Tuesday, July 8, 2014

それでは楽しいゲームを始めよう~ DRAMAtical Murder anime episode 1 mini-reviewI've just seen the first episode of DRAMAtical Murder the anime and can't help but write a little something about my feelings after watching it. I won't add any serious spoilers or anything, just general thoughts that came to mind.
As you who have read this blog for a longer time will probably know (and be fed-up with xP ),I love Nitro+Chiral's visual novels and I was excited to learn the news about DRAMAtical Murder the anime! Ever since the game was released and I played it, I've wondered if they would be making an animation on Dmmd.

So, now that I had free time, I sat down and watched the first episode. Only two days after the first airing in Japan! Wow! It's so much easier nowadays, you had to wait for the DVD release in US and Europe for ages back in the day. Now you can watch everything online almost as soon as it has aired in Japan.

Lots of animated gifs under the cut!

---
Katsoin juuri ensimmäisen jakson DRAMAtical Murderin animeversiosta ja ei auta kuin kirjoittaa vähän fiiliksiä siitä katsomisen jäljiltä. En lisää mukaan mitään vakavampia spoilereita tai muuta, vain joitain yleisiä tuumailuja mitä tule mieleen.

Te jotka olette lukeent blogia pidempään varmasti jo tiedätte (ja alatte pikku hiljaa saamaan tarpeeksenne xP), niin tykkään Nitro+Chiralin visual noveleista ja olin innoissani kun luin heidän blogistaan että DRAMAtical Murderista tulisi anime! Aina siitä lähtien kun itse alkuperäinen peli julkaistiin ja pelasin sitä, pohdin tulisiko siitä joskus tulevaisuudessa olemaan anime-versio.

No, nyt kun oli vapaa hetki, niin istuin alas ja katsoin sitten sen ensimmäisen jakson. Vain kaksi päivää sen jälkeen kuin se esitettiin ensi kerran Japanissa! Wow! Jotkut asiat ovat kyllä nykyisin niin paljon paremmin kuin muinoin taannoin. Ennen saattoi joutua odottamaan DVD-julkaisua piiitkään tai tyytymään tuhnuisiin ja rakeisiin fanivideoihin. Nyt melkein kaiken voi katsoa netistä melkein saman tien kun se on esitetty Japanissa. Uskomatonta teknologiaa!

Jonkin verran animoituja giffejä seuraa eli jos koneesi hyytyy sellaisista ota tämä huomioon!Anyways, my first thoughts: as I am familiar with the original game, I can't help but compare it with the anime. In the anime-version everything felt really "fast-forwarded" in the first episode, I wonder if people who haven't played the game will keep up and get what's going on!

The game used a lot of playing time just introducing the characters, the world and the setting, Midorijima, where everything took place so that the player would get immersed in the game. Of course, the target audience of this anime will probably be people who have already played the original games and are familiar with the characters and the world so there's no need to waste time on that. And with anime, you have limited amount of episodes to tell the story with, so it is not surprising that they won't use a lot of time with introductions... Still, I hope the rest of the anime won't be this fast-paced as it feels like Aoba and co. won't have time to catch their breath between scenes. xD

The animation was of your average quality, nothing spectacular but not crappy either although the background illustrations were rather static and looked a bit hastily made. I'm not too picky about animation quality, I'm much more invested in the story and the characters. The cgi-scenes were really cool, though, and matched the 2D animation well in my opinion.

---


No niin, ensimmäisiä ajatuksiani: minä, jolle peli on tuttu, en pysty olemaan vertailematta sitä animeen. Animessa kaikki tuntui ainakin ekassa jaksossa hyvin "pikakelatulta", mietityttää pysyvätkö sellaiset ihmiset kyydissä mukana ja kärryillä tapahtumista jotka eivät ole peliä pelanneet.

Pelissä käytettiin paljon aikaa hahmojen, maailman ja tapahtumapaikan eli Midorijiman esittelyyn jotta pelaaja pystyisi eläytymään peliin paremmin. Tietenkin, tämän animen kohdeyleisö koostuu varmaankin suurimmalta osin pelin faneista joille kaikki on jo tuttua, joten ei ole ehkä niin suurta tarvetta tuhlata aikaa esittelyille. Ja animen kanssa on rajattu määrä jaksoja käytettävissä, joten ei ole yllättävää ettei alussa käytetä paljon aikaa esittelyille...
Toivon kuitenkin, että animen jatko ei ole näin nopeatahtinen, koska sitä katsoessa on melkein sellainen tunne, että Aoballa ja kumppaneilla ei ole aikaa hengähtää tapahtumin välissä. xD

