Saturday, March 29, 2014

DRAMAtical trailer!

Radu: Spicasmagoria needs your opinion! // Radu: Spicasmagoria tarvitsee sinun mielipidettäsi!

 I was requested to make my posts more compact, but post more often so I think I should do just that. Even after a couple of years, expressing my thoughts online via a blog is still a rather novel medium for me. I'm more accustomed to writing essays that require a lot of words and thought so it's hard for me to start thinking differently and write briefly.

Instead of huge columns of text and a baffling amount of pictures every once in a while, I might start trying to cut back the lenght of my posts, but span the same subject into a couple of compact, more frequently posted parts.
Since I'm still getting used to this, I might vary the method of posting, so it would be extremely convenient if you, the readers, would express your opinion on whether it's better to post longer, more detailed posts every now and then, or shorter posts more often?

I'm also thinking about creating a new personal blog for things other than dolls, figures and collectibles so that my friends who aren't that much into dolls could have something to look at as well. I'd really like to blabber more about manga, anime and games, but I find it hard to post about those here since this is mainly a doll-oriented blog. That would also mean that I could choose some parts of my drawing diary to be published there too. I'll keep you posted about how this project is doing so keep an eye out for that if you are interested!

---

Minulta pyydettiin, että pitäisin postaukseni lyhyempinä mutta postaisin useammin, joten luulen että alan taipua siihen suuntaan. Jopa muutaman vuoden blogin pidon jälkeen, omien ajatusten julkituominen blogissa on minulle melkoisen uusi media. Olen tottunut kirjoittamaan pidempiä esseitä ja tutkielmia, joissa vaaditaan paljon tekstiä ja ajatusta joten on vaikeaa kääntää tämä mielteeni kirjoittamisesta erilaiseksi ja kirjoittaa vain lyhykäisesti.

No, siispä aina silloin tällöin jättimäisten tekstipalkkien ja kuvavyöryn sijaan, ajattelin kokeilla sitä että lyhennän postauksiani, mutta jatkan samasta aiheesta useampaan postaukseen joita myös ilmestyy blogiin luettavaksi useammin.
Koska vielä totuttelen tähän, saattaa kuitenkin bloggauksen metodi vaihdella postauksesta toiseen eli voin lipsahtaa edelleen silloin tällöin jaarittelemaan. Olisi kuitenkin äärimmäisen hyödyllistä jos lukijoina ilmaisisitte minkä tyyppisiä postauksia näkisitte blogissa mieluiten, enemmän yksityiskohtaisia, mutta harvemmin ilmestyviä pitkiä postauksia, vaiko lyhyempiä ja useammin?

Olen myös pohtinut uuden, erillisen henkilökohtaisen blogin perustamista jossa kirjoittaisin muista kuin nukkeiluun, figuureihin ja keräilyyn liittyvistä asioista jotta nukeista piittaamattomat ystävänikin voisivat seurata jotain. Haluaisin myös kovasti höpötellä mangasta, animesta ja peleistä, mutta jotenkin on minusta vaikeaa kirjoittaa niistä tänne koska miellän tämän enemmän nukkeblogiksi. Tämä tarkoittaisi myös sitä, että yrittäisin välillä julkaista myös joitakin pätkiä piirrospäiväkirjastani. Pidän teidät ajantasalla siitä mitä tämän projektin kanssa tapahtuu joten tarkkailkaa sitä jos kiinnostuitte! :3Talking about games and anime... it was released last week on Nitro+Chiral's blog that, DRAMAtical Murder the anime will be aired in Japan next summer. I'm not sure what to think about this! Part of me is really excited but another part still remembers the less-than-perfect Togainu no Chi the anime. I'm hoping that they have considered this at Chiral and are keeping the anime-production more in-check this time.

I hate it when I say that I love Togainu no Chi and then someone snickers and tells me their opinion on how crappy the anime is. But I'm not talking about the anime! I'm talking about the original visual novel! It has become a rather occurring thing that when something is released as anime, a lot of Western fans tend to look that up and ignore the original game or manga. And then the anime becomes a sort of representative for the game as well, although there's little in common with these different mediums. *sigh*

However, I think the trailer for Dmmd the anime still looks cool as heck. So I'm keeping my spirits up about this thing and hoping for the best! Ok, the animation looks a bit clunky, but the bit of Aoba's and Noiz's Rhyme battle scene (at 00:58) seems pretty well done. And I really like the soundtrack music!
If the anime will succeed and reach the same atmosphere the game has it would be excellent! Some fans have expressed opinions that the anime should have the.. ehm, R-rated scenes because it is based on a BL-game. I, on the other hand, hope that this will not be the case. I think Dmmd has a plot that can well stand on its own without un-necessary fanservice. I find it a bit funny how some people seem to think that an anime adaptation is a disaster if it doesn't contain sex... Well, I quess they say that you don't watch porn for the plot, but there's just so much more than that in Nitro+Chiral's visual novels.

