Friday, January 8, 2016

Liebster Award (suomeksi)

Turre from Tursaan Puutarha-doll blog nominated me with the Liebster award! And later on NyteRaine nominated me as well so I'll answer both of their questions in this post! This morning I noticed that Fyrd had also awarded me and I want to answer her questions too but I'll make new post for them to avoid this one getting too lenghty. Thank you all! Love you guys! :)

This is the Finnish version of this post, read the post in English here. I decided that it would be easier to read if I divided the different language versions into separate posts.

---

Kiitos Turrelle Tursaan Puutarha-blogista Liebster Awardista! Ja hieman myöhemmin myös NyteRaine antoi tämän palkinnon minulle, joten vastaan molempien kysymyksiin tässä postauksessa. Tänä aamuna havaitsin myös Fyrdin antaneen palkinnon minulle. Haluan vastata hänenkin kysymyksiinsä, joten teen niistä uuden postauksen. Kiitos kaikille! Olette ihania! :)

Tämä on suomenkielinen versio postauksesta, lue postaus englanniksi täällä. Tällä kertaa olen vähän kokeellinen ja jaottelen suomen- ja englanninkielisen postaukset erikseen, selkeyden vuoksi.Tunnustus on tarkoitettu pienille blogeille joilla on alle 200 lukijaa ja jotka tunnustuksen antajan mielestä ansaitsisivat enemmän.
Säännöt ovat seuraavat

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
2. Laita palkinto (kuva) blogiisi 
3.Vastaa palkinnon antajan esittämiin 11 kysymykseen
4. Nimeä 5-11 blogia joilla on alle 200 lukijaa
5. Laadi 11 kysymystä,joihin palkitsemasi bloggaajat vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse
 
~Tästä lähtee~
 
Turren kysymykset
 
1. Teitkö uudenvuodenlupauksia tai suunnitelmia nukkeja tai keräilyä koskien?
 
No en ehkä ihan varsinaisia uudenvuodenlupauksia, mutta hiljaa mielessäni päätin, että annan itselleni luvan nauttia nukke- ja figuharrastuksesta. Enkä ajattele asioita liian mutkikkaasti ja negatiivisesti.
 
Ehkä voisin kokeilla taas face-uppien tekemistä?
 
2. Suunnitelmasi vuodelle 2016 IRL-elämää koskien
 
Menen uimaan enemmän, nyt talvella uimahallissa, kesällä sitten luonnonvesissä! Ehkä voisin kokeilla avantouintia (kunhan pakkaset hieman lauhtuvat...)? En tosin uskalla luvata mitään! Piirrän enemmän! Tekaisen muovailemani pökäleet (="eläinveistokset") valmiiksi ja esittelen blogissa!
 
 

3. Mitä aiot seuraavaksi ostaa ihan itsellesi? Keräilytavaraa ei nyt lasketa.
 
Varmaankin vaatteita. Tarvitsen uuden valkoisen kauluspaidan ja mustat suorat housut. Ja lisäksi nyt kun tuli kovat pakkaset niin lämpimiä vaatteita.
 
Bongailen myös alennusmyynneistä hyvää käyttötavaraa ja etenkin kiikarissa olisi yksi tietty yöpöydäksi suunnittelemani lipasto...

4. Mikä taustakuva puhelimessasi on tällä hetkellä?

Lukitusnäytössä on Nendoroid Noiz ja taustakuvana Kettupallon naama päivää piristämässä! :'D
Vielä jokin aika sitten taustiksena oli Wonfesissä nappaamani otos Kogitsunemaru-figuurista. Tykkään kokeilla miltä erilaiset taustakuvat näyttävät, mutta kiinnyn liikaa yhteen kuvaan ja sitten en voikaan enää vaihtaa sitä niin usein!

Nykyinen puhelimeni on Samsung GalaxyS6 ja pakko sanoa että rakastan sitä! T. Kone-empaatikko Spica.5. Oletko toteuttanut lapsuudenunelmiasi?
 
Vai lapsuudenunelmat... hmm... katsotaanpa.
 
