Tuesday, August 21, 2012

11 Kysymyksen haaste ~ The Challenge of 11 Questions.

Koujaku DRAMAtical Murderista esittää posteripoikaa. by Spica. alkuperäinen työ lyijykynä, puuvärit, vesivärit ja sininen muste. Loput leikitty Photoshopissa. Se puhaltaa kysymysmerkin tupakansavusta. Eli liittyy löyhästi kysymyksiin, eiköstä vain? _Koujaku from DRAMAtical Murder as the posterboy of this blog entry. By Spica~ ^__^ The original was drawn by pencil, colored pencils, watercolor and blue ink. Added a bit of Photoshop-fun for the heck of it. ;-) He's blowing a question mark from the tobacco smoke... so you can see a small connection to Questions, right? ;-DA-Hem. Update!! The whole Challenge as well as my own questions for You my readers are now included in English later in this post! So to all you English-speaking readers off you go and down you scroll! ^__^

Tätä olenkin odottanut, että pääsen vastaamaan blogihaasteisiin. Minusta tällaisiin kaikenlaisiin kysymysjuttuihin ja meemeihin on kiva vastailla~ ^__^ Turre Tursaan puutarha-blogista (aivan loistava nimi blogille vai mitä!)sai tämän haasteen ja mainitsi että minäkin voisin jatkaa tätä haastetta. Mikäpäs siinä!

Ja sitten suoraa päätä itse asiaan;

1. Mitä aiot ostaa seuraavaksi?

- Hmm... varmaankin ihan ensimmäinen ostos on tylsähkösti junalippu Helsinkiin, olen tällä hetkellä kesämökillä viikonloppua viettämässä ja opinnot jatkuvat taas ensi viikon alusta. Eli se varmaan on se välitön seuraava ostos.

2. Mitä aiot ostaa ITSELLESI seuraavaksi?
- Tulkitsen että tämä tarkoittaa sellaista hauskaa erikoisempaa juttua, ei mitään välttämättömiä tarveostoksia. ;-) Eli siskon polttarit on viikon päästä, siellä on kinky-teema joten suunnitteilla on ostaa jotain erikoisempia bile-tamineita.

Ainakin suunnittelin polttari-lookini olevan sellainen hieman cyberpunk henkinen rave-biletys-härpäke-systeemi, ehdottomasti paljon jotain neonväristä! Rakastan neonvärejä! Voisin itseasiassa laittaa sitten bilelookista ja ostoksista ihan kuvatkin blogiin myöhemmin.


Vielä en ole itse selvillä miten ujutan kinky-teeman tuohon neonväri-suunnitelmaan mukaan mutta eiköhän sitä jotain keksi.

3. Ruuanlaittobravuurisi?
- En ole kauhean hyvä laittamaan ruokaa, nolottaa myöntää. ^^;; Mutta pihvejä osaan mielestäni paistaa hyvin rosé-kypsyysasteelle, tykkään punaisesta lihasta, kirjaimellisesti.
Niin ja toinen "bravuuri" voisi olla tacot, niistä ainakin itse tykkään kovasti.
Leivonnassa pikkuleivät ovat suosikkejani. Etenkin isän äidiltä eli mammalta perinnöksi saadulla vaniljaleipä-reseptillä~

4. Onko sinulla huonekasveja?
- Ei tällä hetkellä. Välillä aina yritän pitää hengissä kasviparkoja, mutta sitten tuppaan aina unohtamaan kastelun ja hoidon ja kasvipoloiset lakastuvat... Koen tästä huonoa omaatuntoa. Tykkään kyllä kovasti huonekasveista, mutta olen kovin hajamielinen pitämään niistä huolta. Olen enemmän eläin- kuin kasvi-ihmisiä.

5. Mikä on syksyssä parasta?
- Oi, monetkin asiat! Ennen en pitänyt lainkaan syksystä mutta nyt olen oppinut nauttimaan siitä. Varsinkin jos on kaunis ja melko sateeton syksy, ja ruska pysyy puissa pitkään on kiva kävellä tai pyöräillä ulkona ja haistella syksyn tuoksua.