At least this means there will be a lot more Dmmd-themed merchandise and that's a good thing, considered by my standards, mwahaha!

---
Animesta ja peleistä puheenollen... viime viikolla Nitro+Chiralin blogissa julkaistiin tieto, että DRAMAtical Murder animea aletaan lähettää Japanissa ensi kesänä. En oikein tiedä mitä ajatella! Osa minusta on tosi innoissaan, mutta toisaalta muistan kyllä vähemmän onnistuneen Togainu no Chi-pelin perusteella tehdyn animen. Toivottavasti tämä on otettu Chiralin puolella huomioon ja he pitävät animen tuotantoa paremmin silmällä tällä kertaa.

Inhoan sitä kun mainitsen pitäväni Togainu no Chistä ja heti joku tirskuu ja kertoo mielipiteensä kuinka surkea se anime oli. Mutta kun minä en puhu siitä animesta! Minä tarkoitan alkuperäistä visual novelia! Siitä on tullut tosi yleistä, että kun jokin peli tai manga julkaistaan animena, moni länsimaisista faneista katsoo vain sen ja jättää huomiotta alkuperäisteoksen. Ja siten anime tavallaan edustaa myös peliä vaikka näiden kahden välillä olisi tosi vähän yhteistä. *huokaus*

Jokatapauksessa, minusta tämä traileri Dmmd animesta näyttää todella siistiltä. Joten toivotaan parasta! Okei, no animaatio näyttää hieman kulmikkaalta ja halvalla tehdyltä, mutta kohta jossa kuvataan Aoban ja Noizin Rhyme-taistelua (videolla alkaa kohdasta 00:58) näyttää hienolta. Ja pidän kovasti myös musiikista!
Jos anime on onnistunut ja saavuttaa pelin omaperäisen tunnelman, se olisi upeaa! Jotkut fanit kaipailevat myös animeen K-18 kohtauksia, mutta itse olen eri mieltä. Minusta DRAMAtical Murderissa on juoni, joka toimii hyvin ilman turhia fanipalveluita. Ja K-18 kohtaukset aiheuttavat usein vain suurta myötähäpeää animessa toteutettuna. Sitäpaitsi Nitro+Chiralin visual noveleissa on niin paljon muutakin kuin pelkät K-18 osuudet.

Ainakin animen ilmestyminen tarkoittanee sitä, että tulee olemaan paljon lisää Dmmd-fanikamaa ja sehän on vain hyvä juttu, ainakin minun standardeillani. Mwahaha!15 comments:

 1. No voi pahus. Minä niin tykkään pitkistä postauksista joissa on paljon lukemista. Sellaisia on ihan liian vähän. Ne muutama harkittu lause- ja kuva-postaukset ovat aika tylsiä. Tykkään myös siitä että blogissa on muutakin kuin nukkeja. On kauhean kiinnostavaa lukea bloggaajien muistakin harrastuksista. Yritän itsekin saada blogiini välillä muitakin kuin nukkeja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahaa, ihanko totta? Minä sain kuulla IRL-ystävältä että blogissani on liikaa pitkiä ja puuduttavia tekstejä ja että julkaisen liian hitaassa tahdissa. :-O
   Jos sitten vaihtelisin lyhyempien ja pidempien postausten välillä... ja kirjoittelisin välillä muistakin aiheista. :3 Itsekin tykkään eniten pitkistä ja pohdituista postauksista, mutta minulle sanottiin että netissä postausten kuuluu olla lyhyitä ja ytimekkäitä. Minusta tuntuu että en tiedä itsekään mikä olisi sopivin tapa. ^^;;;

   Toden totta tykkään kyllä siitä että sinäkin postailet muista jutuista kuin nukeista. :)

   Delete
  2. Niin ja siis, figuurit, lelut ja muut härpäkkeet säilyvät yhä blogauskohteina, ne eivät ole lähdössä minnekään. :3 Todennäköisesti en edes osaa kirjoittaa kovin lyhyesti asioista, joten saattaa olla että tämä "lyhyitä postauksia"-yritykseni hajoaa omaan mahdottomuuteensa...

