkuin se ensimmäinenkin olisi kotona. Silloin en uskonut että pitäisin harmaista nukeista ollenkaan. Että ärsyttää kun en hankkinut sitä äijää!

11. Oletko tyytyväinen nukkiesi ulkonäköön vai haluatko muuttaa niiden tyylejä koko ajan?

Riippuu nukesta. Joillakin on tyylit, joista pidän ja joidenkin tyylit ovat edelleen kehitteillä.

Ja sitten taas vaikka olisin löytänyt nukelle tyylin, josta pidän haluan silti hommata niille uusia juttuja. Kuten vaikkapa Soom Byggini Floyd, jolla on mielestäni hahmolle sopiva tyyli mutta nukella on vain yksi ja sama asusetti ja on ollut jo pitkään! Mutta en löydä sille mitään muuta mikä sopisi niin hyvin tyylillisesti. On aika tylsää kun sillä on aina samat vaatteet päällä.
Siinä kaikki tältä erää! Kiitos lukemisesta!

Mitä piditte bloggaamisesta tähän tyyliin, että jaottelin englannin- ja suomenkieliset tekstit omiin erillisiin postauksiinsa? Oliko helpompi lukea näin, kuin niitä postauksia joissa on molemmat kielet samassa? Vai onko sinusta tällä asialla mitään väliä?

Entä pitäisikö tällaisissa haaste-postauksissa olla enemmän kuvia mukana? Vai onko muutama kuva siellä täällä hyvä?

Kuulisin mielelläni mielipiteitä näistä asioista! :)

9 comments:

 1. Eläin bjd't ois ihania! <3 Kissoista olen nähnyt kuvia, mutta niiden eri roduistakin ois kiva saada jtn. xD
  Haluaisitko joskus esitellä vaatekokelmaasi? Myös erilliset hahmo postaukset ois mielenkiintosia. ^^
  Little Monican Haazel on niin nätti. *_* En osaa Xavierin kohtaloon vastata oikein mitään, mutta joskus on ihan hyvä vaihtoehto aloittaa alusta, "puhtaalta pöydältä", tai katsoa projektia uudelta kantilta.

  Erikieliset postaukset yhdistettynä on OK, kunhan ei veny liian pitkiksi. Haasteissa on aina enemmän tekstiä, niin on ihan mukava että ne on erikseen postattu suomeksi ja englanniksi. : D Kuvia oli miun mielestä sopivasti. ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minustakin olisi ihanaa saada lisää ihan eläin-eläin BJDitä eikä ihmis-eläinhybridejä pelkästään vaikka niistäkin toki pidän. Ajatuksena olisi kokeilla ensin jotain melko yksinkertaisesti nivellettyä mallikappaletta esim. Sculpeystä väkerrettynä mutta saa nähdä! Olisi kyllä haaveena tehdä koira-BJD ja valaa hartsiin sekä myydä pieni erä. Toki tekisin itselleni ensin koekappaleen ja vaikka blogissa ja foorumeilla kyselisin olisiko tällaiselle ostajia.

   Haazel on ihana! <3 Tekee mieli ostaa se siitä huolimatta mitä Xavierin kanssa teen... Puhtaalta pöydältä aloittaminen olisi ihanan vapauttavaa!

   Olet oikeassa, haastepostaukset ovat työläitä jos molemmat kielet ovat samassa kasassa. Siksi tästä lähin alan käyttää tätä jaottelu-taktiikkaa haaste-postausten kanssa! Kiitos mielipiteestä! <3

   Delete
 2. minusta tällainen kuva siellä ja täällä on kiva ja ihan rittävä postauksessa jossa tekstiä on paljon. Pohkailen tätä kysymystä usein itsekin tilanteissa, joissa hairahdun jorisemaan. Itse tykkään lukea tekstiä ja bloggaajan ajatuksia mutta olen aina ihan varma ettei kukaan jaksa lukea minun horinoitani jos väliin ei laita jotakin kuvaa tärpiksi.

