Sunday, March 13, 2016

Visual Journaling here I come again!Picture Copyrights by Hobonikkan Itoi Shinbun

I've missed keeping a visual journal or a picture diary. I used to keep them pretty actively at some point but then game the doll hobby and I've directed my spare time to that more.Last month I found something very exciting (to me at least)!

It's Hobonichi Techo, a Japanese calendar/daily journal combined. They advertise it as the "Book of Life" where you can write and draw about all kinds of things that have happened to you, your interests, etc.

---

Olen kaivannut kuvapäiväkirjan pitämistä. Ennen nukkeharrastusta pidin melko ahkerasti kuvapäiväkirjaa, mutta sen saavuttua kuvioihin kuvistelu on vähän jäänyt.

Viime kuussa löysin jotain innostavaa (minulle siis)!
Kyseessä on Hobonichi Techo, japanilainen kalenteri/päiväkirja-mix. Sitä mainostetaan "Kirjana elämästä", johon on tarkoitus kirjoittaa ja piirtää kaikenlaista päivittäisistä tapahtumista kiinnostuksen kohteisiin ja niin edelleen.


On the outside a Hobonichi Techo looks like an ordinary calendar/journal but it has a few points that your average notebook doesn't. It has a community where you can see what other people have been doing with their Hobonichis and submit your own pages too. As I've understood it, Hobonichi Techo is a sort of a phenomenon in Japan and has a cult following. You kind of belong to the "Hobonichi family" if you have one. Pretty clever advertising, I'd say (and took it hook, line and sinker!).

---

Aluksi Hobonichi saattaa vaikuttaa ihan tavalliselta kalenterilta/päiväkirjalta, mutta siinä on joitakin ominaisuuksia, joita tavallisessa ruutuvihossa ei ole. Hobonichilla on oma yhteisönsä, jossa voit ihastella muiden luomia sivuja ja lisätä myös omat tuotoksesi toisten katseltavaksi. Ymmärtääkseni Hobonichi Techo on ilmiö Japanissa, ja sillä on uskolliset seuraajansa siellä. Ikäänkuin kuulut "Hobonichi perheeseen" kun sinulla on oma kirjasi. Aika hyvä myyntitaktiikka, sanoi Spica (ja ahmaisi syötin!).


Copyrights by Hobo Nikkan Itoi Shimbun

There's three versions of Hobonichi Techo. Original, which is the size of an ordinary Japanese pocket book. Weeks, which displays a weekly view on each spread of pages and is probably most planner-like of the three. And then there is Hobonichi Cousin which is twice the size of Hobonichi original and has more space for your visual journaling needs!

It's also brilliant that you can choose your own cover and that the paper used in the book is so durable that you can use watercolors with it. Also, it's very practical that you can have your work and school schedule and diary in the same place. Before my problem with visual diaries has always been that you have to carry two books with you - a calendar and a diary. Now I can have everything in one book that I have with me all the time!

---

Hobonichi Techota löytyy kolmea eri versiona. Original on pieni, tyypillisen japanilaisen pokkarikirjan kokoinen ja erityisen sopiva laukussa mukana kannettavaksi. Weeks, jonka jokaisella aukeamalla on viikkonäkymä ja joka on näistä eniten kalenterimainen. Ja sitten on Hobonichi Cousin, joka on kaksi kertaa niin suuri kuin original, joten siinä on runsaasti tilaa kuvapäiväkirjailuun ja kirjoittamiseen.

On myös varsin mainiota, että kannet voi valita Hobonichiinsa itse ja että siinä käytetty paperi sietää hyvin esim. vesivärejä. On tosi käytännöllistä, että siinä on yhdessä kalenteri ja päiväkirja. Aiemmissa kuvapäiviksissä minulla on ollut ongelmana se, että pitää aina raahata kahta kirjaa - kalenteria ja päiväkirjaa. Nyt minulla on koko ajan mukana molemmat samassa!
I've always loved all kinds of stationery and now I had the perfect excuse to buy some - so that when my Hobonichi arrives I'll have lots of things to start filling it up with!

