Sunday, May 25, 2014

Hanami with new eyes!


We missed the actual hanami-party in Helsinki, but that didn't stop us from having our own private hanami in the backyard! Our cherry-tree has white flowers instead of pink but that doesn't make them any less pretty (at least I think this was a cherry tree and not an apple tree! :D We have both and I'm awful at identifying flowers. ).

The actual purpose of this post: trying out the new urethane Mako Eyes that came in with a group order.

---


Emme päässeet varsinaiseen hanami-juhlaan Helsingissä, mutta sepäs ei estä meitä pitämästä ihan omia privaatti-hanamishow'ta takapihalla! Meidän kirsikkapuussa kukkaset ovat valkoisia eikä vaaleanpunaisia, mutta ei se tee niistä yhtään sen vähemmän nättejä. (ainakin luulen että tämä oli kirsikkapuu eikä omenapuu! :D Meillä on molempia ja olen surkea tunnistamaan kukkasia.)

Postauksen oikea pointti: kokeillaanpas uusia Mako Eyes-uretaanisilmiä jotka tulivat kimppatilauksen myötä.Mako Eyes Moon-001 look good with Carbon's wig but I think he'll have the blue 12 mm eyes back, they made his expression sharper and that's more character-accurate. :3

I've decided to call Carbon just Carbon, instead of the former name Shady or Shade. That name just didn't feel right to me, and I like the rough sound of  the word carbon.

---
Mako Eyes Moon-001 näyttävät hyviltä Carbonin peruukin kanssa, mutta luulenpa että palautan sille aiemmat siniset 12 mm kokoiset silmät, koska ne tekevät sen ilmeestä terävämmän ja enemmän hahmolle ominaisen. :3

Olen päättänyt kutsua Carbonia vain Carboniksi enkä enää aiemmalla nimellä Shady tai Shade. Se nimi ei vain tuntunut oikealta ja tykkään carbon-sanan rouheasta soundista.


Haven't seen this guy in a while, eh? Ayato went through a make-over in the form of a face-up from Fyrd8th as I wanted different eye-brows for him. As much as I liked the former face-up I started feeling iffy about the eyebrows he used to have.

At the time I got Ayato, I had a sort of phase for "oval-shaped" eyebrows but that phase has passed now and I wanted something different for him. The eye-design is Fyrd8th's invention and I love it, I couldn't have come up with a better design myself. It looks like smoke emanating from his eye and it's very cool! As if Ayato has matured a bit. Maybe he's starting to turn into a griffin instead of a tengu as he grows up? I thought I'd make the change in his face-up appear in the story too. That he's overgoing a change which shows in his physical appearance as well.

Here Ayato's trying on Mako Eyes DAN-022. They were meant for Remy and I think she will eventually claim them. Just wanted to see what Ayato would look like with them.

Ayato: "Where's my body you fiend?! I disapprove of this strongly!"

---
Tätä kaveria ei olekaan näkynyt vähään aikaan. Ayato on käynyt läpi uudistuksen Fyrd8th'n tekemän face-upin muodossa. Halusin sille erilaiset kulmakarvat joten uusi face-up oli edessä. Vaikka pidinkin vanhasta meikistä, aloin ajanmittaan hieman vierastamaan niitä pyöreitä kulmakarvoja.

Silloin kun hankin Ayaton, minulla oli "pyöreät kulmakarvat"-vaihe ja  nyt kun olen yli siitä vaiheesta halusin jotain muuta. Design toisen silmän päällä on Fyrd8thin keksimä ja se on tosi upea, en olisi keksinyt itse noin hienoa. Ihan kuin Ayato olisi hiukan aikuistunut? Ehkä se on pikkuhiljaa muuttumassa tengusta aarnikotkaksi... Tätä pohtiessani minulle tuli mieleen että voisin sisällyttää face-upin muutoksen myös tarinaan. Että Ayato olisi käymässä läpi muodonmuutosta, joka vaikuttaisi myös sen ulkonäköön.

