Sunday, December 7, 2014

Advent Calendar door 07 - Filler post I


Wow, I lasted whole 6 days without having to resort to my Plan B for the possible happenstance that I don't have time to take new pictures! And that happenstance is now. Plan B means I'll show older pictures that haven't been posted in the blog before and talk about them a little. I think this works well because I have some pictures in store that I really like but haven't found an occasion to use them in the blog before.

Because we had Yumeka as a Maiden of Finland in yesterday's door, I thought this picture would be appropriate to follow. I named it "Summernight Fields, Auburn-haired Girl" and it's taken at the island where our summerhouse is located, in mid-July, when the summer was at its hottest here in Finland. This picture brings last summer to my mind, and the lovely, warm and light Finnish summer nights. We went to get the newspaper in the middle of the night with Yumeka and this picture is taken from that trip.

It's one of the most popular pictures on my Flickr-account and I have to say it's one of my own all time favorites too. It is simple, but I like the atmosphere and the feeling in the picture. One of the things that I've wanted to bring out in my doll-photos, is the life we lead in Finland and I think this picture has some hint of the "Finnish summer-spirit" in it. At least to me it feels like that. Although it's mid-winter right now, Christmas brings the promise that soon winter will pass and it'll be summer again!

---
Wow, kestin kokonaiset kuusi päivää ilman että piti turvautua Plan B'hen sen mahdollisen tapahtuman varalle etten ehdikään ottaa uusia kuvia joulukalenteriin! Ja se tapahtuma on nyt käsillä. Plan B tarkoittaa sitä, että näytän vanhempia kuvia, joita ei ole aikaisemmin blogissa esiintynyt. Minusta tämä toimii hyvin, koska minulla on joitakin kuvia joista tykkään tosi paljon, mutta joille en ole onnistunut löytämään sopivaa hetkeä blogipostausta varten.

Koska eilisen luukussa oli Yumeka Suomi-neitona niin ajattelin että tämä kuva sopisi hyvin sitä seuraamaan. Kuva on nimeltään "Kesäöiset niityt, punahiuksinen tyttö" ja se on otettu saarella jolla kesämökkimme sijaitsee, keskikesällä jolloin kesä oli kuumimmillaan. Kuvasta minulle tulee ihan viime kesä mieleen ja ihanat, lämpimät ja valoisat kesäyöt. Kuva on otettu öisellä sanomalehdenhaku-reissulla.

Tämä kuva on yksi suosituimpia otoksia mitä Flickr-tililtäni löytyy ja täytyy sanoa että se lukeutuu myös omiin suosikkeihini. Kuva on yksinkertainen, mutta tykkään tunnelmasta joka siinä on. Yksi niistä asioista, joita haluaisin nukkekuvissani tuoda esille on suomalainen elämänmeno ja minusta tässä kuvassa on hiukan sellaista "suomalaisen kesän henkeä". Tai ainakin minulle itselleni tulee kesäilta-fiilis vahvasti mieleen kun katson tätä kuvaa. Vaikka nyt onkin keskitalvi, niin joulu tuo lupauksen siitä että talvi on pian ohitse ja tulee taas uusi kesä!

(Pakko lisätä tähän loppuun että "No onkos tullut kesä?" ;) )

6 comments:

 1. Mä silleen haluisin sit joulun jälkeen et tulis äkkii kesä koska rakastan kesää c: Ihana tyttönen muuten '3' <3
  T:Siniapila

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! ^^ Minäkin taidan pitää vuodenajoista eniten kesästä. Silloin pääsee uimaan ja on muutenkin kaikkea kivaa. :33

   Delete
 2. Tuo on yksi omiakin suosikkikuviani Yumekasta. Yön valo tekee kuvaan jotakin aivan erityistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on vaan minusta jotenkin ihana kuva~ Vaikka on periaatteessa ihan tavallinen. Mutta ehkä se on tosiaan tuo kesäyön valo, joka tuo kuvaan omanlaisensa tunnelman.

   Delete
 3. Yumekaa ei voi koskaan olla liikaa!! <3 Mä tykkään kanssa tosi paljon tosta kuvasta, siitä tulee ihan mieleen kesäyöt mökillä kun on sen verran viileetä et täytyy kulkea huppari päällä. Yumekakin näyttää niin seesteiseltä tässä.... UwU

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tuttu skenaario. :3 Se on jotenkin ihanaa kun herää vaikka keskellä yötä kesällä mökillä ja vetää hupparin päälle ja lähtee ulos yksin seikkailemaan. ah, olisipa jo kesä! ^^
   Olen niin tyytyväinen Yumekaan, nuo kasvot on minusta ihanat kun ovat ystävälliset ja rauhalliset.

   Delete