I'm living exciting times, my order at the Hobonichi store reached Finland last week and is currently sitting somewhere in the black hole of the mail logistics... I'm expecting it to arrive tomorrow morning. Then I'll reveal what kind of a cover I chose and review the stuff I got with my order!

---

Olen aina rakastanut kaikenlaisia paperitarvikkeita ja nyt oli hyvä tekosyy ostaa uusia - jotta minulla olisi sitten kivoja juttuja joilla alkaa työstämään ja koristelemaan omaa Hobonichiani kun se saapuu!

Täällä eletään jännittäviä aikoja, sillä tilaukseni Hobonichi storesta saapui Suomeen viime viikolla ja makoilee tällä hetkellä jossakin postin logistiikan syövereissä... Odotan sen saapuvat huomisaamuna. Siten esittelen millaiset kannet hankin ja mitä kaikkea tulikaan ohessa tilattua. Sekä tietysti omat ensi fiilikset siitä miltä Hobonichi tuntuu omissa käsissä!
Other things I've been up to... I've bought some daily writing and doodling hobbybooks. I want to keep working on my writing (ie. fictive writing, as opposed to scientific writing) and drawing skills more. With these books I have a set topic of which to write and draw about and they are designed so that you don't have to stress about the results. They are just for practise and to have fun!

(The pic says February but don't mind that! I got these "adult activity books" last month and put the pic in Insta.)

---

Muita juttuja joita olen puuhastellut... Ostin muutaman päivittäistä kirjoittamista ja piirtämistä varten tarkoitetun harjoituskirjan. Haluan alkaa panostaa enemmän kirjoittamiseen (muuhunkin kuin tieteelliseen) ja piirtämiseen. Näissä kirjoissa on joka päivälle määrätty tietty aihe, josta kirjoittaa ja piirtää ja ne on suunniteltu siten ettei lopputuloksesta tarvitse stressata. Ne ovat harjoittelua ja hauskanpitoa varten!

(Kuvassa lukee helmikuu, mutta älkää antako sen haitata! Ostin nämä "aikuisten puuhakirjat" viime kuussa ja laitoin kuvan Instaan.)
14 comments:

 1. Oijjoi, kuulostaa ihanalta! Tekisi nyt mieli itkekkin aloittaa tämä! kauheeta miten aina onnistutkin esittelemään kaiken niin kinnostavan kuuloisesti ;)

  -Pussiahma-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kiva jos onnistuin saamaan tämän kuulostamaan yhtä hauskalta kuin miltä se minusta vaikuttaa! :D
   Siitä vain kokeilemaan kuvapäiväkirjan pitämistä! Ei tarvita kuin ihan tavallinen vihko tai luonnoskirja, kyniä, ehkä jotain askartelutarvikkeita ja muuta sälää sekä mielikuvitusta! Se on kivaa ja kaikista palkitsevinta on se, kun voi jo parinkin viikon tai kuukauden päästä selata värikkäitä sivuja ja lueskella tekstejä. Vuosienkin päästä tällaiset päiväkirjat ovat kivoja muistoja!

   Delete
 2. Kuulostaa kivalta idealta :) Ihania nuo tarrat! ;3; ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Itse olen ihan innoissani ja olen jo alkanut täytellä Hobonichiani joka saapuikin jo! Kaikki kettuisa on minusta aivan ihanaa~ <3

   Delete
 3. Oooh kuulostaa todella kivalta! Minä pidin aikoinaan pitkään sarjakuvapäiväkirjaa, minullakin sellainen vähän jäi nukkeharrastuksen jalkoihin... Tuommoinen valmis kalenterityyppinen ratkaisu toimisi minulle hyvin. Ihania tarroja, mielenkiintoista mitä kaikkea keksitkään kirjaasi laittaa. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin olen pitänyt sarjakuvapäiväkirjaa, mutta se jäi kun en ehtinyt piirtää jokapäivä ja minua angstautti hirveästi se, että ei "saanut" tehdä luonnoksia vaan olisi pitänyt piirtää suoraan vapaalla kädellä. Kuvapäiväkirja on helpompi, koska sinne voi heittää sarjakuvanpätkän väliin jos siltä tuntuu, mutta ei ole tarvis! Ihanan rentouttavaa!

