Sunday, December 4, 2016

Scary Art is Good Art - 04 DecemberA little rushed post today again, since I spent the whole day with my cousin, his wife and their baby, my godson, who had come to visit Turku. We enjoyed a relaxed brunch at Café Fontana and afterwards went to Turku Art Museum.

It's good to take a little respite from all the Christmas hassle and go see some art!

---

Vähän kiirehtien tehty luukku taas tänään. Päivä kului serkkuni, hänen vaimonsa ja heidän vauvansa eli kummilapseni kanssa. He tulivat Turkuun kyläilemään ja kävimme mukavalla brunssilla Café Fontanassa, jonka jälkeen suuntasimme Turun taidemuseoon.

On toki hyvä vähän levähtää jouluhäsellyksen keskellä ja käydä tankkaamassa kulttuurielämyksiä taidenäyttelyssä.
...I just can't seem to shake those Halloween-vibes...
I really enjoyed this little exhibition of Jouko Korkeasaari's art. It's creepy and weird. Just my kind of thing!

---

...en vain näemmä pysty karistamaan tätä Halloween-tunnelmaa...
Minä todella pidin tästä Jouko Korkeasaaren taidenäyttelystä. Hänen taiteensa on hieman pelottavaa ja outoa. Siis juuri sellaista mistä Spicat pitävät!
My favorite painting. <3

---

Suosikkimaalaukseni näyttelystä. <3
You can read a little about Jouko Korkeasaari and his art from this description. I think it's really inspiring and interesting to learn that he's worked with puppets before.

---

Tuosta yläpuolelta voit lukea hieman Jouko Korkeasaaresta ja hänen taiteestaan. Minusta on todella inspiroivaa ja mielenkiintoista saada tietää, että hänen mainitaan työskennelleen myös nukkien parissa.You better watch out, you better not cry...because you never know where Santa's spying elves have their eye!

This is Azone LilFairy Riam. She's one of the new dolls I've been meaning to introduce in this blog. I just fell in love with her hair-color and wanted another Lil Fairy to accompany my little maid-chan. It turns out Riam is also a very good travel companion...
She hasn't told me her real name yet, but that'll come in time.

---

Ei itkeä saa ei meluta saa, tonttu voi tulla ikkunan taakse stalkkaamaan!

Tämä on Azone LilFairy Riam. Se on yksi niistä nukeista, jotka on ollut tarkoitus esitellä blogissa. Rakastuin vain tuohon hiusten väriin ja halusin myös toisen Lil Fairy-nuken pikku palvelustyttöni kaveriksi. Näyttää siltä että Riam tykkää myös seikkailla mukana matkassa...
Hän ei ole vielä kertonut oikeaa nimeään minulle, mutta kyllä se sieltä vielä tulee kun vähän ensin tutustutaan.To add a little Christmas to this post, here's a pretty gingerbread house from Café Fontana. I want to go back there some day before Christmas and take a picture of a doll with it...

---

Jotta postauksessa olisi vähän jotain jouluistakin, niin tässäpä Café Fontanan nätti piparkakkutalo. Haluan mennä sinne vielä uudestaan ottamaan siitä kuvan nuken kanssa...I also took a few photos in church before the Advent Mass started. Too bad the lighting in churches is so low...

---

Otin myös pari kuvaa ennen adventtimessun alkua. Harmi kun kirkoissa valaistus on yleensä niin hämärää...

6 comments:

 1. Tässäpä postauksessa on tuttuja. Ensinäkin siellä selvästi seikkailee meillä asuvan Lil Fairy Riimin kaksoissisar. Mutta mikä vielä oudompaa, olen tainnut opiskella vuoden nukentekoa yhtä aikaa tuon taiteilijan kanssa. Edellyttäen että tämä Jouko on sellainen pitkä, laiha ja parraskas. Trokasin hänelle kuolleita jyrsijöitä luurankoinstallaatioihin ja muut luokkalaiset pitivät ällöinä säilyttää niitä samassa jääkaapissa eväidemme kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihastuin Riimiin ja etenkin sen hiusten väriin niin paljon, että piti saada oma samanlainen. ^__^ <3

   Wow, tuohon on mainiota ja jännää, jos olet opiskellut samaan aikaan hänen kanssa. Tuolla näyttelyssä oli sanomalehtileike jossa taiteilijaa oli haastateltu ja hänen kuvansa oli siinä. Sen perusteella päätellen vastaa kyllä kuvaustasi.

   Hauska tuo tarina. Luurankoinstallaatiot olisi kiva nähdä. Ja valottaa vielä lisää sitä, että pitää tutustua tämän taiteilijan tuotantoon enemmänkin, koska pidän luista ja luurangoista! :)

   Delete
 2. Täältä saa usein näitä kulttuuri pläjäyksiä, tykkään ^_^ Itse laiskiaisena käyn liian harvoin taidenäyttelyissä vaikka sitten kun menen on tosi kivaa.
  Söpö opas ollut teillä siellä <3 Ihanan kirkas tuo silmien sävy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tykkään taiteesta ja taidenäyttelyistä, joten nuket ja sitä mukaa seuraajatkin saavat siitä osansa. :) Olen miettinyt, että pitäisi käydä paljon useammin taidenäyttelyissä. Vaikka taide ei olisikaan sellaista, mistä tavallisesti pitää, on kiva nähdä kaikkea erilaista ja erilaisia tyylejä.

   Delete
 3. Heh, en tiedä saiko Jouko käytettyä niitä luita mihinkään. Rotat jotka on otettu talteen joko loukuista tai kettuterriereden leuoista tuppaavat olemaan luustoltaan aika pienenä silppuna. eteenkin Ekun tapa purra pienjyrsijää kymmeniä kertoja littaa kalmon ihan letuksi. Mutta siinähän on taiteilijalle projektia kun ensin keittää lihat pois ja alkaa sitten sen luusilpun äärellä pienoispalentologin työn.

  hänen nukkensakin olivat vaikuttavia. Oikein harmitti ettei hän ollut vuotta pidempään meidän kanssamme opiskelemassa. Todella monipuolisen lahjakas taiteilija!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ...no eiköhän luumosaiikistakin ollut jonkinlaisiin taideteoksiin materiaaliksi. ;) Heh, voin kyllä kuvitella että keittelyn jälkeen luunsirpaleiden noukkiminen ja erottelu ei ehkä ole ollut sitä kaikkein... tavanomaisinta puuhaa! :D No, askartelusta käynee!

   Voi että, nyt alkoi ihan todenteolla kiinnostaa. Minuakin innostaisi tehdä itse taidenukkeja. Olisipa hienoa jos voisi käydä tuollaisen kurssin. Kuinka pitkä käymäsi nukentekijän koulutus oli?

   Delete