  Voi Xavier! Hankala tilanne kieltämättä. Nukke joka ei pelitä on raivostuttava, mutta osaisiko sitä siirtää hahmon uuteen kuoreen? Eteenkin jos vanha jää taloon hengailemaan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, sitä kuitenkin haluaisi, että postauksia voisi lukea ilman suurempia ponnisteluja! :D Kiva kuulla, että tämä muutama kuva per haastepostaus toimii! Kiitos mielipiteestä! <3

   Nämä on niitä juttuja, joita juuri tuossa Xavier-asiassa pähkäilen! Juuri tuo hahmon siirtäminen uuteen kuoreen... tosin voi olla että uusi nukke luo itselleen oman hahmonsa, mutta ei sekään niin huono juttu olisi, koska pidän kaikista "Xavier kakkonen"-vaihtoehdoista muutenkin ilman siihen liitettyä hahmoa. :)

   Delete
 3. Ihana tuo Remyn teemabiisi! :3
  Gaah, Haazel~ ♥ Mutta mutta... Jos teet vaikka uudesta nukesta Xavierin kauan kadoksissa olleen (ei-identtisen)kaksoisveljen! Veljekset kuin ilvekset, ehkäivät välttämättä ihan ulkonäöllisesti, mutta luonteeltaan ;)

  Minusta kielet toimii yhtä lailla erikseen tai yhdessä. Mutta tosiaan, jos tekstiä on paljon ja postauksesta tulee pitkä, niin kielet eriteltyinä ei tarvitse sitten rullata postausta niin paljon :)
  Niin ja, kuviahan ei voi koskaan olla liikaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha! Eikö olekin! Minä hihkaisin heti mielessäni "Remy!" kun kuulin tuon ekan kerran! Olin miettinyt ja miettinyt minkä biisin voisin yhdistää Remyseen. Kiva että tykkäät siitä! :)

   Haazel on niin rakkaus! Haha, tuo veli-juttu voisi toimia! Tai jos tapan Xavierin ja tuon sen veljen tilalle... muhahaha >:D Siten voisin oikeuttaa vanhan nuken hengailun täällä haamuna... aika radikaali juttu mutta toisaalta voisi olla ratkaisu. Pitää miettiä! Kiitos tästä ehdotuksesta, toi vähän uutta näkökulmaa tähän Xav-ongelmaan!

   Kiitos postaus-mielipiteestä! <3 Tuo loputon rullausongelma on haastepostausten kanssa aina läsnä. Siksi tästä eteenpäin näin eriteltynä! Hyvä että tämä on vaikuttanut mukavalta ratkaisulta kun olen tuskaillut tuon skrollailu-ongelman kanssa.

   Delete
 4. Oho, enpäs odottanutkaan että saksalaisessa lehdessä olisi mitään nukkemainintaa! :D Uskoisin, että jos joku ihailemistani henkilöistä olisi tullut vastaan nuken kanssa jossain lehdessä niin takuulla se olisi saanut huomioni!


  Hohoo! Kirjasi kuulostaa kivalta, itse olin lähinnä miettinyt valokuva kirjan koostamista (tai kaavakirja olisi unelmani =w=). Tiedän että koon valintakysymys on tosi epäreilu mutta se on silti kiinnostava. :D Millainen oli se Wonder Festival? Olikos se nyt sitten se... figuurihärpäkepaikka minne harvat länsimaalaiset eksyy? ;) Tervetuloa LDolliin, siellä on ollut tosi kivaa!

  Minusta ei haittaisi hankkia uudempaa versiota Xavierista jos näin tahdot tehdä! :) Ja saa toistaa! Minäkin toistelen jatkuvasti tarvitsevani tannin Tinyfairy Linin. XD

  Komppaan Turrea, mukavaa lukea jos on paljon tekstiä ja muutama kuva siellä täällä. :) Tykkään että nämä on nyt olleet eri postauksissa vaikka onnistuu se lukeminen samasta postauksista kahdellakin kielellä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saksassa on julkaistu useitakin mangaan, animeen ja aasialaiseen populaarikulttuuriin keskittyneitä lehtiä ja varmaan melkein kaikissa niistä on ollut jossain vaiheessa juttua nukeista. Luin niitä ja kärsin kun en voinut silloin omaa nukkea ostaa! Nukketuska oli ihan kamala! :D

   Olen etsinyt ja etsinyt tuota lehteä, jossa se The Eka nukkejuttu oli, mistä innostukseni lähti, mutta en ole löytänyt. Postaan jutun jos lehti jostain ilmestyy tavaroideni joukosta! Mutta muistelisin että se on nyt jo lopetettu MangaSzene-jossa nukkeihin ekan kerran törmäsin. Muita lehtiä, joita olen saksaksi tilannut ja lukenut ovat Animania ja Koneko, ja näissäkin on ollut jotain nukkeaiheita, mutta ei ehkäniin paljon kuin MangaSzenessä.