   Voi olla että julkaisen jossain vaiheessa joitain mielestäni onnistuneimpia sivuja päiväkirjastani, mutta toistaiseksi en, koska haluan pitää itselleni kynnyksen matalana luoda. Se, että tuotoksia pitäisi näyttää muille nostaa vapaan luomisen kynnystä minulle ihan hirmuisesti. ^^;;

   Delete
 4. What a great idea! I think it's sort of like blogging on paper, isn't it? LOL :D

  I love kawaii stationery just for this reason~ hahaha :D the stickers you got are sooo cute x3 x3
  It's great that so many books support our creative habits now! :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh, yes! It's *exactly* like blogging on paper! You put it into words really well! :D

   Kawaii stationery is gorgeous and now I finally have a good reason to buy those adorable stickers and little stationery papers and whatnot!

   Delete
 5. Hirmuhauskan kuuloinen idea ja tarrojakin täytyy ihastella, kaikkia ihania otuksia joilla on varmasti mukava päästä koristelemaan! Paperitarvikkeet on niin kivoja kyllä, tarroja tekisi mieli hommailla vähän väliä mutta pakko hillitä ettei aivan täyty laatikot turhista :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä luulin, että minulla on ihan hirveästi "turhia" tarroja ja muuta sälää joilla alkaa täyttää Hobonichia... No, en vaan löydä niitä nyt kun tarvitsisin! :'D Sellaista on maailma.

   Delete
 6. Oi miten hauska idea! Minustakin mikä hyvään mikä motivoi ostamaan tarroja on hieno asia.
  Olen huomannut Instagrammin ottaneen jonkinasteisen kuvapäiväkirjan roolia kun pienistäkin jutuista saa nopeasti näpättyä hetken talteen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, loistava tuo tarra-motivaationarvostuspointti! :D
   Instagram on minullakin ajanut vähänniinkuin kuvapäiväkirjan virkaa. Mutta haluan, että minulla on myös jotakin käsinkosketeltavaa ja jotakin jota voin konkreettisesti luoda. :)

   Delete
 7. Ihania kettutarroja! ^-^ Toivottavasti saat kirjasi täytettyä kaikenlaisille piirustuksilla ja raapustuksilla. Olen aina ihaillut esim scräppäystä ja luonnoskirjoja ja esim nää kalenterit on varmasti aivan upeita kun ne on täysiä. Mut itellä ei vaan pysyis toi yllä, kuin ehkä viikon max... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kettutarrat=parhautta. Kaikki kettujutut! <3
   Yritän pysyä orjallisesti Hobonichin päivittäisessä täyttämisessä. :'D Tämä on siitä hyvä, että ei ole pakko piirtää tai kirjoittaa vaan voi käyttää myös leikekirjana yms. ja inspiraatiota voi hakea lukuisilta Hobonichi-harrastajilta. Minäkin innostuin tästä kun katselin videoita joissa ihmiset selasivat täyttämiään sivuja. On varmasti hienoa sitten vuoden lopussa laittaa (toivottavasti!) täytetty kirja hyllyyn ja lähteä uudelle kierrokselle 2017 Hobonichin parissa! :'D
   Myönnän että voi olla haasteellista pitää kirjan täyttelyä yllä, mutta sivuja ei ole pakko saada ihan täyteen niin että eiköhän sitä aina jotain pientä joku päivä tule tuotettua. :'D

   Tämä planner-innostus näyttää nyt olevan "nouseva trendi" täällä Suomessakin.

   Delete