Sunday, March 20, 2016

Foxy Important Notice!!


I've been away from the social media for a few days. Because of the on going threat to Android security called Metaphor, I've cut off the internet connection on my phone. So if you know me and are trying to reach me through Instagram, Messenger or WhatsApp, you won't be able to at the moment. I hope you understand why I haven't answered any messages that you've possibly sent me during this time.

You may however send me text messages on my phone or emails to my gmail address (those I'm checking with my computer every now and then) or through private messages at the forums that I use. I'll be in contact through the apps when I'll use them again. That is, when I've made copies of all the information on my phone and updated it to a newer version of Android.

To the Android users among my readers - I'd strongly suggest you stay safe and check if your Android version is among those that are vulnerable to this security issue and if there is an update for your phone that would patch it.

Meantime, I'll be working on the post of my Hobonichi Techo-visual journal, filling up said journal and... playing with this new fox of mine. :D

---

Olen ollut pakollisella some-paastolla pari päivää. Jos ette ole vielä kuulleet asiasta, niin syynä on Android-puhelimiin kohdistuva uhka joka on nimetty Metaphoriksi. En siis tällä hetkellä käytä internetiä puhelimessani laisinkaan. Jos joku on yrittänyt saada yhteyttä Instagramin, Messengerin tai WhatsAppin kautta niin tällä hetkellä en pääse vastaamaan.

Tekstiviesteillä ja gmail-osoitteeni kautta sähköpostilla voi laittaa viestiä jos on asiaa minulle sekä yksäreillä foorumien kautta. Viskaan viestillä sovellusten kautta sitten kun on reitti selvä. :) Teen ensin varmuuskopiot kaikesta tärkeästä tiedosta puhelimessani ja päivitän sitten käyttöjärjestelmän uuteen ennenkuin avaan nettiä sillä uudestaan.

Niille lukijoille jotka käytätte Android puhelimia, niin kannattaa ottaa selvää ovatko omat puhelimenne haavoittuvia tälle tietoturvauhkalle.

Tämän some-paaston aikana onkin tullut sitten puuhailtua kaikkea muuta kun ei voi roikkua Instassa ja netissä koko ajan. Tekeillä on Hobonichi Techo-esittely tänne blogiin, sitten olen keskittynyt täyttelemään Hobonichiani ja... leikkinyt uuden ketukkaan kanssa. :D

16 comments:

 1. Kantsii ladata testiohjelma joka https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvanyt/2016/03/ttn201603171231.html sivulla mainitaan eli tämä https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zimperium.stagefrightdetector ja jos testaus tulos on että haavoittuvuuksia löytyy niin kokeilla päivittää android laitteet ja testata uudelleen. Jos sen jälkeenkin on haavoittuva niin se on jo aika ikävä homma.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, tiedän tuon ja päivitän puhelimeni heti kun olen jaksanut kopioida kaiken mitä olen taltioinut sinne. Pelkään aina, että päivitysten yhteydessä puhelin kadottaa tallennetut tiedot ja siksi teen aina päivitykset vasta tietojen kopioinnin jälkeen.

   Delete
  2. Ajattelinkin että sinä tiedät, lähinnä jos joku lukija vetää paniikki kohtauksen ^_^

   Delete
  3. Joo hyvä pointti! :) Toivotaan että kaikki osaa varautua tilanteeseen!

   Delete
 2. Oh gosh, that's rather terrifying (I'm also using Android) thanks for the warning!

  Ahh, your little fox is sooo adorable though x333

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, I'm really irritated at the constant threats towards Android... I don't like Apple or Windows phones either but I might consider getting an iPhone next. They aren't completely safe from attacks either, but at least it seems that they are a little bit more secure than Androids... Stay safe and hopefully your phone is ok!

   Yay, I love my little foxy! I'm so happy I got him~ <3

   Delete
 3. Siis mitä? Koko ajan ihmisten pitää kehitellä ilkeitä ideoitaan pilaamaan toisten elämä. Onkohan tuo minun kännykässäni tuo turvausjuttu olemassa? Sitä ei ole päivitetty pitkään aikaan... Mitä tuo muuten tekee? Varastaa salasanat yms.? Sitten ei ole hätää, koska minulla on käytössä erillinen käyttäjä kännykällä. Eikä minulla ole muuta kuin nukkekuvia siellä, että jos joku ne löytää, niin saa myös pitää.