   MangaSzenessä muistaakseni järjestettiin kimppatilauksiakin nukkefirmoille ja siellä oli Obitsu-nukkeja myynnissä lehden putiikissa. MangaSzene oli ihan ykkönen, sellainen vähän Fanzine-henkinen harrastajatekoisen oloinen lehti. Harmittaa kun se lopetettiin.

   Yun Kougan nuket eivät siis olleet lehdessä, vaan löysin ne joskus netin syövereistä hänen silloisesta blogistaan. (jos siis sitä tarkoitit tuolla ihailemasi henkilö-maininnalla? Vai tulkitsinko ihan väärin? :D

   Aaaa vai sellaista kirjaa tarkoitit! No ei sellainenkaan hullumpi olisi! Ehkä voisin kokeilla tehdä jotain sarjakuva- kuvatarinapläjäyksiä nukeilla ja tehdä jonkun Ifolor-tyylisen kirjan.

   Ei mitään ,tuollaisen kinkkiset kysymykset kuten kokokyssäri on ihan hyviä! :D Tuskailin vastauksessa vaan, koska halusin osoittaa että tykkään kovasti molemmista "lempparikokoluokistani".

   Joo Wonder Festival oli tosiaan tämä figuuritapahtuma, jossa figufirmat esittelevät uutuuksiaan ja prototyyppejään ja sitten siellä oli myös sellainen pieni indie-osasto, jossa oli taiteilija-figuureja ja muutamia nukkeja ja nukkien vaatteita tekevien myyntipisteitä.

   LDolliin olisi kyllä kiva tulla! Mietin jos pääsisin syksyllä mutta katsotaan!

   Kiitos Xav-kommentista ja postaus-mielipiteestä! <3 Ehkä jos tuota haluamaansa nukkea tarpeeksi hokee niin se jostain tänne ilmestyy? :'D Ainakin näin on käymässä tannin Little Monica Gingerin kanssa ehkä... ;)

   Delete
  2. OHo! En ollut kiinnittänyt huomiota saksalaisiin lehtiin ellei kyseessä ole ollut joku musiikkilehti tai nuortenlehti (vähän semmosia Suosikki-lehden tapaisia) köhöm hurjassa nuoruudessani pidin kovasti Take Thatista ja muista poikabändeistä joten kuvia kyllä piti leikekirjaan leikellä vaikkei kieltä osannutkaan.

   Joo, tarkoitin sitä Yun Kougan nukkejuttua, ihan oikein :D Eikö tyyppi enää tee blogia vai liekkö niin vanha postaus ettei kuvaakaan enää löydy? Mikä harmi! Foorumillakin oli joskus jotain juttua taiteilijasta joka stailasi Delf Lishen (muistaakseni) oman taiteensa tyylisesti ja pidin sitä kivana juttuna. Onhan Minulla itsellänikin Irma joka on ensisijaisesti sarjakuvahahmo josta tuli sitten nukke vasta paljon myöhemmin.

   Omalla kohdallani kuvakirja valokuvistani tai kaavakirja tulisi mieleen, olen niin surkea kirjoittamaan tarinoita tai novelleja ettei siitä tulisi yhtään mitään. XD Ihanaa että kaikki muut tuntuu keksivän hurjan paljon omiin hahmoihin liittyvää tarinaa, sellaistakin on kiva lukea ja jos kärsivällisyys riittää niin ilman muuta kannattaa kokeilla sellaisen pidemmän novellin kirjoittamista. :D Ifolor - kirjasta tuli mieleen, tietty semmoseen ois helpohkoa ehkä koota nukenvaatekuvia LDOlliin...

   Vau, figuurifestivaali kuulostaa tosi hyvältä! Minulla taitaa jossain olla vielä pienet (?) ElfQuest lelut joita oli kaupan Fantasiapeleissä tai Fennicassa vuonna nakki ja kaverini osti ne minulle kun siirsin rahaa hänen tililleen. Olisin ollut enemmän kuin tyytyväinen joihinkin laadukkaisiin figuureihin niistä kämäisten lelujen sijaan. Oli varmaan hienoa nähdä kaikkea kiinnostavaa. Voin vaan kuvitella miten mahtava tapahtuma se on ollut!

   Delete