Monday, December 1, 2014

Advent Calendar Door 01 - Welcome December.


So it's December already and once again I've decided to try and keep a Spicasmagoria Advent Calendar  this year. My former attempts at keeping an advent calendar in this blog can be found here for the 2012 version and here for the 2013 version.

I won't have a specific theme for this advent calendar, and it won't necessarily be all Christmassy all the time. Since it is already pretty demanding to post something every day, I won't be too hard on myself. I'll just post whatever I feel like posting or talking about. :3

The topics will range from dolls to my hobbies, fandom-themes, new purchases etc. I'll also try to fit in some Christmassy-things. Mostly I just come up with everything impulsively while I go along. Like I always do. 

---
Ohoh, nyt onkin jo joulukuu! Aina se pääsee yllättämään! Päätin taas pistää pystyyn Spicasmagorian joulukalenterin tällekin vuodelle. Aikaisemmat joulukalenteri-viritelmäni voit löytää näistä linkeistä; tästä vuoden 2012 versioon ja täältä puolestaan vuoden 2013 versioon.

Tässä joulukalenterissa ei tule olemaan mitään jatkuvaa yhtenäistä teemaa, eivätkä kaikki luukut välttämättä sisällä koko ajan täysin jouluista materiaalia. Koska on jo valmiiksi melkoisen haastavaa julkaista postaus joka päivä, yritän pitää postauskynnystä mahdollisimman helppona itselleni.

Postaan siis kalenteriin mitä tahansa mitä minua milloinkin huvittaa postata tai millaisia juttuja haluan nostaa esille. :3 Aiheet vaihtelevat nukeista muihin harrastuksiin, fandom-teemoihin, uusiin hankintoihin ja niin edelleen. Yritän mahduttaa mukaan myös jouluisia juttuja jonkin verran. Ylipäätään keksin postausaiheet impulsiivisesti sitä mukaa kuin edetään eteenpäin. Niinkuin aina tavallisestikin teen.
They had a discount for Christmas decorations at the Stockmann-department store in Finland so I decided to get some new ones. Floyd happened to be with me and he wanted to climb into the shopping basket to have a closer look at those baubles...

I've had a red-white-silver theme on my Christmas tree and they had some really pretty ones that matched my color-coordination I just had to get. Originally I wanted my tree to have only red and white hearts, but I've bended that rule a little. I just love stars so these baubles were a must-have.

I guess you could say I am a "Christmas person". I love Christmas carols, the decorations and fairy lights, traditional Christmas foods and all that.

---
Stockmannilla oli alennusta joulukoristeista, joten hankinpas sitten pari uutta. Floyd sattui olemaan mukana ja totta kai sen piti kiivetä ostoskoriin tarkastelemaan joulupalloja lähempää...

Minulla on ollut teemana joulukuusessa puna-valko-hopeateema ja siellä oli muutamia tosi kauniita tuohon värikoordinaation sopivia koristeita jotka oli vaan pakko saada. Alunperin suunnittelin kuusestani löytyvän vain punaisia ja valkoisia sydämiä, mutta olen vähän joustanut säännöstä. Pidän kovasti tähdistä, joten nämä tähtipallot olivat pakko-ostos.

Luulenpa että minä olen sellainen mitä jotkut kutsuvat "jouluihmiseksi". Tykkään joululauluista, koristeista ja jouluvaloista, perinteisistä jouluruoista ja kaikesta sellaisesta.


I also love Christmas-time because there are all kinds of wonderful events to be seen around December. I went to see the winter circus Hurjaruuth last weekend in Helsinki. This year they have a dream-themed show and it was wonderful!
They have a short trailer-video at their homepage so go check it out!

---
Pidän kovasti joulunajasta myös siksi että silloin järjestetään kaikenlaisia hauskoja esityksiä ja muita kivoja tapahtumia. Kävin viime viikonloppuna Helsingissä katsomassa talvisirkus Hurjaruuthin esitystä. Tänä vuonna heillä on esityksessään uni-teema ja oli kyllä upea show!
Hurjaruuthin sivuilla on lyhyt trailerivideo esityksestä joten käykääpä kurkkaamassa.My pics won't do the show justice, but it was a delightful mixture of highly skilled acrobatics, visual creativity, and video art. I also liked the electro-inspired music that created a magical ambience during the performances.

They also invited the audience to a massive pillow-fight which was a fun experience!

---
Kuvani eivät tee oikeutta esitykselle, mutta se oli hieno sekoitus taidokasta akrobatiaa, visuaalista luovuutta ja videotaidetta. Pidin myös musiikista joka oli selkeästi ottanut vaikutteita elektrosta ja loi taianomaisen tunnelman esitykseen.

Yleisö pääsi myös mukaan mahtavaan isoon tyynysotaan, mikä oli kyllä yksi esityksen siisteimmistä kohdista!