  S

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tosi ärsyttävää. Android-puhelimet on surullisen kuuluisia tietoturva-aukoistaan. Harmi vaan, koska itse pidän kaikista eniten Samsungin puhelimista.

   Puhelimen päivitykset kannattaisi pitää ajantasalla. Ei ole vielä tietoa, onko tuota nyt löydettyä tietoturva-aukkoa (eli aukko puhelimen käyttöjärjestelmässä, jonka kautta hakkeri voi tunkeutua kännykkään) vielä rikollisten käytössä. Mutta on silti hyvä pitää varansa.

   Tämä uhka tarkoittaa sitä, että joku rikollinen voi ottaa puhelimen haltuunsa. Hän voi tehdä sillä mitä haluaa, joko kiusallaan laittaa puhelimen toimimattomaksi, varastaa tietoja tai vakoilla käyttäjää esim. puhelimen sisältämiä tietoja tai kameran kautta. Se ei tarkoita pelkästään puhelimen sisältämien tietojen kuten valokuvien ja salasanojen varastamista vaan pahimmassa tapauksessa rikolliset voivat jopa laittaa puhelimen soittamaan maksullisiin numeroihin tai lähettämään tekstiviestejä maksullisiin palveluihin. Silloin käyttäjälle, jonka puhelin on kaapattu, asia paljastuu kun seuraa useiden tuhansien eurojen puhelinlasku.

   Puhelimessa kannattaa asetuksista poistaa ainakin automaattinen multimedia-viestien haku, koska haittaohjelma voidaan lähettää videoviestinä. Lisäksi kannattaa selata nettiä kännykällä erittäin harkiten.

   Lukekaa vaikka vanhempiesi kanssa yhdessä tämä Viestintäviraston tiedotus asiasta:
   https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvanyt/2016/03/ttn201603171231.html

   Delete
  2. Liian monimutkaisesti tehty tuo Samsungin asetuspaikka, kun en löydä tuota multimediaa millään tavalla.

   Ei äitiäni tai isäpuoltani tällaiset kiinnosta. Nauravat sillekin, että tietokoneeni kameran päällä on tarra, koska en halua käynnistää sitä vahingossa. Jos sanoisin tästä, he vain väittäisivät kaiken olevan valetta. Eivät ota mitään vakavissaan.

   S

   Delete
 4. Ei uhkaa. Liian halpa puhelin ja liian vähän nettiliikennettä. Mutta kettusellasi on lumoavat silmät<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pelkään että uhka koskee kaikkia vanhempia Androideja. Vitsi on siinä, että nyt löydetyn tietoturva-aukon tuoma uhka ei "edellytä" käyttäjältä mitään toimia vaan puhelin voi "saastua" ilman että sen käyttäjä tietää tai tekee mitään ihmeellistä. Kannattaa kytkeä ainakin multimediaviestien automaattinen haku pois päältä.

   Delete
 5. Hui tuo Android-juttu D: Toivottavasti pystyisit pian taas käyttämään puhelinta normaalisti! Tuntuu että nykyisin kaikki ohjelmat vaatii tavalla tai toisella nettiä... Itellä on iPhone niin ei onneksi ole tätä ongelmaa ilmeisesti, mutta Satua varottelin tuosta myös.

  Kettunen on kyllä niin vallottava tapaus ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tuli juuri hankittua aktiivisuusranneke, jonka käyttö on nyt keskeytynyt koska sen kännykkäsovellus vaatii netinkäyttöä. Hoidan asian pian, enköhän kohta pääse taas datailemaan. :)
   Tämä pisti kyllä itsenikin pohtimaan, että pitäisikö vannoutuneen Samsung-käyttäjän siirtyä iPhone-lahkoon. :D

   Ketukas on niin adorbs. x3 <3 en kestä.

   Delete
 6. Hölynpölyä tou android juttu

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 8. Well, you've had problems with Android? Do not worry, everyone has ever happened to us, Android often cause problems sometimes, unfortunately :( I hope you lose internet recover soon, at least you have the PC :) I encourage you !! <333333

  ReplyDelete