Pidän myös siitä, että syksyllä voi alkaa katsastella uusia syys- ja talvivaatteita. Kesän jäljiltä on ihan mukavaa välillä olla hyvällä omalla tunnolla vain sisällä tai kaupungissa eikä aina ole stressiä siitä että tämä voi olla kesän viimeinen aurinkoinen päivä josta pitää ottaa kaikki irti. Olen myös joulufani joten joulun odotus alkaa viimeistään lokakuussa. Minä olen niitä, jotka ilahtuvat siitä kun postiluukusta tipahtaa joulukoriste-esitteitä ja tulen hyvälle mielelle kun joululaulut alkavat soida kaupoissa. ;-D

AINIIN! Ja ei pidä unohtaa Halloweenia!!! Kun lokakuu alkaa kääntyä marraskuuksi, on aivan mahtavaa kun ulkona on aavemaisen pimeää ja kummitusjuhlan aika koittaa! Rakastan selkäpiitä karmivaa tunnelmaa ja vampyyriksi pukeutumista. >:3 Jo lapsesta lähtien toivoin että Halloweenia vietettäisiin Suomessakin ja viime vuosina se on nyt ollut tuloillaan meidänkin juhlaperinteeseemme. Mahtavaa!

6. Kuinka pitkälle tunnet sukupuutasi?
- Vaikka äiti ja isä tykkäävät jutella paljon vanhoista sukujutuista, niin täytyy sanoa että en juurikaan isoisovanhempiani pidemmälle tunne/muista sukulaisia tai sitä ketä he olivat. Sukujuuret ovat kuitenkin molempien isovanhempien puolelta Karjalasta.

Äitini eno on tosin tehnyt sukututkimusta ilmeisesti aika pitkällekin mutta ei ole koskaan tullut tutustuttua lähemmin siihen mitä sieltä on löytynyt. Joitain juttuja olen toki mummon kautta kuullut ja valokuvia nähnyt.

7. Mihin tahtoisit matkustaa?
-Minulla on aina tavallaan kaksi matkustuskaipuuta meneillään; yksi matkustuskaipuu on aina Saksaan, Hampuriin, jonka koen olevan henkinen kotikaupunkini ja jossa olen käynyt lukuisia kertoja. Toivoisin että voisin joskus asua ja työskennellä siellä. Kukaan ei usein tajua miksi Saksa ja Hampuri ovat minulle niin tärkeitä paikkoja, mutta siellä on vain sellainen ilmapiiri, jossa viihdyn. Minusta saksankieli on kaunista. ^__^


Toinen matkustuskaipuu on sitten taas sellaisiin paikkoihin ja maihin, missä en ole ennen käynyt. En ole koskaan ollut Euroopan ulkopuolella, joten minusta olisi kivaa tehdä tällainen pidempi matka. Tietenkin Japani-harrastuksen kautta kytee toive että voisin matkustaa Japaniin, haluaisin olla sinne päästyäni vähän pidempään kuin sen perinteisen pari viikkoa lomamatkalla. Haluaisin esim. Tokion lisäksi nähdä myös pienempiä kaupunkeja, joissa olisi enemmän vanhaa kulttuuria jäljellä. Tahtoisin myös vierailla japanilaisessa zen-buddhalaisluostarissa.


Myös USAhan olisi kiva matkustaa, pidän amerikkalaisten positiivisuudesta ja ulospäinsuuntautuneisuudesta. Rakastan myös isoja kaupunkeja ja niitähän siellä piisaa! Ja tietysti; shoppailu~!! Hohoho...! Tosi monet muuten aina haukkuvat amerikkalaisia ja Yhdysvaltoja, mutta minulla ei ole mitään amerikkalaisia vastaan, tapaamani amerikkalaiset ovat olleet ystävällisiä, puheliaita, kohteliaita ja kiinnostuneita sekä innostuneita eri asioista, toisin kuin usein jäyhät ja pitkästyneen oloiset eurooppalaiset.

8. Edelliseen kysymykseen viitaten, perustele!
- Ohos, innostuin jo perustelemaan. ^^;; ks. edellinen vastaus.

9. Ottaisitko mieluummin mustavalkotelkkarin vai vinyylilevysoittimen?
- Hmm... haasteellinen kysymys! Rakastan vanhaa teknologiaa, joten molemmat olisivat minusta nostalgisuudessaan hienoja.
Ehkä kuitenkin ottaisin sen vinyylilevysoittimen, koska sain mummolta perinnöksi paljon vinyylilevyjä. Muun muassa sellaisen lastenlaululevyn, jota lapsena mummilla ollessani aina pyysin mummia soittamaan. Siellä lopussa nimittäin oli sellainen koirasatu, jossa koira itse oli kertojana. Jo pienenä olin kova koirafani enkä kyllästynyt tuohon koirasatuun koskaan. ^__^

