Tuesday, December 27, 2016

Only 363 Days Until Santa Comes Again!


I was meaning to post this on Christmas Eve or Christmas Day, but decided not to open my computer on Christmas at all. Hopefully all of you had lovely times over Christmas even without timely greetings from me. ;)

---

Tarkoituksenani oli postata jouluntoivotukset näiden kuvien kera jouluaattona tai joulupäivänä, mutta päätin pitää sittenkin digipaastoa joulun ajan enkä avannut tietokonetta ollenkaan. Toivottavasti teillä kaikilla oli mukavat joulunpyhät ilman minun ajankohtaisia toivotuksianikin. ;)

Special thanks go to Tiinyan for this super adorable Christmas card with a cute drawing of Remy! <3 We love it and Remy is so happy about receiving such a lovely portrait of herself! (If you really want to make me and Remy happy, a self-drawn picture of Remy is always a good option! <3 )

This will go to the Christmas memories box and I'll hang it up as a decoration on Christmas time every year, just like I do with all the (self-made) Christmas cards I get from friends. :) I do put up store-bought Christmas cards I've received from past years as well, and I do treasure them of course too!

---

Erityiskiitokset Tiinyanille tästä supersuloisesta joulukortista, jossa on aivan syötävän söpö kuva Remystä! <3 Minä ja Remy ilahduimme kovasti ja Remy etenkin oli innoissaan saadessaan näin näköisen muotokuvapiirroksen itsestään! Jos meitä haluaa ilahduttaa, niin itse piirretty kuva Remystä on aina loistava juttu! <3

Tämä menee joulun jälkeen joulumuistojen laatikkoon, josta se otetaan taas tulevina jouluina esille ja laitetaan koristeeksi, kuten kaikki muutkin ystäviltä saamani (itsetekemät) joulukortit. :) Laitan toki esille myös menneinä vuosina saamiani ostettujakin kortteja ja niitäkin arvostetaan. Mutta toki osaan arvostaa jotenkin ihan erityisesti kun on nähty vaivaa ja askarreltu tai piirretty ihan itse!
This year I wanted to try out making my own cards and who else to choose as the messenger of my Christmas greetings but my beloved Remy! <3
Here's patch one of my Christmas cards that I sent to select few of my friends and family!

It's not a super-special-best-ever-card but I still modestly think these came out pretty nice even though it's been a while since I crafted self-made Christmas cards... :3

---

Tänä vuonna halusin itsekin kokeilla joulukorttien tekemistä itse ja kukapa muukaan olisi sopiva valinta joulutoivotusten välittäjäksi kuin Remy!
Tässä eka satsi joulukortteja joita tein ja lähetin valituille ystäville ja perheenjäsenille!

Ei tämä mikään paras-ikinä-super-ihmeellinen korttilainen ole, mutta silti minusta vaatimattomasti näistä tuli ihan kivoja. :3 En ole piiiiitkääään aikaan tehnyt itse joulukortteja...
Another type of card I sent out to some people. :)

---

Toinen korttimalli, joita lähetin joillekin ihmisille. :)Here's the original photo just so you can compare it with the final version. This has been taken with my old lens as I hadn't received the new one yet when this was taken...

---

Tässä vielä vertauksen vuoksi alkuperäinen versio kuvasta... (tämä on otettu vielä vanhalla objektiivilla. Tämän postauksen ylimmät kaksi kuvaa on otettu uudella objektiivilla, huomaatteko mitään eroa?)...and here's the final version that went to the Christmas cards. It took me several test prints the get close to the result I wanted for the final printed photo. I had to add a lot more light reflections to the eyes for it to show in the printed photo. Here on the screen it looks exaggerated. :D

I'm not sure if it's my printer, my screen or just me, but the printed photos are always a lot darker than how they show on the screen. I always have to tweak the settings of the printer to print the photos much lighter for them to look nice on paper. I have to do a lot more test prints with different settings to get the optimal result it seems.

---


...ja varsinainen viimeistelty versio, joka tuli joulukortteihin. Otin useita koeprinttejä kuvasta kunnes olin tyytyväinen lopputulokseen. Silmiin piti lisätä reippaasti enemmän valopisteitä, jotta se näkyisi korttiin tulevassa printtikoossa.

