Saturday, December 13, 2014

Advent Calendar door 13 - My First Detolf~


So, talking about Christmas clean-up, I've gotten me some new vitrines to store my collection in... or at least some of it. This beauty here is Ikea Detolf - an iconic vitrine among figure collectors. I bought one first to see if it could do its job and it seems like I'll get a second one too. For its price (49 euros in Finland) it seems remarkably sturdy and not an ugly sight either.

Getting it together was an adventure in itself, but once you've done it, I think the second time will go smoother. ;) The things inside are just in a make-shift order just to show in the pic how it will look like. I'm planning to fill this vitrine up with scale-figures (without the boxes), but seeing how nice Isul Johan and Taeyang Sebastian Private teacher look displayed on the top-shelf I might consider getting my Groove Inc. dolls a Detolf of their own.

---
Kun edellisessä postauksessa mainittiin joulusiivous niin tämä jatkanee sitä teemaa. Hankin tässä pari uutta vitriiniä, joihin voin säilöä kokoelmaani. Tämä kaunokainen on Ikea Detolf - vitriini joka on kuuluisa figuurikeräilijöiden keskuudessa. Ostin ensin yhden nähdäkseni hoitaako se homman kunnialla ja vaikuttaa siltä että joudun kipaisemaan toisenkin. Hinta-laatusuhde (49 euroa Suomessa) on melkoisen hyvä ja ennakkoluuloistani huolimatta vitriini vaikuttaa melkoisen vakaalta eikä ole rumakaan.

Vitriinin pystyttäminen oli seikkailu sinänsä, mutta kun yhden on kasannut niin eiköhän toinen mene sitten samalla sormituntumalla. ;) Kuvassa näkyvä sisältö on vain väliaikainen jotta voisin kuvassa esitellä miltä vitriini näyttää kun siellä on tavaraa. Tarkoituksena on laittaa tähän vitriiniin isompia anime-figuureja (ilman laatikoita), mutta kun näin miten kivalta Isul Johan ja Sebastian Private Teacher näyttävät tuossa niin saattaa olla että Groove-nukeille pitää hankkia ihan ikioma Detolf.
Ahem.. while I was at it, I couldn't help but take some photos of that Aoba-statue. Yeah, I know, still in its box. I've just waited that I'd have a good place to display him and only then un-box him. And now that I have, I don't have any excuses to leave him inside the box anymore. x3 I'm thinking of making somekind of cool lighting-system around this figure in the vitrine.

I actually have a pair of these statues, I've had them from the original release in 2013. The popularity of DRAMAtical Murder among non-japanese speaking fans boomed only some time after this statue was released and the order-period was long gone. The order period for the original release was in 2012 and back then there were not nearly as much Western fans as there are now.

Suddenly everyone wanted this statue, it was hugely sought after and prices went through the roof in eBay. It was crazy! ( I have to admit I considered selling my other Aoba, that would have made me enough profit to buy an SD-sized doll at one point. But I think I might have felt bad to sell a figure for 600-700 dollars when the original price wasn't anywhere near that high to begin with.)

Good Smile Company is re-releasing this statue and it is currently the top male figure at My Figure Collection's "Items on Fire"-list, a list that is vastly dominated by female figures.
I must to say that as I've been a Nitro+Chiral fan of many years, it's been pretty fun to look at the development of the fandom. :)

---
Öhöm... ja tuli sitten otettua pari kuvaa tuosta Aoba-statuen... boksista. Jep. Ajattelin että ulkoistan sen boksistaan sitten kun on hyvä paikka johon asettaa se esille. Ja nyt kun on tuo vitriini niin ei ole enää tekosyitä pitää figua boksissaan. x3 Olen miettinyt että laittaisin jonkinlaisen siistin valosysteemin vitriiniin tämän figuurin ympärille.

Minulla itseasiassa on näitä figuureja kaksin kappalein, on ollut jo alkuperäisestä julkaisusta vuodelta 2013. DRAMAtical Murderin fanitus ei-japania taitavien fanien keskuudessa ryöpsähti vasta jokin aikaa sen jälkeen kun tämä figu oli julkaistu ja silloin tilausperiodi oli jo ajat sitten umpeutunut (tilausperiodi Aoba-statuelle oli 2012 puolella ja silloin länsimaisia faneja ei ollut läheskään näin paljon kuin nyt.) Yhtäkkiä kaikki halusivat tämän figuurin, se oli todella haluttu ja etsitty minkä vuoksi hinnat kohosivat esim. eBayssä pilviin. Se oli ihan hullua! (Pakko myöntää että tuolloin kävi mielessä että voisin myydä toisen Aobani, siitä saadulla hinnalla olisi voinut tuolloin rahoittaa SD-kokoisen nuken. Mutta minulla olisi varmaan ollut melkoisen huono omatunto, jos olisin kiskonut jtn 600-700 dollaria figusta josta itse maksoin reippaasti vähemmän.)