Minusta vinyylilevyissä on tosiaan sellainen pehmeämpi sointi kuin digitaalisessa musiikissa. Pidän vinyylilevysoittimesta myös esineenä, se on visuaalisesti mielenkiintoinen ja kauniskin. Vaikka pidän uudestakin teknologiasta ja uusista koneista, minusta myös vanhat koneet ja laitteet ovat kiinnostavia ja usein hienoja. Monesti vanhoissa vinyylilevysoittimissa on käytetty esimerkiksi täyttä puuta runkoon, se on jotain ihan muuta kuin nykyajan muoviset soitinhärpäkkeet. (---vaikka en muoviakaan väheksy, koska nuket! Ja My Little Ponyt! XD )

10. Milloin näit viimeksi hirven tai jonkun muun villin sorkkaeläimen?
-Eilen kun ajeltiin autolla tänne mökille Turun saaristoon näkyi peuroja ja viimeksi viikko sitten näin matkalla hakemaan sanomalehteä täällä saarella hirven auton ikkunasta aikas läheltä. Matkalla tänne saaristotiellä näkyy tosi usein hirviä ja peuroja pellon laitamilla. Ja kyllä täällä saaressakin pääsee usein ihan lähietäisyydelle sorkkaeläimiä ja muitakin Suomen luonnossa liikkuvia vipeltäjiä kun kävelee luonnossa. :-) Kaupungit ovat kivoja, mutta tykkään liikkua luonnossakin ja bongailla eläimiä. Toivoisin että näkisin kettuja useammin.

11. Minkä väriset kynnet sinulla on tätä kirjoittaessasi?
-Tällä hetkellä ihan luonnolliset, ilman lakkaa. Vielä pari päivää sitten oli sellaiset sähkönsiniset ja kohta ajattelin lakata joko neonkeltaisiksi tai fuksianpunaisiksi. Pidän näyttävistä kynsilakoista (lue: crazy-väreistä ja mustasta. Ihan peruspunainen kynsilakka ei ole minua varten...) ja välillä intoudun lakkaamaan ja laittamaan kynsiä ahkerasti, välillä taas en jaksa laittaa niitä ollenkaan. En kuitenkaan ole kovin innoissani esim. tekokynsistä tai rakennekynsistä koska koen ne epäkäytännöllisiksi ja haitallisiksi esim. tietokoneella tai konsoleilla pelatessa.
En myöskään ole mikään naisellisuuden perikuva, joten kynsilakkojenkin täytyy olla vähän sellaista "ei-niin-tyttömäistä-kuitenkaan"- fiilistä noudattavia. :3

----
Siinäpä se ja nyt minun kysymyksiini. Haastan 11 bloginpitäjän sijaan näihin vastaamaan juuri SINUT joka luet tätä tällä hetkellä! Ähää! ;-D Do It, I Dare You!!!
Voit vastata tähän vaikka olisit tehnyt jo vastaavan haasteen. Vaikka vastaisit, sinun ei tarvitse jatkaa haastetta eteenpäin, jos et halua.

1. Jos saisit valita, että pääsisit hahmoksi mihin tahansa satuun/tarinaan/kirjaan/mielikuvitusmaailmaan/peliin/TV-sarjaan jne., niin minkä valitsisit, miksi ja mitä siellä tekisit?

2. Haluaisitko, että tulevaisuudessa, kun tekoäly ja robotiikka olisi kehittynyt tarpeeksi, ihmisillä olisi erilaisia robotteja ja androideja apunaan tai mm. seuralaisrobotteina? Miksi/miksi et? Ottaisitko itse seuralaisrobotin/androidin?

3. Mistä aiheesta kertovan kirjan haluaisit lukea ja/tai mistä aiheesta kertovan elokuvan haluaisit katsoa?

4. Uskotko että yksisarvisia on olemassa? Miksi/Miksi et? Ovatko ne mielestäsi enemmän hevosen kaltaisia vai jotain muuta?

5. Jos nyt voisit mennä ajassa taaksepäin ja kohdata itsesi lapsena sekä aikuisena/tai tämän hetken ikäisenä itsenäsi sanoa lapsi-minällesi jotain, mitä sanoisit/minkä neuvon antaisit lapsi-minällesi?