   Delete
 2. Pitkiä postauksia on mukava lukea, etenkin sellaisia joissa kerrot mitä oon puuhannu/ostanu lomalla. :D
  Ainoa asia mikä mua toisinaan häiritsee, on englanninkielinen teksti. Se voisi ehkä olla erilaisella fontilla tai pienemmässä koossa, niin ettei kävis niin että luen ajatuksissani saman tekstin kahdesti, kun en tajua ajoissa että kieli vaihtui kesken kaiken. :D

  Olis toki mukavaa lukea sun tekstejä useammin, mutta ei mun mielestä postauksien tarvi olla lyhyempiä. Blogi on kuitenki ensisijaisesti sua itteäs varten, joten jos tykkäät kirjottaa esseitä niin anna mennä vaan. ;) Ne lukijat joita ei tekstit kiinnosta, katsoo kuitenkin pelkät kuvat, olipa tekstiä kuinka vähän tahansa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha! x3 Minä sain noottia juuri näistä ostospostauksista... mutta kun niitä on niin kiva tehdä! Noh, ehkä kaikkia ei sitten vaan voi miellyttää. Kiva kuulla mielipiteesi tästä. Ja se on kyllä totta että tekstit voi aina skipata.

   Tuo mainitsemasi fonttijuttu on ongelma. Tiedostan itsekin tuon, ja osittain postauksista tulee kilometrin pituisia siitäkin syystä että on pakko kirjoittaa kaikki kahteen otteeseen. En kuitenkaan haluaisi pienentää kumpaakaan "kieliosiota", koska pienemmillä näytöillä voi olla tosi ärsyttävää lukea pientä pränttiä. Ja kaikki ei osaa käyttää tekstinsuurennusominaisuutta selaimessa...
   En myöskään haluaisi jättää kumpaakaan kieltä pois, koska minulla on lukijoita jotka eivät ymmärrä suomea mutta myös lukijoita jotka eivät ymmärrä englantia. En haluaisi tuottaa kummallekaan pettymystä. Ja minusta esim. Google Translate olisi huono ratkaisu tähän ongelmaan. Käytän niin paljon omituisia sanakäänteitä suomessa että siinä olisi translaattorilla vääntämistä.

   Pohdin tuota erilaisella fontilla eri kielten kirjoittamista... eri väriäkään en haluaisi käyttää koska värilliset tekstit on kurjia lukea.

   Delete
  2. On niin ihanaa lukea mitä muut on ostelleet, saa nähdä erilaisia esineitä ilman että tarvitsee itse tuhlata rahaa. Saisit myös matkustella useammin, että pääsisin blogin välityksellä näkemään erilaisia paikkoja. ;D

   Toivottavasti löydät kieliongelmaan ratkaisun. Vaikka onhan tämä nykyinenkin käytäntö ihan hyvä, tai ainakin parempi kuin ei tekstiä ollenkaan.

   Delete
  3. Haha! X''D Repesin tuolle "saisit myös matkustella useammin". Minulla on muuten yhdeltä Saksan matkalta jäänyt postaamatta juttuja, ja löysin ne kuvat tässä äsken. Pitäisikö tehdä matkapostaus takautuvasti viime syksyltä? :3 Kotimaan matkailuahan teen tosi paljon, ainakin lähikohteissa, pitäneekin alkaa postata niistäkin jutuista enemmän.

   Yritän miettiä ratkaisua. On hankalaa kun on niin vähän "kaksikielisiä" blogeja, joista voisi matkia jonkin toimivan toteutustavan. :-/

   Delete
  4. Saksanmatkakuvat kiinnostaa aina! :)

   Delete
 3. En mäkään näe postauksen pituudessa mitään ongelmaa, enkä kuvatulvassakaan :) Mutta blogin lukemista edelleen helpottaisi huomattavasti, jos etusivulla näkyisi vain postauksesta yksi kuva + vähän tekstiä, ja loput olisi linkin takana.Nytkin täällä oli parikin uutta postausta ja kauhee scrollaus, jotta saan ne uudet postaukset eri välilehdille, jotta näen niistä samalla myös kommentit. Kannatan kuitenkin useampia postauksia, ihan koska vain haluan lukea enemmän ja useammin (minäkö roikun netissä ihan liikaa... hmph!) :D

  Myös blogin sisältö on mielestäni tällä hetkellä varsin ihana sekalainen läpileikkaus kiinnostuksenkohteistasi. Jos blogin olisi tarkoitus olla informatiivinen (eli juurikin uutisia uusista julkaisuista, arvosteluja juuri ilmestyneistä tuotteista tms.), niin sitten blogin aihepiirin toivoisi olevan rajattu. Luen kuitenkin blogiasi sinun, en erityisesti nukkeuutisten takia. :3

