Wednesday, December 7, 2016

Bunny Tracks in the Snow - 07 DecemberToday I had to use my "picture bank" that I had in reserve for this Advent Calendar. These pictures I've taken on 24th of January 2016. On one of the very few days we had snow last winter.

---

Tänään piti turvautua valokuva-varastoon, joka minulla on säästössä tätä joulukalenteria varten. Nämä kuvat on otettu *tarkistaa kuvatiedostoista* 24.1.2016. yhtenä niistä harvoista päivistä, kun viime talvena oli lunta.

I remember Jules had just received this outfit from DollHearts. It's a perfect fit! Well, maybe the pants are a teeny tiny bit tight, but that's not a problem. So; if you are looking for outfits for the newer Soom Super Gem male body, you might want to check DollHearts. If memory serves me right this outfit set was of the SD13 Boy (60 cm) size.

---

Muistan, että pupusetä Jules oli juuri saanut tämän asusetin DollHeartsilta ja pakkohan sitä oli mennä sitten ulos kuvaamaan. Todella sopiva istuvuus! Noh, ehkä housut ovat hitusen tiukat vyötäröstä, mutta eivät niin paljon, että se olisi ongelmallista.
Joten, jos etsit uudelle Soom Super Gem miesvartalolle vaatetusta, kannattaa vilkaista DollHeartsin vaatteet. Jos muistan oikein, tämä setti oli kokoa SD13 Boy (60 cm)
Pictures taken of the road to our summer house in the archipelago of Turku. The snow stayed for just a couple of days, I remember waking up one morning and all the snow was gone, just like that.
I'm happy I managed to take some pics of dolls with the snow, you'll see the rest of them in this Advent calendar later on. I also have some magnificent pictures of the sea on ice!

----

Nämä kuvat on otettu mökkitieltämme Turun saaristossa. Lumi säilyi vain muutaman päivän, muistan heränneeni eräänä aamuna ja lumi oli poissa, ihan noin vain.
Olen iloinen, että sain napattua muutaman lumisen nukkekuvan, näette niitä vielä tässä joulukalenterissa myöhemminkin. Sain myös muutaman upean kuvan viime talven jääkerroksesta meren pinnalla.


Jules is a were-bunny so I found it hilarious to photograph him with those footprints of a hare in the background! :D

Remember, it is of uttermost importance to distinguish hares from rabbits. We only have hares that live in the wild in Finland, whereas the citybunnies that dwell in the capitol, Helsinki-area here are rabbits. Rabbits and hares are two totally different animals, they even have different lifestyles. Whereas rabbits live in huge communities and dig burrows to ground, hares are solitary animals that live most of their life alone or in pairs. Hares don't dig holes or burrows but raise their young out in the open.

Some Finnish people call all bunnies with the word "jänis", or mix up these animals. No, jänis is hare, "kani" or "kaniini" is rabbit. Now you know. Use the correct terms, please. :)

...sorry, I'm just an old elitist fan of the Watership Down! (and I had a pet rabbit who I loved very dearly all through her 10 years of life <3 I miss her. )

---

Jules on pupumies, joten minusta oli hupaisaa kuvata sitä niin, että nuo jäniksen jäljet näkyvät taustalla epäselvästi.

Muistakaahan, on tärkeää erottaa jänikset ja kaniinit toisistaan. Meillä Suomessa luonnossa villinä elävät puput ovat jäniksiä, kun taas Helsingin seudulla elelevät citypuput ovat kaniineja. Jänis ja kani ovat kaksi täysin eri eläinlajia, ja niillä on täysin erilaiset elämäntavatkin.

Kaniinit elävät isoissa yhdyskunnissa ja kaivavat isoja tunneliverkostoja maahan, Jänikset puolestaan elelevät melkein koko elämänsä itsekseen, joskus pareittain. Ne eivät kaiva maahan koloja vaan kasvattavat poikasensakin tasamaastossa.

Olen huomannut, että jotkut kutsuvat kaikkia pupuja jäniksiksi, tai muuten sekoittavat nämä eläimet keskenään. Jänis on englanniksi hare ja kaniini on rabbit. Nyt tiedätte. Käyttäkää oikeita termejä. ;)

...anteeksi, olen vaan vanha Ruohometsän Kansan elitistifani. Pääsinpäs jonnekin pitämään kunnon palopuheen tästä, olen sitä 12-vuotiaasta asti odottanut! :D (ja minulla oli syvästi rakastettu lemmikkikani koko sen 10 vuotisen elinkaaren ajan  <3 On ikävä sitä.)

12-vuotias Spica olisi muuten ollut ihan huumassa Helsingin citykaneista. Tuolloin ei citykaneja vielä ollut ollenkaan ja ainoat villikanit, jotka onnistuin näkemään olivat Saksassa. Kyllä jokunen vuosi sitten aikuinen Spicakin ilahtui Helsingin puistossa kaniineja nähdessään ja suurena pupujen ystävänä on sitä mieltä että puput saisivat rauhassa kansoittaa puistot ja syödä istutukset. ;)
Feeling nostalgic everytime I or someone else mentions Watership Down, so I just had to add this song by Art Garfunkel, Bright Eyes. It's from the soundtrack of Watership Down the movie.

Someone might remember Watership Down as a TV-series, but that's a later production and not all that well made in my opinion. As a kid I always hoped they'd do a remake of this 1970's film.