6. Mieti jotakin valintaa jonka olet tehnyt elämäsi aikana. Jos voisit, valitsisitko toisin? Millainen lopputulos siitä tulisi? Olisiko se parempi vai huonompi kuin mihin valinta johti nykytilanteessa?

7. Mikä on mieleenpainuvin, hauskin, oudoin tai pelottavin uni jonka olet nähnyt?

8. Millaiset juhlat järjestäisit, jos sinun ei tarvitsisi miettiä kustannuksia? Ketä kutsuisit sinne?

9. Minkä ominaisuuden haluaisit itsellesi? Saat ottaa myös mielikuvituksellisen ominaisuuden kuten supervoiman niin halutessasi. ;D

10. Haluaisitko kuulua salaseuraan? Miksi/miksi et?

11. Nykyhetki, tulevaisuus vai menneisyys? Miksi?

BOONUSKYSYMYS: 12. Uskotko ihmeisiin? Miksi/miksi et?

---

Muoks:
Piirroksen originaali, halusin sittenkin lisätä sen tähän. On keltaiselle paperille tehty ja huono kuva mut kestäkää.The original drawing, I wanted to include it here after all. It's drawn on a yellow paper and I had to take a picture of it with my camera because I don't have my scanner here with me, but deal. ;-D

As promised, I'll include the English version of this post rrrright now~

I've been anticipating that someone would give me a blog-challenge~ I like answering all kinds of Questionnaires and memes so I had fun with this one Turre from Tursaan Puutarha-blog (in Finnish only) gave me, yay.

Without further blabbering, let's get down to business!
1. What's the next thing you're going to buy?

me: -Hm, pretty boring really, but I'm going to buy a train ticket to Helsinki, where I study at the university. At the moment (Spica's Note: meaning the moment when I was writing these answers...) I'm at our summer place in the archipelago of Turku, Finland.)

2. What are you going to buy for YOURSELF next?
Haha, I'll take a wild quess that this means something fun, special stuff, not groceries or other necessities like that---

We're having a bachelorette party for my sister next weekend and it's Kinky-themed so I'll probably buy some party-get up-stuff, accessories or something like that.
I was planning to dress in a cyberpunk-inspirated  rave-dance-party"costume" with lots and lots of neon-colored stuff added to the mix~ I just love neon-colors~ <3

Actually I might post pics of the stuff I bought for the party and the costume itself in the near-future~ :3
...I'm still scratching my head over how to incorporate the theme "Kinky" with this cyberpunk-neon-color-obsession of mine but... I'll figure something out! ^__^

3. What is your cooking bravure? (ie. What do you excell in at cooking?)
- Well, it's embarrassing, but to be honest, I'm not very good at cooking... ^^;; But I DO make killer steaks, I like my meat rosé and that's the one thing I've learned how to do.

Another dish I like making are tacos and tortillas, they are my personal favorites too. If we're talking about baking, cookies are the Word! ;3 Especially vanilla cookies baked using the same recept my late granny always used.

4. Do you have any pot plants at your home?
Uh, not at the moment, no. I do try to keep pot plants form time to time, but unfortunately I always forget their existence and neglect them... the result; the poor plants end up wilting. And then I feel bad for them, poor things. ;__;
I'm more of a pet-person than a plant-person...

5. What's the best thing about Autumn? (the season, not DikaDoll Autumn, ;-D )
Oh, many things!
I used to hate Autumn, but lately I've learned to enjoy it. Especially if the weather's nice and it doesn't rain all that often, it's fun to take walks or ride the bike outside and enjoy the spicy scent of  Autumn. I think Autumn smells spicy, ;-D

I also like to search for new clothes for the Fall-Winter season. After the summer it's relaxing to just stay indoors or in the city (as opposed to going to our summer place), without any stress that "This just might be the last warm day of summer!! Gotta go outside and make the most of it!! D8"-hassle.

I'm also a devoted Christmas-enthusiast  and the sooner the Christmas-season begins, the better! I love it when Christmas decorations appear on display and they start playing Christmassy music in department stores~

OH YEAH! And let's not forget about Halloween!! I just Love love love Halloween! Ever since I was a kid I used to dream that we would celebrate Halloween in Finland and in the recent years, the festival has made its way into our country too. I think it's great! I love costumes and scary stuff~

6. How far back does your knowledge of your family's bloodline reach?
- Well, not that far. My parents like to tell stories about how the people in our family used to live and what they did for work etc. But I can't say I know about my relatives further back than my great-grandparents...