  Ja jos eri kielet laitetaan eri fonteille tms. niin toivottavasti molemmat pysyvät yhtä luettavina! koska vaikka suomenkielinen olenkin, tykkään kovasti lukea nämä englanniksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, kiitos kommentista! Otin nyt asiakseni ottaa selvää miten tuo "after the jump"-juttu tehdään Bloggerissa ja muokkasinkin sen muutamaan uudempaan ja pidempään postaukseen. Tästä eteenpäin nyt kun opin miten se saadaan aikaan, tulen käyttämään sitä. :)
   Olen itsekin havainnut että jos luen omaa blogia kirjautumatta bloggeriin katsoakseni kommentit, niin on ollut ärsyttävää kun täytyy scrollata. Mutta nyt asia on korjattu~

   Oo, ihanaa kuulla tällaista palautetta... ehkä taisin sitten olla liian hätäinen näiden postausten lyhennyksen kanssa... jospa sitten jatkankin samalla linjalla, mutta yritän pistää aina pidempien postausten väliin lyhyempiä että postaustahti pysyisi tiheämpänä.

   En usko että tulen ainakaan kovin pian muuttamaan tuota millä lailla eri kielet kirjoitan. Pohdin ratkaisua tähän, mutta minusta on hankala löytää perusfonteista tarpeeksi eroavaa fonttia, joka olisi silti vielä luettava. Koukeroiset fontit on kamalia yrittää lukea pidempää tekstiä. Itsekin kiinnitän usein enemmän huomiota englanninkielisen tekstin tekemiseen, joten se tulee kyllä säilymään, eikä sen luettavuudesta tingitä jatkossakaan. (Ja hauska kuulla että tykkäät lukea näitä englanninkielisiä osuuksia, koska minä pidän eniten niiden kirjoittamisesta, haha! x)

   Delete
  2. Jeps, joistain sanaleikeistä jne tulikin mulle sellainen arvaus, että kirjoitat ensin englanniksi ja sitten käännät :)

   Delete
  3. Ja nyt kun pääsen taas katsomaan kotikoneelta, niin blogi näyttää jo paljon helpommin navigoitavammalta. Kiitos

   Delete
  4. Olepa hyvä, olen iloinen että tämä ratkaisu vaikuttaa toimivalta. :)

   Delete
 4. Nyuuu~!! Ei saa lopettaa pitkiä postauksia!! Rakastan lukea sun tekstejä ja oon aina ihan intoa täynnä kun tulee uus päivitys ku tiedän, ettei se oo 10 sekunnissa luettu. ^w^ Huhu! Kotokon kanssa olen samaa mieltä, että välillä meinaa mennä sekasin englannin ja suomenkilisen tekstin kanssa, mutta eipä sekään mikään iso ongelma ole! Tuleepahan kartutettua kielioppiakin kun lukee kaiken moneen kertaan. Haha! XD
  Ja mitä blogin sisältöön tulee, niin ite tykkään ainakin tosi paljon siitä, että puhut välillä muustakin kun nukeista! Tää on sun blogi ja saat kirjottaa ihan mistä haluut, niinhän se menee! ^w^ Postaustahtikin on ollut mun mielestä tosi hyvä (mielellään sitä lukis vaikka joka päivä uusia tekstejä! Haha!). Bloggauksesta ei saa tulla mun mielestä "pakotettua" tai sit siitä katoo kaikki persoonallisuuskin. Kyllä sitä sit kirjottaa ku siltä tuntuu! Sun blogi on kuiteskin noussu mun lemppariblogien kärkisijoille, joten ainakin yks lukija on täysin tyytyväinen vaikket mitään muutoksia tekiskään!! Huhu! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oiii, kiitos paljon ihanasta palautteesta! ^3^
   Sitten varmaan pitkät postaukset tulevat jatkumaan kun ilmeisesti niitä ei nähdä ongelmana. :D Ja ainakin toistaiseksi pidän muutkin asiat täällä blogissa ja mietin toisen blogin perustamista uudelleen.

   Olen yrittänyt postata vähintään kerran viikossa, mutta kiireellisyyden mukaan se vähän vaihtelee... Katsotaan jos osaisin tunkea jotain lyhyempiä postauksia välillä ryydittämään postaustahtia. :) Tosiaan jos postauksesta ottaa liian isoja paineita niin bloggauksesta menee ilo.
   Mutta... oi, olenpa iloinen jos tykkäät blogistani noin paljon! <3 Awww... *hämillään* Mutta oikeasti tosi kiva jos tykkäätte lukea tätä, postauksien tekemisessä kun on oma vaivansa niin olisi kurjaa jos kaikkien mielestä ne olisivat vain puuduttavia jaaritteluja. XD

   Delete