11 comments:

 1. Wouuuu! Odotin tätä koko päivän ja oon ravannu täällä kattomassa milloin eka luukku tulee :'D On tuo Floyd kyllä niin suloinen, näin jälkeenpäin harmittaa kovin etten häntä hypistellyt enempää pikkujoulussa ;_; Muista kuvailla jossain välissä Xavia ja Bramia, kova kaipuu herrojen kuviin ; 3; <3 Hehe, mutta hyvä syy ravata joka päivä bloggerissa tämä joulukalenteri uwu <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Awww no voi että, minulla vaan tuppaa menemään aina tosi myöhäiseksi nämä postailut. :'D Kaiken lisäksi onnistuin saamaan flunssan joka iski päälle heti viikonlopun jälkeen niin en maanantaina jaksanut tulla pistämään joulukalenteria käyntiin yhtään aikaisemmin kun koko päivä meni lepäilyssä...

   No Floyd on sen verran pikkuinen että sen voi ottaa mukaan ihan vaikka kahvilamiittiinkin. Tosin tästä lähin myös isommissa miiteissä tulee näkymään vain pikkunukkejani tästä eteenpäin. En taida isoja nukkeja enää ottaa edes noihin isompiin miitteihin mukaan, kun säikähdin niin kovasti tuota pikkujoulumiitissä sattunutta kahviepisodia. Eli niitä isompia ja arvokkaampia nukkejani pääsee näkemään tästä eteenpäin vain minun luona tai sitten ihan sellaisessa kavereiden keskeisessä pienemmässä miitissä jossa voin valvoa nukkejani koko ajan.

   Monesti kuskaan noita pikkuisia nukkeja mukana jos tulisi joku hyvä kuvauspaikka niitä varten. Ja otan Xav ja Bram-toiveen huomioon. :33

   Delete
 2. Kuulostaa hauskalta tuo talvisirkus :D. Olen joskus yhdessä ollut ja tykkäsin. Tyynysota xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Talvisirkus oli oikein hauska. ;) Kannattaa mennä katsomaan tämä esitys, tykkäsin siitä tosi paljon. Tyynysota oli ihan ykkönen~

   Delete
 3. Minä olen odotellut jo puoli kuukautta joulukuun alkua ja blogien joulukalentereita. Ne ovat paljon kivempiä kuin tavalliset joista tulee vain kuvia ja suklaata.
  Huiman näköinen talvisirkus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti monet blogit laittavat joulukalenterin pystyyn! Minäkin tykkään seurata niitä. :3 Minulla on ollut tapana hankkia aina tavallinenkin joulukalenteri mutta tänä vuonna en ole vielä onnistunut hankkimaan... Haluaisin sellaisen ihan tavallisen saksalaisen suklaajoulukalenterin, jollainen minulla oli aina lapsena. Sellaisen, missä on joku kiva jouluinen kuva Joulupukista ja sisällä pienen pieniä suklaakuvioita, joissa on kuvattuna kaikkia jouluisia asioita. Sellaisia on nykyään kovin vaikea löytää, kun kaikki joulukalenterit ovat vaan prameita kalliiden suklaamerkkien joulukalentereita tai sitten lelubrändi-kalentereita.

   Talvisirkuksessa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Etenkin huipennus kuolonpyörä oli meidän istumapaikoilta varsin henkeäsalpaava elämys, kun pääsi näkemään esiintyjien ilmeet ihan läheltä! Huh!

   Delete
 4. Kivan näkönen talvi sirkus ja jouluun on enää onneksi 22 päivää x3
  Jossain vaiheessa EI edes tunnu joulukuulta kun EI Ole edes lunta maassa :(
  T:Siniapila

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, olisi paljon jouluisempaa jos olisi edes vähän lunta... puhumattakaan siitä että olisi paljon helpompi ottaa jouluisen näköisiä nukkekuvia! :'D

   Delete
 5. Minäkin olen jouluihmisiä, mutta tänä vuonna muutto vei niin paljon aikaa ja voimia että oon ihan jäljessä jouluhössötykseni kanssa. Koristeita ei oo laitettuna kuin muutama ja lahjojakaan en oo vielä ostanut kuin itselleni. :DD Ihania nuo tähtipallot, voisin ehdottomasti laittaa niitä meidänkin kuuseen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi voi, no aina ei jaksa hössöttää joulunkaan kanssa. Kyllä se joulu tulee ja on ihana vaikka ei niin paljon valmistelisikaan. Tärkeintä on tunnelma ja joulufiilis. :)
   Minäkin olen vasta suunnitellut mitä annan lahjaksi kenellekin... pitää ehtiä hankkimaan lahjat ennen kuin kunnon joulutungokset kaupoissa alkavat. (Niin ihania kuin itsetehdyt lahjat ovatkin, en valitettavasti ehdi tekemään kaikille lahjoja itse...)

   Delete
  2. No joulufiilistä mulla on kyllä vaikka muille jakaa. n__n Kävin äsken kaupoilla ja nyt on ekat lahjat ostettuna. \o/ Mulla on kans ollu tapana tehdä muutamalle lähisukulaiselle itsetehty lahja, tänä vuonna ajattelin tehdä jotain tosi simppeliä ettei käy niin että kaikki kaatuu niskaan juuri ennen aattoa. :D

   Delete