Tässä kokeillaan Ayatolle Mako Eyes Dan-022 silmiä. Tilasin ne Remylle, ja luulenpa että se saa pitää ne mutta halusin vain nähdä miltä Ayato näyttäisi niiden kanssa.

Ayato: "Missä vartaloni on senkin vihulainen!? En arvosta!"
The third and the last part of eyes I ordered. These are CAPa-010, size 18 mm, I wanted yellow eyes for Nene's semi-Aoba cosplay.. Argh, I should have chosen size 20 mm instead. Nene looks like a scared rabbit with these eyes.

---
Kolmas ja viimeinen pari silmiä jotka tilasin. Nämä ovat CAPa-010, kokoa 18 mm. Halusin Nenen semi-Aoba cosplayta varten keltaiset silmät... Argh, olisi vaan pitänyt ottaa se koko 20 mm. Nene näyttää ihan säikähtäneeltä kaniinilta kun silmät ovat noin pienet...A couple of Xavier-pics although these eyes aren't exactly new. I got inspired to photograph Xav because a nice person on the forum contacted me and told me they liked Xav. :) I'd like to photograph Xav and Bram together someday but it seems like so much effort to pose the two...

These eyes are the ones that Remy usually wears, I wanted to see what they'd look like with that blue wig. Why do I do this to myself, why do I keep changing Xav's eyes when I always get really angry at the doll and myself when they don't fit right!? x3

---
Pari Xavier-kuvaa vaikka silmät eivät olekaan uudet. Inspiroidun kuvailemaan vähän Xavia kun ystävällinen ihminen foorumilta otti yhteyttä ja kertoi pitävänsä Xavista. :) Haluaisin ottaa kuvia Xavista ja Bramista yhdessä, mutta se tuntuu aina niin suurelta vaivalta posettaa niitä molempia...

Nämä silmät ovat ne siniset joita Remy tavanomaisesti pitää. Halusin nähdä miltä ne näyttävät Xavin sinisen peruukin kanssa. Miksi teen tätä itselleni, miksi vaihtelen Xavin silmiä, kun se saa minut aina kiukkuiseksi nukelle ja itselleni kun silmät eivät vaan sovi?! x3I'm having a bit of a crisis with Xav. 
I get very easily frustrated with him nowadays. There are so many things in him that tick me off - I can't seem to settle for a good wig for him, the ones I buy for him are like jinxed to be high-maintenance (ie. lots of flyaways, wig-cap showing through...even for these photos I spent a good 15 to 30 minutes just trying to get the hair right.). With wigs I can always manage but I don't know if there's a problem with this sculpt or is it just my Autumn alone: his eyewells are so asymmetrical that it's driving me crazy!

It isn't even enough that they are so narrow that even the lowest domed eyes take a lot of effort to get in. It's impossible to make both eyes look in the same direction. Argh! So my solution is: hair over one eye, Koujaku style. 

Xav's style is to annoy me to no end and when he's done that enough, he pulls off a perfectly good look for photos in the end. Like he's making sure I don't sell his sorry ass to annoy someone else. x'D

---

Minulla on edelleen pikkuinen kriisi Xavin kanssa meneillään ja hermostun siihen nykyisin helposti. On niin paljon asioita mitkä siinä ärsyttävät - en meinaa löytää kunnollsista peruukkia sille. Ne peruukit joita ostan Xavia varten ovat ilmeisesti kirottu olemaan tosi hankalia pitää kunnossa (esim. paljon karkailevia hiustupsuja, peruukin pohja näkyy läpi. Näitäkin kuvia varten jouduin asettelemaan peruukkia varmaan 15 minuuttia - puoli tuntia että sain sen menemään edes jotenkin järkevästi). Peruukkien kanssa toki aina pärjää, mutta en tiedä onko ongelma nuken sculptissa vai onko se vain minun Autumnini kanssa: nuken silmäkuopat pään sisällä ovat ihan älyttömän epäsymmetriset ja se tekee minut hulluksi!