- Muuttua hevoseksi tai koiraksi - Epäonnistunut.
- Omistaa hevosia ja koiria. Tai edes hevonen ja koiria. - Yritän toteuttaa. Saattaa mennä joku tovi, mutta mielessä on edelleen.
 
- Elää Indiana Jones-tyyppistä elämää. - ... ... ... Haluaisin sanoa, että yritän toteuttaa? Ainakin osaan kääntää muutamia antiikin kieliä ja olen ollut töissä arkeologisilla kaivauksilla (mikä ei tosin ollut niin hohdokasta kuin miltä ehkä saattaa kuulostaa :P )
- Olla merirosvo. - Merirosvona oleminen ei nykyisin ole ihan sellaista kuin lapsuudessa kuvittelin, joten hylkäsin unelman.
- Muuttua ihmissudeksi. - ... ... ...Odotan edelleen sitä master-ihmissuden puremaa.
 
- Matkustaa paljon. - Osittain toteutunut. Olen matkustellut vähintään kerran vuodessa, mutta haluaisin matkustaa enemmän ja kauemmas. Ehkä pitäisi käyttää nukkeihin menevät rahat ennemmin matkusteluun? Matkustaminen on parasta, mitä tiedän. Koirien lisäksi. Ja koiran omistaminen ja matkustelu usein ovat hieman hankala yhtälö...
 
- Omistaa iso kirjahylly täynnä mieleisiäni kirjoja ja sarjakuvia. - Toteutettu! (ihan vaan koska halusin yhden toteutuneen lapsuudenunelman tähän! Muhahaa!) Eka juttu, jonka ostin kun muutin tähän nykyiseen asuntooni, oli kirjahylly. Kun kerrankin oli tilaa sille!
 
6. Kannattiko? Oliko unelma kaiken sen unelmoinnin arvoinen vai oliko äitisi oikeassa?
 
Minusta vanhempani eivät ole olleet liian epä-kannustavia unelmieni suhteen jos kysymyksellä tarkoitettiin tätä?
 
En kyllä tiedä olivatko unelmani minkään arvoisia, koska en ole vielä ihan täysin päässyt toteuttamaan niitä.
No, ainakin kirjahyllyunelma oli sen arvoista! Äidilläni ei tosin ollut mitään kirjahyllyä vastaan, hän oli mukana valitsemassa väriä ja suunnittelemassa kokoonpanoa kun ostin hyllyn. Isäni taas oli vähän vastaan uuden hyllyn hankkimista, koska hän olisi halunnut että käyttäisin rahani ennemmin antiikkihuonekaluihin, joissa arvo mahdollisesti säilyy. Nyt minulla on kirjahylly, se on näkyvin osa olohuonettani ja olen siihen tyytyväinen. Tosin kaikki kirjani eivät mahdu siihen. Oho.
 
7. Minkä unelman aiot seuraavana toteuttaa? Pienetkin lasketaan.
 
Hmmm.. pitää hauskaa conissa? Olen menossa Desucon Frostbiteen! Voisin myös ehkä ostaa jonkun kivan figuurin kuten Nendoroid Kogitsunemarun.

8. Aiotko hyödyntää vuodenvaihteen alennusmyynnit?

Totta mooses! :) (Sanooko kukaan enää Totta mooses? Se kuulostaa niin hauskalta!)
 Meninkin itseasiassa juuri tänään vähän shoppaamaan. Ostin Only&Sons college-paidan, jossa on kädenjäljen kuva. (Se toi mieleen 1990-luvun The X-Files Tv-sarjan tunnarin mieleen, kun tunnaripätkässä esiintyy Kirlian-valokuva kämmenestä. Olin superinnostunut kaikesta paranormaalista teini-ikäisenä, joten siksi tiedän tällaisia hauskoja juttuja kuten mitä Kirlian-kuvaus on... Ok, no olen vieläkin kiinnostunut näistä aiheista! :D )
Sitten ostin Selected Homme SHUConner neuleen. Ostan usein pienempiä kokoja miesten vaatteista, koska tykkään niiden tyylistä ja kuvioista. Minulla on myös melko pitkä selkä ja käsivarret (omaan pituuteeni verrattuna), joten nämä paidat istuvat minulle usein paremmin kuin naisille tehdyt.