Good Smile Company julkaiseekin uuden painoksen Aoba-statuesta ja se onkin tällä hetkellä ykkösmiesfigu My Figure Collectionin "Items on Fire"-listalla. (Tuo lista on huomattavan nais-figuvaltainen ja vasta viime aikoina sinne on kivunnut muutamia miesfiguja mukaan.)
Täytyy sanoa että itse useamman vuoden Nitro+Chiral -fanina on ollut hauskaa seurata fandomin kehitystä. :)


I can't tell you enough how much I love the design of this box. (Although it would be cool if Aoba-statue was actually as big as in that picture).

I'll post pictures of my Detolf when I've managed to fill it like I've planned... and also pictures of Aoba-unboxed. :3 I have bought a different kind of vitrine for my Nendoroids, but that's a topic for a whole another post (and I've yet to put that vitrine together...).

---
En voi riittävästi mainostaa kuinka paljon tykkään tuon boksin designista. (Vaikkakin olisi vielä siistimpää jos Aoba-figuuri olisi todellisuudessa noin iso kuin tuossa kuvassa.)

Postaan Detolfistani lisää kuvia sitten kun olen onnistunut täyttämään sitä haluamallani tavalla... ja myöskin kuvia Aobasta kun saan sen purettua pakkauksestaan. :3 Hankin myös Nendoroideille hieman sopivamman vitriinin, mutta se onkin jo ihan uusi aihe toiselle postaukselle se (enkä ole edes vielä kasannut kyseistä kaappia...).

8 comments:

 1. Ihana vitrioni ja ois aika jännää jos noi figut oiski noin isoja niinku tossa Aoban boxissa :o Vaikken itse keräilekkään figuja niin oishan se silti ihan jännää c::
  T:Siniapila

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin netissä oikean ihmisen kokoisia animefiguureja. *__* Ne olivat ensin aika pelottavan näköisiä, mutta sitten tuli mieleen ajatus, että jos saisin oikean kokoisen Aoba-figuurin olisin onneni kukkuloilla. ;)

   Delete
 2. Detolf näyttää hyvältä. Olen itsekin pari kertaa Ikeassa hiplannut sitä mutta jättänyt vielä hankkimatta. Ei ole tilaa edes sen vertaa ja oikeastaan tahtoisin puurakenteisen vitriinin. Minulla on yhdessä täkäläisessä antiikkiliikkeessä "mielitietty" joka on jotakin uusiorokokoota ja maksaa pyöreät 300 euroa. Ja vie toki tilaa kuin kirjoituspöytä... Eli ei.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Detolf on oikeastaan tosi tosi pieneen tilaan menevä. Tosin en tiedä onko täyslasinen vitriini se kaikkein järkevin hankinta koiratalouteen... ^^;; Itsekin mietin että jos/kun pieni tuholainen eli koiranpentu tulee niin vitriini pitää varmaan ympäröidä jollain pentuaitauksella tai vastaavalla barrikaadilla ettei se vahingossa juokse sitä päin.

   Minäkin katselin kaikenlaisia mahdollisia vitriinejä ja kaappeja mutta tulin siihen lopputulokseen että puurakenne vie liikaa huomiota itse pääasialta eli figuureilta :) Täyslasisessa vitriinissä figuja pääsee ihastelemaan joka kulmasta.

   Delete
 3. Loistava ostos!! Meiltäkin näitä löytyy kaksin kipalein mut ite oon alkanu kyllästymään noihin hyllyihin kun niin monta vuotta oon niitä katellu. XD Himoitsen tulevaisuudessa sitten kun on isompi kämppä sellasia Ikean ihania isojahyllyjä joissa on valaistu se lasivitriiniosa (en nyt muista hyllyn nimeä)! Pitäis järjestellä kyllä kaikki figuhyllyt uudestaan ja nostella vähän eri tasoille niitä figuja ni sais paremman hyödyn detolfeistakin ku ne hyllyt on niin korkeita... Mutta kun laiska!!! XD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jupp, tuollaiset valaistut kaapitkin olisi aika hieno tapa laittaa figuureja esille. :) Itse halusin mahdollisimman "vähäeleisen" säilytysratkaisun koska tarkoituksena oli tosiaan saada figut esille eikä varsinaisesti hankkia koreaa kalustetta. ^^;;

   Tosiaan olen nähnyt netissä tosi hienojakin asetelmia joita Detolfeihinkin saa aikaiseksi. Tavoitteenani olisi myös keksiä jokin "tasoratkaisu" kun siten figut pääsevät paremin esille. Tosin Aoba saa ihan oman "appreciation hyllynsä" eli saa olla siellä yksinään. x'D (...ainakin siihen asti kun keväällä ilmestyy Ren-statue... mikäli nyt molemmat edes mahtuvat yhtä aikaa samalle hyllylle.).

   Delete
 4. I have this vitrine too, there was a lot of cursing going on when my boyfriend and I put it together LOL! But they are great, a perfect display case! Here in Belgium they cost also the same price.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, it was a bit of a puzzle getting the vitrine together, wasn't it! Especially when you have to look out for the glass walls so that they won't break... I'm totally smitten with my Detolf! It's the perfect place to store figures and doesn't take up too much space. I can see why they are so well-liked among collectors. :)

   Delete