Thursday, December 22, 2016

Yosuke's Toy Cars - 22 December


Yosuke got a lot of toy cars for Christmas! :D
This time we have a guest star who arranged this set up - my dad! :D He saw me taking pictures for the Advent Calendar and insisted I had to take some with red cars and train wagons. As I'm a doll addict, he loves to collect model cars and Märklin model railways.

Something else is also new. I got my (main) Christmas present early. My parents asked me what I wanted for Christmas. I had two options. PlayStation4 Pro or a new lens for my DSLR, for both I'd put in some money myself to not be a prick and just ask for price-y gifts.. As I haven't had time to play the games on the consoles I already have, I decided I'd rather have a good lens. It was time to finally put my DSLR, Sony Alpha77 into good use.

---

Yosuke sai paljon autoja joululahjaksi! :D
Tällä kertaa meillä onkin vieraileva tähti, joka auttoi asettelussa - meidän isä! :D Hän näki minun ottavan nukkekuvia joulukalenteria varten ja halusi ehdottomasti, että ottaisin kuvan jossa olisi punaisia autoja ja junia. Kun minä olen nukkeaddikti, isäni taas on innoissaan malliautoista ja pienoisjunanradoista.

Jokin muukin on uutta. Sain (pää)joululahjani aikaisin. Vanhempani kysyivät mitä haluaisin jouluksi. Minulla oli kaksi vaihtoehtoa, Playstation4 Pro tai sitten uusi objektiivi järjestelmäkameraani, molemmista toki maksaisin osani. Koska en ole ehtinyt pelaamaan pelejä jo omistamillani konsoleilla, päätin, että olisi järkevämpää ostaa uusi objektiivi. Nyt on viimein aika ottaa kaikki irti järjestelmäkamerastani, Sony Alpha77'sta.
As the lenses I've wanted cost as much as a very high-brand BJD (or even more!), I've formerly rather spent the money on dolls. But this time I got a good deal for an exquisite second-hand lens. It's a Sony Zeiss Planar 50mm f/1.4 prime lens.

This lens is especially good for portrait photography, both dolls and people, and produces very beautiful bokeh.
I'm also really happy about the luminosity and the way it brings out colors on the subject. I'm totally in love with this lens!

---

Koska ne objektiivit, joita olen katsellut maksavat yhtä paljon kuin paremman brandin SD-kokoinen BJD-nuke (tai jopa enemmän!), olen aiemmin laittanut rahat mieluummin nukkeihin. Mutta nyt saimme todella hyvät kaupat aivan vähän käytetystä supertason objektiivista. Kyseessä on Sony Zeiss Planar 50mm f/1.4.

Tämä linssi sopii erityisen hyvin muotokuvavalokuvaukseen, niin nukkien kuin ihmistenkin ja sillä saa aikaan erityisen kauniin bokeh-efektin.
Olen tosi tyytyväinen linssin valovoimaan ja siihen miten värikylläisiä kuvia sillä saa aikaan. Olen ihan ihastunut tähän objektiiviin!Not exactly a full-on portrait, but the lens manages this kind composition of the subject pretty well too...

---

Ei ihan täys-muotokuva, mutta linssi soveltuu hyvin myös tällaiseen kuvan asetteluun, jossa otetaan varsinaisen kohteen lisäksi myös hieman taustaa mukaan......the lens is not really meant for this kind of photography, where you show a wider background with the subject, but I think it's still an OK picture.

---

...kun taas tällaisiin kuviin, jossa näytetään varsinaisen kuvauskohteen lisäksi myös enemmän taustaa tarvittaisiin erilainen objektiivi. Mutta hätätapauksissa tällä linssillä tulee ihan OK kuvia myös näin, vaikkakin objektiivin parhaat puolet eivät pääse tässä esiin, eikä kuvauskohde nouse taustasta yhtä hyvin kuin lähikuvissa.


I'm still getting to know how to bring out the best of this lens, but I'm pretty happy with the result of these initial test shots! <3

---

Olen vasta tutustumassa linssiin ja kokeilemassa miten siitä saisi parhaat ominaisuudet esiin. Mutta olen jo nyt tosi tyytyväinen näihin kokeilu-otoksiin! <3
To show you how awesome this objective is in low light conditions. This picture is taken without any added light, only the normal (ie. very dark) illumination from a lamp on the ceiling. With a tripod, I only had to rise the ISO levels to 200 and it still produces a sharp photo. Not the best light or color quality (I tweaked it a little in Photoshop). But it's still a huge leap for the better from my basic zoom kit lens!