Eikä siinäkään vielä kaikki vaan silmät ovat lisäksi niin kapeat että jopa matala-kupuiset (heh, dome, suomeksi anyone?) silmät tuottavat ongelmia. On ihan mahdotonta saada molempia silmiä katsomaan samaan suuntaan. Argh! Ratkaisuni siis on: hiukset toisen silmän päällä Koujakun tyyliin.

Xavin tyyliin kuulu ärsyttää minua määrättömästi ja sitten kun on saanut siitä tarpeekseen, taikoo itsestään esille hyvän lookin kuviin lopuksi. Ihan kuin se haluaisi varmistaa että en myy sitä jonkun toisen riesaksi. x'D

8 comments:

 1. Even though I remain a committed "sixth scaler", I'm impressed with the increasing quality of larger scale eyes that I've seen over the last decade or so. They seem so much more life-like today, even if they aren't natural colors or shapes.

  Well, those look like cherry blossoms to me so if they aren't, we've both been fooled!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, and there's so many options to choose from... and before you know it, you end up spending a small fortune on pretty doll-eyes alone, uh oh! :D

   I think we can trust both of our judgment, cherry blossoms they are then! ;'D

   Delete
 2. Minä luulen että mitä suurempi peruukkikoko, sitä enemmän ongelmia. Ainakin tämän talouden isot peruukit ovat valmistajasta riippumatta huonompia kuin samojen firmojen pienemmät. Myös Nono kärsii Xavierin tavoin ihan samoista peruukkimurheista.
  Ayatosta tuli ivallisemman ja selvästi täysikasvuisemman näköinen tällä uudella meikillä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin se voi olla... tosin Xavilla on koko 8-9'' ja muille nukeille hankkimani tuon kokoiset peruukit ovat olleet ihan hyviä. :-O Tää on vaan joku Murphyn laki-juttu nyt meneillään tai jotain. Mutta hyvä kuulla että muutkin painivat samojen ongelmien kanssa. :3 Se tekee olon vähän vähemmän epätoivoiseksi tuon miekkosen suhteen. Haluaisin niin kovasti pitää taas Xavierista yhtä paljon kuin alussa... ;___;

   Hyvä huomio meikistä. Tuo kuvaus sopii kyllä hahmoon. (tosin tuon ivallisemman ilmeen alla tunnen hikipisaroivani sitä että annoin Ayaton kehon Remylle... xD Ihan kuin se kantaisi kaunaa siitä... Juu, nuket ei ole eläviä, Spica, muista se.)

   Delete
 3. Kyllä niillä vain kova tahto on elottomiksi esineiksi... En ole meillä tohtinut kenellekään ehdotella yhteisiä vartaloita. Siitä tulisi varmasti sanomista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä. :D
   Minusta oli aluksi hirveää vaihtaa silmiäkin (aaah! revin häneltä silmät päästä! Anteeksi!) mutta nyt siitä on päästy ylitse. Nyt kun tuli Lance-pää niin ajattelin sovitella sitä mm. Nenen ja Xavierin kroppiin, heheh. >:3

   Delete
 4. Ihania kuvia ~ !! Ja mun mielestä noi keltaset silmät sopii Nenelle tosi hyvin!! Tai sit oot osannu asetella ne just täydellisesti tota kuvaa varten. :D
  Miksei meilläkin voi olla jotain kaunista ja täydellistä takapihaa jossa vois kuvata nukkeja ja figuja!!! ;____; Tyhmä kerrostalo.... Joku päivä vielä!! Kunhan maltan säästää rahaa.... *köh* Oli toi sitten kirsikka- tai omenapuu niin kauniita on kukkaset joka tapauksessa! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos~!! Ja voi kiitos kommentista. Niitä silmiä tuli kyllä Nenen päähän aseteltua pitkä tovi. Ja tosiaan ei ne ihan joka kuvakulmasta näytä edes noin sopivilta. heh. nyyh.
   Hmmm... Lol, tuota... meidän takapiha vanhempien luona on kyllä tosi kaukana kauniista ja täydellisestä. X''D Otin kuvat vain niin ettei epäsiistiä puutarhaa juuri näy. :)

   Delete