Animaation taso oli keskivertoluokkaa, ei mitään ihmeellistä, mutta ei täysin surkeaakaan, vaikkakin taustat näyttivät paikoin hieman kiireisesti tehdyiltä. Minä en tosin ole kovin nirso animen laadun suhteen, kiinnitän enemmän huomiota tarinaan ja hahmoihin. Tietokone-grafiikat olivat kylläkin upeita ja sopivat hyvin 2D-animaatioon mielestäni.The things I really liked about the anime: Koujaku, Mizuki, AKUSHIMA! (lol he was fun in action! x3), the Rhyme.battle scenes and - Oh My Dog, the SOUNDTRACK! <3 The music was awesome, can't wait to hear the full versions of the opening and ending themes.
Oh yes and Aoba's flashback on his childhood and Koujaku protecting him! I think it was really neat they did that in the first episode. :3

---
Asioita, joista todella pidin animessa: Koujaku, Mizuki, AKUSHIMA! (hehe, hänet oli hauska nähdä liikkeessä x3) Rhyme-taistelukohtaukset ja - SOUNDTRACK! <3 Musiikki oli upeaa, en malta odottaa että kuulen täydet versiot alku- ja loppubiiseistä.
 Ai niin ja Aoban flashback menneisyyteen hänen ja Koujakun lapsuudessa, kun Koujaku suojeli Aobaa! Minusta oli siistiä että se oli ympätty ekaan jaksoon. :3Noooo is it over already? Can't wait for the next episode! // Eiii joko se loppui... En jaksa odottaa seuraavaa jaksoa...

Although there were obviously some slight differences in the anime as compared to the original game, I still thought it was rather entertaining. It seems that they are at least trying to give all the main characters active roles in the series. We're still too early in the series to say anything about that yet. I'm curious if they will follow a certain route in the game or if they will make an original setting in the anime. And I am looking forward to next episodes!

---
Vaikka animessa oli - kuten arvata saattaa - pieniä eroavaisuuksia alkuperäispeliin, oli tämä versio minusta kuitenkin hauska ja viihdyttävä. Vaikuttaa siltä, että melkein kaikille päähahmoille pyritään antamaan aktiivinen rooli sarjassa. Vaikka onkin ehkä liian aikaista sanoa siitä mitään.
Minua kiinnostaa erityisesti seurataanko animessa mitään tiettyä pelin routea vai tehdäänkö siinä ihan omia ratkaisuja. Odotan innolla seuraavia jaksoja!It's rather fun to have a show to wait for every week! ^3^ I haven't been this excited about anime for a long time!
If you are a DRAMAtical Murder fan or have watched the episode, what were your thoughts about it?

---
On aika hauskaa että on taas pitkästä aikaa sarja, jonka jaksoja odottaa joka viikko! ^3^ En ole ollut näin innostunut animesta pitkään aikaan!
Jos sinäkin olet DRAMAtical Murderf-fani tai muuten vain olet katsonut jakson niin mitä mieltä olit siitä?

8 comments:

 1. Ihanaa lukea kun olet niin innoissasi sarjasta ja Dramatical Murderista ylipäätään. Minäkin kaipaisin kohdetta jota fanittaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, kiva tietää että fanitukseni ei ole ärsyttävää. :D
   Minullakin oli ennen Dramatical Murderia sellainen "fanitustyhjiö" että ei ollut mitään tuoretta fanitettavaa sillä hetkellä. On aina mahtavaa kun löytää uuden suosikki-sarjan, pelin tai mangan josta intoilla! ^3^

   On jännää miten fanituksen kohteet muodostuvat... mikä on se kipinä mikä pistää intoutumaan jostain niin kovasti. Ei sitä oikein voi päättääkään että nyt fanitan tätä! Ehkä pitää vaan antaa itselleen aikaa ja seurailla erilaisia sarjoja ja juttuja ja katsoa jos jokin niistä natsaisi. :) Se helpottaa jos on jonkinlainen "genre" tai teema jonka tyyppisistä jutuista tykkää enimmäkseen tai jos tietää millainen "hahmotyyppi" ja hahmomaku on itselle mieleen. Sitten osaa helpommin hakeutua sellaisten juttujen pariin joista löytyy potentiaalista fanitettavaa!