---

Demonstroin vähän linssin kykyjä tosi hämärissä valo-olosuhteissa. Tämä kuva on otettu vain tavallisen (eli erittäin hämärässä!) kattolampun antamassa valossa. Kolmijalkaa käyttämällä ei tarvinnot nostaa ISO arvoja kuin 200'n ja silti kuvasta tulee tarkka. Ei tosin parhaiten valotettu ja värit ovat vähän omituiset (korjasin hitusen Photoshopissa). Mutta silti tämä on huima hyppy parempaan kameran mukana tulleesta perusZoomi-kittilinssistä.Some close-ups. I love how rich in color these are.

---

Muutama lähikuva. Tykkään siitä kuinka värikylläisiltä nämä näyttävät.


Aoba and little Star would like to go on a Rocker Racer ride!

I'll make a proper review of this lens when I have more experience in different conditions and situations and different subjects with it. I can't wait to get outside and do some photography! :)

---

Aoba ja pikku Tähti haluaisivat mennä vähän Rocker Racer-rakettiajelulle!

Teen linssistä kunnollisen arvostelun kunhan olen saanut vähän enemmän kokemusta sillä kuvaamisesta erilaisissa olosuhteissa ja erilaisita kuvauskohteista. En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan sillä kuvausta erilaisissa tilanteissa. :)

6 comments:

 1. Onnittelut objektiivista! Ihanat kameravarusteet tuovat aina iloa, ksoka mulle ainakin tulee aina sit hinku kuvailla nukkeja uudella kalustolla :D Ja noi 50mm primet on munkin suosikkeja ^-^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Kyllä, olen jo nyt ihan innoissani valokuvailemassa kaikkea. Valokuvaamiseen järjestelmäkameralla sai ihan uuden ulottuvuuden tämän linssin myötä. Kun aiemmin olen ottanut kuvia enimmäkseen kännykällä, koska vanha kittilinssini on ollut niin kehno vaativammissa olosuhteissa, niin nyt on tosi kivaa ottaa kamera uuden objektiivin kera mukaan ja katsoa mitä sillä saa aikaan! Olen innostunut kuvaamaan sillä kaikkea muutakin kuin nukkeja.

   Tämä objektiivi oli ainakin loisto-ostos, vaikka nyt huomaan, että tarvitsen myös yhden laajakulmalinssin maisema- ja muuta sellaista kuvausta varten.

   Delete
 2. Yay for the new lens! And another yay for Yosuke, he's one of my favorite characters from Persona 4! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yayyay! :'D Oooooh! Really??!! *3* I love Yosuke, he's my Favorite from P4 although I do love a lot of the other characters too (well, the protagonist, or Yu/Souji, Dojima <3 <3 and Adachi too! I can't help but admire the Adachi fandom for being so creative and loyal to the character all through the years! :'D The Persona games have such awesome characters...

   But yeah, if I only had to name one, it'd be Yosuke. I can relate to him a great deal. :)

   Delete
 3. Ihana kun isäsi halusi osallistua. Näissä kuvissa on niin kiva tunnelma. Minä ymmärrän niin vähän kameroista että siitä asiasta en osaa sanoa mitään. Sinulla on aina niin hienoja ja laadukkaita kuvia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vähän pelkäsin että mitähän näistä kuvista tulee etukäteen, mutta ihan kivoja otoksia niistä sukeutui. Meillä ei iskän kanssa aina ole ihan yhtenevät näkemykset siitä miten pitäisi valokuvata... :''D Mutta tavallaan hauskaa, kun perheenjäsenet haluaa osallistua tähän harrastukseen. On se ainakin iso askel siitä kun ennen ekan nukkeni hankkimista aina kun puhuin nukeista tuli kommenttia tyyliin "Mutta mitä sä edes sillä TEET?!!" :D

   Apua voi ei, kiitos! <3 Minulla on aina kauhea alemmuuskompleksi kuvien ottamisen suhteen ja luen kaikkia tutoriaaleja ja kokeilen uusia juttuja ja hakkaan päätäni seinään mutta aina yritän luovia itseäni kehittymään kuvaamisessa. En tiedä onnistuuko se, mutta ei ole ainakaan yrityksen puutteesta kiinni! :D

   Delete