---

Nyt nostalgioiduin, joten tässä Art Garfunkelin kappale Bright Eyes, joka soi Ruohometsän kansa-elokuvassa.

Joku saattaa muistaa Ruohometsän kansa-TV-sarjan, mutta se on myöhempää tuotantoa eikä niin kovin onnistunut minun mielestäni. Lapsena aina toivoin, että joku filmiyhtiö tekisi uuden version tästä 1970-luvun elokuvasta.

8 comments:

 1. Tämä on niin nätti mies <3 Asusetti on kuin herralle tehty ja tosi söpö. Tuli sellainen Liisa ihmemaassa fiilis. Toivottavasti pupu ei palellu odotellessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei hätää, Jules on karvainen, kyllä se vähän kylmyyttä kestää. xD Ilme näyttää kyllä niin nyreältä, että saattaa vähän värjöttelyä olla aistittavissa. ;)

   Minulla on tämä sama setti YOSD koossa Teenie Gem Ai'lleni eli Ayatolle. Pitää kuvata pupuja twinnaamassa samoissa asuseteissä joskus. :3

   Delete
 2. I never had the heart to start reading Watership Down, but I will probably do it one day!
  What gorgeous scenery photos, the pure, white snow is gorgeous. :O

  ReplyDelete
  Replies
  1. It's really a very good book, despite some violent events in the plot.
   Thank you! Nowadays it's seldom to have as much snow in Southern Finland, as depicted in these pictures. So I just had to take a few snapshots while it lasted. :)

   Delete
 3. Mikin ristiturpakatsauksesta unhtui rusakko? Moni ei erota metsäjänistä rusakosta ja vielä kun niiden risteytymiä, sekuleitakin välillä näkee, voi maallikko hyvinkin sotkea. Tosin sekuli on niin ruma elukka että ei sitä kyllä unohda jos sellaisen näkee. Ruskakon kolho ruumisarkun muotoinen pää metsäjäniksen pyylevässä rungossa... En ikinä unohda ensimmäistä näkemääni sellaista. Semminkin kun olin pitänyt koko risteymää urbaanilegendana.

  Mutta hurmaava pupumies. Dollheartin asut ovat lumoavia. Hyvä tietää ainakin yksi nukkekoko jolle ne istuvat hyvin. Olen MSD-nukkejen kanssa kokenut pari pettymystä. Mutta salaapäin haaveilen heidän MSd-asujensa sopivan tulevalle 50-senttiselle tytölleni. Ne olisivat niin kauniita.

  Minullekin Ruohometsän Kansaa on pyhä kirja. En ole ikinä saanut katsottua filmejä pelätessäni etteivät ne (tietenkään) olisi kirjan arvoisia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kanin ja jäniksenkin erottaminen toisistaan tuntuu olevan sen verran haasteellista, etten viitsinyt sekoittaa pakkaa vielä rusakolla. ;) Mietin kyllä pitäisikö se liittää tuohon mukaan. Toisaalta rusakon toinen nimi on peltojänis (lat. lepus europaeus, vrt. jäniksen latinankielinen nimi lepus, kun taas kaniini on oryctolagus cuniculus. Molemmat ovat jäniseläimiä, mutta jänis ja rusakko ovat siis lähempää sukua keskenään kuin jänis ja kaniini) englanniksi European hare. Rusakko on siis itseasiassa tavallaan laskettavissa jänikseksi, joten sen ja jäniksen sekoittaminen toisiinsa ei ole minusta niin "vakava" asia kuin jäniksen ja kaniinin sekoittaminen keskenään. ;D

   Kiitoksia! Veikkaan, että nuo DollHeartsin setit sopivat niille vähän tukevammille MSD-nukeille, eivätkä niinkään slim MSDille. Harmillista kun koot poikkeavat niin toisistaan.

   Ooh! Hienoa, että löytyi toinenkin Ruohometsän Kansan fani! <3 Kun toiset lukivat Taru Sormusten Herrasta-kirjansa puhki, minulla taas kului Ruohometsän Kansa. Elokuvat ovat harvoin kirjojen veroisia, mutta tuo 1970-luvun leffa on ihan kelpo tuotos. Tottakai se oikoo paikkoja, eikä ihan vastaa omianikaan mielikuviani Ruohometsän Kansan hahmoista, mutta on se silti ihan OK filmatisointi. Varsinkin kun se 1970-lukulaisuus jotenkin paistaa siitä niin vahvasti esille. Leffan ansio on myös se, että se ei siloittele kirjan tapahtumia juurikaan.


   K

   Delete
 4. Ruohometsän Kansan jälkeen kyllä perusfantasia oli aika pökköistä tavaraa johon oli vaikea innostua. Tosin Adamsin toinen kirja Ruttokoirat oli vastaavasti pikkuisen Turren varhaislapsuuden traumatisoivimpia kirjamuistoja. Se on niitä harvoja lapsuuden karmivia kirjoja jota en ole saanut luettua aikuisiällä uudestaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin olen lukenut pienenä Ruttokoirat ja tekisi mieleni lukea se uudestaankin, vaikka muistan sen tirauttaneen muutaman kyyneleen pikku-Spican silmäkulmiin... En vain ole löytänyt enää kirjastosta, joten pitänee tilata se englanniksi.

   Delete