   Delete
  2. Näinhän se menee, ei sitä voi väkisin tykätä mistään. Itsekin olin useamman vuoden ilman mitään fanitettavaa ja sitten jotain tapahtui, osui ja kolahti ilman että edes kerjäsin. Sarjassa tai missä lie sitten onkaan pitää olla jotain mihin samaistua tai jotain mikä vetoaa juuri sinuun. Eikä voi odottaa että kaikille ne on samoja asioita. Joskus se tapahtuu vaan ihan vahingossa. Niinkuin minulle... :3

   Delete
 2. Pelit ei oo koskaan ollu mun juttu, mutta animeversiota ajattelin sun suositusten perusteella kokeilla. Yleensä katon ihmissuhdedraamaa ja slice of life -juttuja, mutta menihän tämäkin. Ajattelin koko ajan miten hahmot näyttää ihan hartsinukeilta, Aoballakin oli ihan selvästi karvaperuukki. :DD Eka jakso ei oikein sytyttäny, mutta ajattelin katsoa eteenpäin, koska eihän sitä tiedä jos tarina kehittyykin tosi koukuttavaksi. n__n

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, hei hauskaa että tsekkasit animen minun hehkutusten perusteella. :'D En tiedä onko tämä peli tai anime ihan jokaisen makuun, mutta aina kannattaa kokeilla!
   Hehe, aika hauska huomio tuo hahmojen "nukkemaisuus" stailauksessa. x'D Kunpa jostain löytyisikin sopiva SD-kokoinen oikeansävyinen sininen peruukki, jossa olisi vielä tuollaiset mullet-hiuslisäkkeet.

   Delete
 3. Meikäkin katsoi eilen ekan jakson tästä sarjasta. Itse peliä en ole pelannut, mutta joskus muinoin aloitin yuutuupista katselemaan läpipeluuvideoita... en hirveän pitkälle päässyt (useimmat tuhmat kohtaukset olen kumminkin katsastanut läpi, wuhuu :--D), joten pelin maailma on itselleni aikas vieras. Ekan jakson perusteella on vielä aika vaikea sanoa sarjasta mitään (muuta kuin Ren on söpö pieni pallero!! <3 ), joten jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa (ja sitä tuleeko animessa näkymään BL-elementtejä...). Musat tosiaan ovat mannaa korville :)
  Ja toi on muuten just ihana tunne, jos kohdalle osuu sellainen sarja, minkä seuraavaa jaksoa oikeasti odottaa! Itselläni sellainen sarja oli esim. No. 6 kolmisen vuotta sitten. Heti kun uusi jakso oli ilmestynyt, se oli katsottava HETI. Onneksi kyseisestä sarjasta on vielä manga, jota odottaa :')

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee! ^3^ Mahtavaa että tykkäsit myös musiikeista! On tosi vaikeaa löytää kanssa-electrosta tykkääjiä jostain syystä?! ainakin minulla.
   Dmmd'ssä on kyllä K-18-osiot täyttä tavaraa, mutta kannattaa kyllä katsastaa ne loputkin osat. Siinä pelissä on niin paljon muutakin kuin vain pelkät yaoi-baittaukset. Itse odotan innolla syksyn PS VITAlle ilmestyvää "consumer edition"-peliä josta on ilmeisesti poistettu K-18 kohdat.

   Ei sillä että tarkoituksella välttelisin K-18 kohtauksia... kyllä BL minullekin maistuu hehe. :''D Mutta tuntuu että monet ihmiset väheksyvät juttuja joissa on BL-piirteitä eivätkä usko että niissä voi olla hyvää juonta. :c

   Kyllä, tämä on mahtavaa että voi odotella uusia jaksoja! Tykkään paljon enemmän siitä että voi katsoa jakson kerrallaan ja fiilistellä kuin sellaisista maratoni-tuijotuksista joissa katsotaan monta jaksoa putkeen.
   No. 6 vaikuttaa mielenkiintoiselta, luin ekan osan mangaa japaniksi ja katsoin ekan jakson animea joskus ajat sitten, mutta sitten se jäi... pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja katsoa sekä lukea kokonaan. Hahmot vaikuttivat kivoilta!

   Delete
 4. Katselin ekan jakson ennen Animeconia ja kiireiltäni sarjaa en olekaan ehtinyt katsomaan (nyt vasta sain aikaa istahtaa koneelle ja lukea kaikki rästiin jääneet blogi postaukset T_T ). Mutta minulle oli animen taso positiivinen yllätys. Odotin vasemmalla kädellä tehtyä animaatiota tyyliin "kyllä tosi fanit katsoo sen kuitenkin". Mutta ihan nättiähän se oli. Ihastelin jopa välillä hahmojen liikkeitä. Tuota peliä en ole pelannut, vaikka Aoban ulkonäkö on kovasti miellyttävällä tavalla silmään pistänyt . Mmmm... herran ulkonäkö taitaa olla syykin miksi aloin pelistäkin kiinnostua ja nyt animesta. Kielitaitohan minulla on pyöreä nolla mutta katselen mielelläni sarjoja nätin animaation ja maisemien ja hahmojen vuoksi ja tän sarjan voisin ihan loppuun asti niillä eväillä seurata ^_^

  Ja nyt ekan jakson jälkeen himottaisi valtavasti Aoba Nendoroid <3

  ReplyDelete