7. Where would you like to travel?
- I have many travel destinations on my mind at all times. One place I'm always eager to visit is Hamburg in Germany. I consider Hamburg to be my "spiritual home" of sorts, there's just something in that city that speaks to me and I feel at home there. I've been there many times and the place has grown into my heart. Some day, I'd like to live and earn a living there...

Of course, I'm always dreaming about traveling to places I've never been to before. My interest and studies in Japanese language have ignited a desire to go to Japan. But, when I go to Japan, I'd like to spend a bit more time there than the usual couple of weeks that a tourist-trip usually consists of. In addition to Tokyo, it would be interesting to see some smaller Japanese towns and villages too, that have more traditional buildings and old culture like that. I'd also like to visit a zen-buddhist monastery.

9. Would you rather have a black-and-white-TV or a LP-player?
- Hmm, tough question, I love old technology so I'd like them both~
Maybe I'll go for the LP-player after all, I have loads of LP-discs I got from my grandmum and nothing to play them with.
One LP-disc containing songs for children also hosts a track at the end of the disc that's especially nostalgic to me. On that track a woman reads a story about a dog aloud, and what makes it special is the fact that the story is written from a dogs' point of view. I used to love that story and begged my grandmum to play that disc over and over as I adored dogs as a child, and still do~

10. When was the last time you saw a wild deer or a moose?
- Not so long ago, just last week. They are a common sight at our summer place. However, you don't see foxes that often, and I'd like to see a lot more foxes in the wilderness than I have~ Foxes are my favorites! <3

11. What color are your nails at the time you are writing this?
- Right now they are natural, without any nail polish. A few days ago I had electric blue-colored nail polish on them. :3 I'm thinking about putting some acid yellow or fucshia pink nail polish on them soon. I like the color of my nail polish to be a bit on the exentric side, just plain old red is not for me.

I also don't like too feminine or girly-girl-colors so that sets some limits to what kind of nail polish I use.

---

DONE!! ^3^ That's it and now for my questions. I challenge YOU, yes that's right, if you're reading this, post these questions and answers to them on your blog and please add a link to my blog too~ :3 Do it, I Dare You!!

Even if you answer these, you don't have to redirect this Challenge to anyone if you don't want to. It's completely alright to just go ahead and answer them.

Ready, set...? Off we go!

1. If you could choose to be in an imaginary world (like, for example in a book, a movie a game... etc.), what world would you like to live in and what would you do once you got there?

2. In the Not-Too-Distant-Future, considering that robotics has developed enough to produce pet-and companion robots or androids, would you have one as a pet or as a companion? Why/why not?

3. What kind of a book would you like to read/movie would you like to see next? (it doesn't have to be an already existing book/movie, use your imagination, what kinds of themes would you like the book/movie to have?)

4. Do you think that unicorns exist? Why/why not? What are they like?

5. If you could go back in time and meet yourself as a child, what would you say to your child-self? What kind of advise would you give to him/her?

6. Think about some choice that you have had to make in your life. If you could go back and choose again, would you choose differently? What kind of results would that choice lead to?

7. What's the most memorable/ funniest/weirdest or disturbing dream you have had?

8. If you could arrange a party regardless of cost, what kind of a party would it be?

9. What kind of a new ability would you like to have for yourself? (You can choose an imaginary ability like super human powers too, ;.D )

10. Would you like to be a member of a secret society? Why/why not?

11. Pick one; past, present or future?


----

That's it, hope you had fun! ^__^1 comment:

  1. Ihanaa miten paljon sait irti kysymyksistäni. Kivaa että joku muukin tykkää vastata tällaisiin. Luulin olevani ainoa. (Kaiketi en kuitenkaan kun niitä niin paljon pyörii)
    Hanki kinky-bileisiisi neonväriset verkkosukat ja sukkanauhat! Niitä on nyt ollut ihan tavaratalojenkin kokoelmissa. Ainakin räikeän värisiä verkkosukkia, nauhoista en mene vannomaan. Hiukan huvitti nähdä neonvihreät verkkosukat Sokoksen madme-pukeutumisen sukkaosastolla. Mutta siinä sitä näkee ettei pidä aliarvioida tätienergiaa! Ja jos oikein hurjaksi heittäydyt niin jostakin aikuisviihdekaupasta samaan värimaailmaan sopivat alusvaatteet. Stringit nyt ainakin jos ei muita ;)

    ReplyDelete