Miesten vaatteisiin käytetyt kankaat tuntuvat olevan parempaa ja ryhdikkäämpää laatua kuin vastaavanhintaisiin naisten vaatteisiin käytetyt kankaat. On ollut tosi vaikeaa löytää vaikkapa hyvää naisten neuletta, jossa olisi enimmäkseen villaa eikä sähköisiä keinokuituja. Mistähän se johtuu? Oletetaanko, että naiset vaan ostavat huumassa uusia vaatteita ilman laatuvertailua, toisin kuin miehet?Niin ja sitten ostin tietysti myös Han Solon! :'D


9. Tarvitsetko harkinta-aikaa suuriin ja tärkeisiin päätöksiin?

Riippuu vähän. Yleensä jos joku päätöstä vaativa tilanne tulee vastaan, tiedän intuitiivisesti mitä minun tulisi tehdä ja teen päätöksen melko nopeasti. Ainakin jos päätöksen vaikutukset koskevat vain minua.

Tosin sitten kyllä jälkeenpäin saatan vatvoa sitä, oliko päätökseni sittenkin oikea...

10. Kuinka pitkälle ensiaputaitosi riittävät?
 
Öh... Siitä tulikin mieleeni, että pitäisi mennä uudestaan ensiapukurssille. Siitä on jo vähän aikaa kun olen saanut mitään varsinaista hands-on ensiapukoulutusta.

11. Oletko joutunut toteuttamaan niitä käytännössä?

- En onneksi muuten kuin pienten haavojen, nyrjähdysten ja vastaavien hoidossa.


NyteRainen kysymykset


1. Miten innostuit harrastuksistasi?

Nukkeilu: Luin artikkelin BJD-nukeista ja aasialaisista keräilynukeista tilaamastani saksalaisesta anime- ja mangalehdestä. Innostuin siitä!
Figuurit: Pidän animesta ja mangasta ja halusin jotain käsinkosketeltavaa lempparihahmoistani. Valokuvaus tuli kuvaan vasta myöhemmin.

Lelukeräily: Olen aina pitänyt leluista ja meidän perhe on aina ollut vähän "leluhulluja". Käydään yhdessä ihmettelemässä leluosastoilla ja näin. :)

Manga, anime ja pelit: Olin alunperin (ja olen edelleen!) science fiction fani ja kiinnostuin sitä kautta myös mangasta ja animesta. Cowboy Bebop oli ensimmäinen varsinaisesti fanittamani anime ja Akira-manga eka lukemani japanilainen sarjakuva (joskus 1990-luvun keskivaiheilla). Molemmat voi luokitella sci-fi genreen kuuluviksi teoksiksi.

Japanilaisista peleistä innostuin, koska niiden tarinat ovat hahmo-vetoisia. Pelasin ennen PC-pelejä, mutta nykyisin suurimmalta osin konsolipelejä (mitä nyt muulta toiminnaltani ehdin). Ja visual noveleita sitten PCltä!

2. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

Vastasin tähän kysymykseen laajemmin tässä postauksessa. Mutta lyhyesti - olin aina halunnut kokeill bloggaamista, muut harrastajat pitivät blogeja ja se vaikutti hauskalta. Se on myös hyvä keino pitää kirjaa siitä, mitä on harrastaessa ja muutenkin tullut puuhailtua!

