Wednesday, December 19, 2012

19th December - Rabi Taeyang Lunatic White Rabbit - Spicasmagoria Advent Calendar


I really love dolls that are fantasy or fairy tale-themed and if they are spiced with a hint of "gothic" aesthetics, all the better! Taeyang Lunatic White Rabbit combines all of those qualities and he's visually one of my absolute all-time-favorite Taeyangs.
Also; red eyes, always a big plus! After Hazuki, this doll released in 2010 was the reason that piqued my interest in Taeyangs and dolls in general, again after a long pause. I love how the white rabbit of Alice in the Wonderland-theme is recreated a bit creepily in this doll. Just look at that rabbit-mask, it's slanted eyes make it look a bit malevolent, almost like a skinned animal holding a grudge after its death.

I also like that you can wary how the doll wears parts in the stock-costume. He can either wear that rabbit-mask on his face, or in two different ways on top of his hat. You can choose if you want him to wear the monocle-thingy or not, and the pocket-watch and playing card-props he comes with have multiple ways for him to wear or hold.

---

Pidän todella paljon nukeista, jotka ovat fantasia- tai satuaiheisia ja jos niissä on vielä mausteena "goottiestetiikkaa", aina parempi! Taeyang Lunatic White Rabbit yhdistää kaikki nuo ominaisuudet ja hän onkin visuaalisesti yksi kaikkien aikojen parhaista Taeyangeista omasta mielestäni.
Myöskin; punaiset silmät, aina suuri boonus!

Hazukin jälkeen tämä 2010 julkaistu nukke oli yksi syy joka nostatti uudelleen kiinnostukseni Taeyangeihin ja nukkeihin ylipäänsä pitkän tauon jälkeen. Tykkään siitä, miten Liisa Ihmemaassa-kirjassa esiintyvä valkea kani-teema on tässä nukessa toteutettu hieman creepyllä tavalla. Katsokaa vaikka tuota kaniini-naamaria, sen viiruiksi kavenneet silmäraot saavat sen näyttämään hieman pahantahtoiselta, melkein kuin nyljetyltä eläimeltä joka kantaa kaunaa kuolemansa jälkeen.

Myös se on kiva juttu, että voit vaihdella sitä miten nukke pitää yllään osia stock-puvustaan. Hän voi joko pitää naamiota kasvoillaan tai sitten kahdella eri tavalla hattunsa päällä. Voit valita, pitääkö hän tuota monokkeli-systeemiä vai ei ja myös mukana tulleet taskukellon sekä pelikortti-propit voi asettaa nuken ylle monin eri tavoin.
My Taeyang Lunatic White Rabbit is known as "Shirousa" (from the japanese for white rabbit "shiroi usagi" 白い兔 or ウサfor short.) or more familiarly "Rabi" among his friends, although no-one actually knows his real name (except for himself or Arion, his best friend perhaps.). He's a trickster-rabbit spirit, neither good nor evil, but he does enjoy to play tricks on people and lead them astray for his own entertainment.

He refuses to tell his true name to anyone, because he believes if one were to know the name of a spirit, one can have power over them and bend them to one's will. His pocket watch and monocle are his priced posessions and they seem to hold magical powers. Rabi is a night-dwelling spirit and his scarlet eyes see perfectly even in the darkness of the pitch-blackest night.

---

Minun Taeyang LWR:ni tunnetaan nimellä "Shirousa"(japaniksi valkea kaniini; "shiroi usagi" 白い兔 tai lyhyemmin "shirousa" ウサ) tai tutummin "Rabi" ystävien keskuudessa, vaikkakaan kukaan ei oikeastaan tiedä mikä hänen oikea nimensä on (lukuunottamatta häntä itseään ja ehkäpä myös parasta ystäväänsä, Arionia). Hän on veijari-kaniinihenki, ei hyvä mutta ei pahakaan. Toisinaan hän kuitenkin pitää jekkujen tekemisestä ihmisille ja muille olennoille ja heidän harhaan johtamisestaan omaksi huvituksekseen.

Rabi kieltäytyy kertomasta kenellekään todellista nimeään. Hän uskoo että jos joku tietää hengen nimen, tällä on siten valta käskeä henkeä ja taivuttaa se tahtoonsa. Rabin tarkoin varjelema omaisuus, taskukello ja monokkeli vaikuttavat omaavan taikavoimia. Rabi on yön henki ja hän kykenee näkemään täydellisesti syvän punaisilla silmillään jopa kaikkein pimeimmän yön mustuudessa.Rabi can also change from his human-like form to the shape of a white rabbit. My resin animal BJD Spiritdoll Bloom "Fluffy"plays this part. I just have to find fitting red glass eyes with black or dark pupils for him.

Bunny-Rabi: "Oh, look at the time! Now I must be on my way~ Maybe we'll see each other again, I hope?"

----

Rabi pystyy muuttamaan muotoaan ihmisenkaltaisesta olomuodostaan valkeaksi kaniiniksi. Hartsinen eläin BJD:ni Spiritdoll Bloom "Untuva" esittää tätä osaa. Minun täytyy vain löytää hänelle sopivat punaiset lasisilmät mustilla tai tummilla pupilleilla.

Pupu-Rabi: "Voi, mitä kellokin jo on! Nyt minun täytyy kiirehtiä~ Ehkäpä näemme taas joskus?"

2 comments:

 1. Taeyangeissa on kyllä kautta linjan jotakin äärettömän kuvauksellista. Pidän kovasti myös siitä, miten useimmilla on ihanan lämpimän värinen iho. Jopa peruskalpealla Arionilla. Se tekee niistä niin elävän tuntuisia. Oliko hassusti selitetty?
  Rabi on kyllä cool herra solkikenkineen ja liivipukuineen. Ihan pahuksen tyylikäs paketti. Tuo kaninaamari tuo hienosti esille jäniseläinten ketkun pohjimmaisen luonteen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, kiitos pikakommentista Turre! ^__^
   Niin, Lunatic White Rabbitillä onkin yllättävän terveen värinen iho vaikka voisi kuvitella kyseisen nuken olevan myös kalman kalpea. Arion todellakin on paljon vaaleampi ja siten kuvat hänestä usein palavat ja ylivalottuvat helposti. LWR on kovin ilmeikäs nukke. Vaikka itse sanonkin. :3

   Jäniseläimet tosiaan osaavat olla aika velmuja, meidänkin pupussa löytyi särmää ja sisua, vaikka useimmat luulevat kaneja arkajaloiksi, näin ei tosiaan ole!

   Delete