En tiedä johtuuko se printteristäni vai näytöstäni vai mistä, mutta printatut kuvat ovat aina hirveän paljon tummempia kuin miltä ne näytöllä näyttävät. Joudun printtivaiheessa aina lisäämään kuvien kirkkautta printterin asetuksista ja silti ne jäävät mielestäni hiukan liian tummiksi. Pitää tehdä enemmän koe-otoksia jotta pääsisi haluamaani lopputulokseen!
This is the very first photo I took of Remy with my new lens. The photo is taken under the light of just one lamp on the ceiling (and that star Christmas light set of course). I'll have to take a photo of the same subject with the same settings and same light conditions with both my lenses just so you can see the difference. It's so much fun to experiment! :)

How did you spend Christmas? Did you get a lot of presents? Anything related to dolls or your other hobbies? :) I'm thinking of making a post of my presents as soon as I get them photographed!

---

Ihka ensimmäinen Remystä ottamani valokuva uudella objektiivilla. Kuva on otettu ainoastaan kattolampun (ja tuon valoketjun) tarjoamassa valossa. Pitänee ottaa samoissa valo-olosuhteissa ja samoilla asetuksilla vertaukseksi vanhalla ja uudella objektiivilla kuvat samasta kohteesta niin eron näkee ehkä selvemmin.

Miten teidän joulu meni? Saitteko paljon lahjoja? Mitään nukkeihin tai muihin harrastuksiin liittyvää? :) Minä ajattelin tehdä lahjapostauksen vielä erikseen, kunhan saan lahjat kuvattua.

6 comments:

 1. Awww Remy is so adorable!! Hope you had a wonderful holiday too!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Remy wags her tail (...her imaginary tail. :D ) to you! :)
   Thank you, holidays went well. It was a little hectic but otherwise ok.

   Delete
 2. Jei, Remy on paras! ^3^ ♥ Ja kiitos vielä ihanasta kortista! Saatoin ehkä hieman hihkaista, kun nostin kortin esiin kirjekuoresta ja näin kuka siinä olikaan! X3

  Oma jouluni oli aika kökkö tänä vuonna (ei lunta, flunssa ja kissakaan ei ollut ihan kunnossa...). Sentään jouluksi ehti kotiin kaksi nukkea, mikä vähän piristi (varsinkin kun kumpikaan ei sattunut olemaan maanantaikappale! X'3 )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olepa hyvä, olen iloinen jos kortti ilahdutti. :)
   Harmi että joulu ei mennyt ihan putkeen. Mutta toivottavasti uusi vuosi korjaa tilanteen! Ja onnea uusista nukeista, niiden parissa onkin hyvä aloittaa nukkeiluvuosi 2017.

   Delete
 3. Minäkin iloitsin ihanasta Remy-kortista! Kiitos!

  Luulen, että tuo tummuus koskee aika lailla kaikkia valokuvatulosteita. Tilaan (perhe)kuvia Ifolorilta ja vaikka ne ovat melkein ylivalottuneita ruudulla, niin hämäriä ne on silti irl paperikuvina. Silti ihan ok kun ovat menossa vaan perusalbumiin.

  Onnea uudesta putkesta! Tuo kuva Remystä on ainakin tosi hyvä ja kunhan pääset kunnolla treenaamaan, niin tulee varmasti upeita otoksia. Oliko sulla siis ennestään vain perusputki sun Sonyssä? Koska noi 50mm objektiivit ovat kyllä ihan rakkautta nukkevalokuvauksessa, kun ovat just niin valovoimaisia yleensä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yay! Kiva kun tykkäsit kortista. <3

   Okei, no ehkä sitten tummat kuvat ei ole minun taidoistani tai tulostimestani kiinni. :1 Eniten ärsyttää, kun säädän printterin tulostusasetuksia vaaleammaksi ja jos on kovin kontrastisia kuvia, niin vaaleat osat palaa kuvissa puhki, mutta tummat näyttää hyvältä.

   Kiitos kiitos! Kiva kuulla! Olen käynyt jo vähän ulkoiluttamassa kameraa uuden objektiivin kanssa ja mielestäni olen saanut aikaan ihan mainioita otoksia sillä. Ainakin olen tyytyväinen lahjaan/ostokseen (itse kun siitä puolet maksoin). <3

   Joo, mulla on aiemmin ollut pelkästään toi kameran mukana tullut putki, Sonyn oma 16-50mm f/2.8 peruszoomiputki. Kittilinssiksi ihan ok ja olen pärjännyt sillä perusvalokuvausolosuhteissa, mutta optiikka ei siinä kuitenkaan ole ollut noin hyvä kuin Zeissin objektiivissa. Haluaisin hankkia jonkun vähän paremman objektiivin myös perusvalokuvaukseen ja maisemavalokuvaukseen, mutta katselen vaihtoehtoja ja löytyisikö taas käytettynä jokin huippulinssi sopivaan hintaan.

   Delete