3. Mikä on kaikkein rakkais nukkesi/figuurisi? Miksi?

BJDt: Remy eli Soom Teenie Gem Necy surpise ver. Olen kuljettanut sitä mukanani paikoissa ja olen vaan niin kiintynyt siihen. Sillä on hyvä aura. :)

Figuurit: Hmmm... Nendoroid Aoba? Ja varmaankin Nendoroid Koujaku kun se saapuu. :) Sitten myös Chiral One Coin figuurit Keisukesta ja Motomista. Etenkin Chiral Gakuen One Coin Kurosuke (Keisuken evil olomuoto ;). Yksinkertaisesti koska nuo hahmot ovat niin rakkaita.
Haluaisin, että Togainu no Chin Motomista tehtäisiin joku isompi figuuri. Koska Husbando~ <3

4. Mistä saat inspiraatiosi?

Ympäröivästä maailmasta, taiteesta, lukemistani kirjoista, asioista joita näen ja kuulen, omista kokemuksistani. Suosikkihahmoistani, -sarjoistani ja peleistäni. Uskosta ja kristillisyydestä. Myös buddhalaisuudesta ja shintolaisuudesta, koska ne kiehtovat minua. Myyteistä ja legendoista.

5. Mistä kolmesta asiasta pidät harrastuksessasi?

1.) Nukkien ja figuurien estetiikasta. Ne miellyttävät silmääni.
2.) Siitä, miten nukkien hahmot alkavat "elää" mielessäni. On tosi kiehtovaa, kun ne alkavat kehittyä hahmoiksi melkein kuin itsestään.
3.) Siitä, että harrastuksen voi jakaa ystävien kanssa. :)

6. Tunnetko olevasi yksin harrastuksesi kanssa?

En oikeastaan. Minulla on mahtavia nukkeilija-kavereita, joilla on upeita hahmoja ja tyylejä. Siitä olen tosi kiitollinen. <3
Ehkä olisi kivaa saada lisää ystäviä, omien fandomeiden sisältä. Mutta olen tyytyväinen nykyisiin ystäviini joten en valita. :)

7. Aiotko ostaa jotakin nukeille/figuureille pian?

Ostin nukeille tilpehööriä ennen joulua ja odottelen niitä saapuvaksi joten saavat tyytyä niihin jonkin aikaa! Figuille odottelesi uusi vitriini jonka ostin alennuksesta, kunha vaan joku tulisi auttamaan sen kokoamisessa.

8. Mikä on mieltymyksesi (koskien sukupuolta ja kokoa) nukeissa ja figuureissa?

Pidän eniten mieshahmoista, joten nukeistanikin suurin osa on miehiä tai poikia. BJD-nukeissa joko SD (60 cm ja yli)-kokoiset nuket tai sitten YO-SD eli noin 26 cm pituiset nuket.

Figuureissa Nendoroidit ja isot figut. Ja on pikkuiset trading figuuritkin kivoja. Ja jep, mies-hahmot.

9. Oletko huomannut noudattavasi jotain kaavaa siinä, millaisia nukkeja tai figuureja ostat? (esimerkiksi unelmoiva ilme, täyteläiset huulet jne.)

Hmmm... en oikeastaan. Tai no hoardaanhan minä Soom Teenie Gemejä! Ai niin ja erikoishartsivärit on kivoja, kuten tan, harmaa ja muut fantasiavärit.
Ja tietysti eläinosat pikkuisilla nukeilla! No, ehkä minä taidan sittenkin noudattaa tiettyjä kaavoja mieltymyksissäni. ^^;;

Olen myös huomannut, että silmääni viehättävät ensinäkemältä surullisen tai temperamenttisen näköiset mies-BJDt. Mutta olen tietoisesti pyrkinyt olemaan ostamatta liian samannäköisiä nukkeja.

10. Mikä on tärkeintä nukeissa/figuissa?

Että ne peilaavat minua ja asioita tai ominaisuuksia joita pidän? Että niistä tulee sellainen vaikutelma kuin "Oooh! Onko minulla tällainenkin ihana juttu, olenpas iloinen siitä!"

11. Kadutko koskaan nukke/figuuriharrastukseen hurahtamistasi?

Joskus. En aina! Enkä juuri nyt! Nyt minulla on inspiroitunut fiilis. Mutta jos olen allapäin niin joskus se voi kohdistua nukkeihin, tunteen tasolla. Esimerkiksi kun joskus pohdin, että hankinko uuden nuken/figun, että saisin muuta ajateltavaa?
Mutta on nämä harrastukset tuoneet niin paljon iloakin elämään, että suurimman osan aikaa olen vain tyytyväinen. :)


Uudet kysymykset

Nyt minun pitää siis laatia 11 uutta kyssäriä ja langettaa jotain tyyppejä vastaamaan niihin! Ensin kyssärit!

1. Fantasia vai science fiction? Vai molemmat? Vai jokin muu genre?
2. Kuka tai mikä oli lapsuutesi sankari? Vieläkö ihailet häntä/sitä?
3. Mitä fiktiivistä hahmoa suorastaan rakastat inhota?
4. Kolme asiaa joka saavat sinut iloiseksi? (tai useampia jos tuli inspis!)
5. Minkä elokuvan/TV-sarjan katsoit viimeksi? Mitä pidit siitä?
6. Suosikkiravintolasi tai -kauppasi? Kerropa vähän siitä!
7. Millaisia asioita tai esineitä pidät aina mukanasi? Vai onko sellaisia?
8. Millaista musiikkia kuuntelet?
9. Uskotko taikuuteen? (en määrittele tässä mitä taikuus on, saat itse päättää!)
10. Internet meemit! Rakastatko vai vihaatko niitä? Kerro lempimeemisi/ inhokkimeemisi jos sinulla on sellainen!
11. Mitä ajattelet tatuoinneista? Onko sinulla tatuointi tai useampia? Jos ottaisit tatuoinnin, millainen se olisi?

Ja palkinnon saavat:

(Te kaksi voitte vaan vastata kysymyksiin, jos haluatte. Ei tarvitse lisätä sääntöjä ja muuta lisukkeita.)
 
 
 
Menkää lukemaan heidän blogejaan, mars mars!
 
 
 
 
お疲れさま ! (Otsukaresama! = Kiitos ponnisteluistasi! Olet varmasti tosi väsynyt!) Ja kiitos kilometripostauksen kahlaamisesta! Olen itse ainakin iha uuvuksissa kaikesta vastaamisesta! Mutta oli kivaa! :D

12 comments:

 1. Vau, mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia! :D Han Solo! Tätä oli mukava lukea. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kiva jos viihdytti! :)
   Hei, huomasin vasta nyt että olit osoittanut blogissasi Liebster-awardin minulle! Voisin vastata kysymyksiisi samalla kun vastaan Fyrdin kyssäreihin! :D

   ...ja jos haluat vastata minun kysymyksiini niin olisin iloinen, mutta jos vastailu uuvuttaa niin nou hätä! :'D

   Delete
  2. Ja siis Han Solo (ja Wookie)nyt vaan on mun lempihahmo Star Warsissa... Eräs lapsuuden sankareista. Mulla oli tosi paljon lapsuuden sankareita.

   ...ja aikuisuuden sankareita. Niitäkin riittää.

   Delete
 2. Sinun on vain hankittava se alle viisikiloinen pomeranian joka mtkustaa aina mukanasi ja jonka saa lennolla ottaa matkustamoon. Silloin yhtälö koiranpidosta ja reissaamisesta on mahdollisuus. Finnairilta saa koiralle oman lentopassin tai miksi sitä kutsutaan ja korakin voi kerätä ilmaisia lentokilometrejä paljon matkustaessaan.
  Minusta nämä kysymyspostaukset ovat aina niin kivoja. Sekä lukea että vastailla. Niitä saisi olla paljon useammin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näyttää siltä, että pommihaaveet vaihtuu ehkä Coton de Tulear haaveiksi. Tai kyllä minä jossain vaiheessa elämääni sen pomeranianinkin vielä hankin. :) Joo, tiedän tuosta lemmikkipassista... se voisi tosiaan olla mahdollisuus. Tuosta en tiennyt, että lemmikitkin keräävät lentopisteitä! :D Säästä ja matkusta Mustin kanssa!

   Sitten vaan mietityttää että stressaako koira kuitenkin liiasta reissaamisesta. Toisaalta koiranhan voi opettaa oman elämän rytmiin ja seurakoiran luulisi sopeutuvan kun on vain saa olla omistajan kanssa...

   Kysymyspostaukset on hauskoja! Tosin alkoi hiukan tämän Liebster Awardin kanssa pukkaa hiki pintaan kun sinun myöntämäsi palkinnon jälkeen niitä alkoi pukata minulle vähän joka suunnasta. :'DDD Tosin ei siinä muuta stressaamista ole kuin eteenpäin linkkaaminen. x)

   Mutta edelleenkin saa haastaa vaikka useasti samaan haasteeseen... kunhan on eri kysymykset sentään. Nämä on kuin ystäväkirjoja ja ystäväkirjoja on tosi kiva täyttää! ^-^

   Delete
  2. ...ja haluan joskus isonkin koiran. <3

   Delete
 3. Suorastaan jotenkin psykedeelinen tuo kettupallo-taustakuva! XD Mutta silti niin ihana! ♥

  Mulla on muuten sama juttu noiden nukkemieltymysten suhteen: poitsut ja vielä möksöttävät poitsut, ovat se juttu - ja tietysti ne eläinosat! X3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahahahaha~!! Psykedeelinen! XDDD Ihanaa! Jokseenkin näillä sanoilla on kuvattu huumorintajuani, joten aika osuvasti todettu. ;'D

   Kyllä kyllä, poitsut ja eläinosat! Hyvää settiä! :)

   Delete
 4. Nuo taustakuvat on kyl hienoja! :''>
  Mistä sarjasta tuo Kogitsune olikaan? Ihana. : D
  Miekin hiippailen Frostissa, toivottavasti siulla on hauskaa conissa~
  Tuntuu välillä että naisille tehään kaikenlaisia rättejä, ja sit miehille semmosia peittävämpiä ja parempikankaisia vaatteita. Katsastan usein miesten puolen fanipaitojen takia, joskus onnistaa ja vastan tulee joku kiva sarja. : D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. :) Vaikka joskus jos olen... "aikuisessa" ja vakavassa seurassa niin nolottaa avata kännykkä ja sieltä virnistää ketunnaama vastaan. XD
   Vaikka eikös se mene vähän niin, että näytä kännykkäsi taustakuva niin kerron sinulle millainen olet?

   Kogitsunemaru on Touken Ranbu-nimisestä selaimessa pelattavasta pelistä, jossa esiintyy anthropomorfisia miekkoja. :)

   Kuin myös, pidäpäs sinäkin oikein lystiä Frostissa! ^_^ Minulla on odotukset korkealla, koska viime vuoden Frostissa oli ihan superkivaa!

   Totta, en tykkää myöskään avarista kaula-aukoista ja sellaisia harvemmin on miesten paidoissa. :'D

   Delete
 5. Näitä tällasia postauksia on kyllä kiva lukea kun aina tuntuu et oppii jotain uutta bloggaajasta! (^w^) Harmi kun me ei päästä Paten kanssa frostiin, mut ehkä sitten jossain kesän coneissa päästään pyörimään yhessä!! Vai tuutko Yukiconiin? Haha toi Han Solo on ihan mahtava! Kai teet jonkun hienon kuvatarinan siitä, jooko?! XD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, siksi yritin laatia kysymyksiä jotka ei liity kiinteästi harrastukseen niille joita tagasin tähän. :)

   Olen todennäköisesti tulossa myös Yukiconiin joten toivottavasti siellä nähdään! Ja kai me nyt ennen kesän conejakun miittaillaan ^3^

   Joo toi Han oli vaan pakko saada kun näin oli leluksi niin laadukas. Voin yrittää keksiä kuvatarinaa mutta en tiedä oonko niin syvällä Star Wars fandomissa että tekisin hahmoille oikeutta! No ehkä teen jonkun lelu-Han Solo tai alternative universe Han Solo tarinan xD Ääää mä haluun Wookie figuurin kans. Wookie on ihana!

   Delete