Thursday, December 4, 2014

Advent Calendar door 04 - Kidult shopping tour!


During the Christmas season it's fun to visit toy shops and toy-aisles at supermarkets because the shelves are full of new items and refills are brought in frequently. Today I went for some Christmas shopping, but ended up buying something for myself instead. This one is for my Pikachu-collection.

I've been able to avoid all these different games (Skylanders, Disney Infinity etc.) with little figurines that turn out to be playable characters in the game. But Pikachu was too much for me to resist. I'm still not going to buy the game. I don't even have a WiiU, nor do I intend to buy one. I just wanted that Pikachu.

---
Joulun alla on kiva käydä lelukaupoissa ja leluosastoilla, koska hyllyt ovat pullollaan uutuuksia ja lisää tavaraa tuodaan täydennykseksi useasti. Tänään menin vähän jouluostoksille, mutta päädyinkin (taas!) ostamaan jotain itselleni. Tämä tulee Pikachu-kokoelmaani.

Olen tähän asti onnistunut pidättäytymään näistä erilaisista peleistä (Skylanders, Disney Infinity jne.) joissa figuurin ostettuasi saat sen esittämän hahmon peliisi pelattavaksi. Mutta Pikachu oli liian vaikea vastustettavaksi. En silti aio ostaa sitä peliä, en en! Minulla ei edes ole WiiU'ta, enkä aio ostaakaan mutta minä kun vaan halusin tuon Pikachun.
Awww... I might fall for this Stitch too, although for now I left him in the shop. I really don't want to start another collection but some of these game figures are just too adorable. And if I start buying these, I know I'll end up buying the game too... Why can't they make good looking figures that are _just_ordinary_figures and sell them in a shop where I can just leisurely go and buy them?

I've kept a guideline for myself that I order mainly Asian things from the internet and the other stuff I'll just skip if I can't have them from a regular store (not counting books & games etc.). This is just so that my internet shopping doesn't go too much out of hand. But it is so hard to find Disney-stuff, for example, from our local Finnish stores.
(I REAAAALLY wanted Bolt-figurines! ;__; Well, no Bolt-figurines for me then.)

---
Aww... saatan sortua myös tähän Stitchiin, vaikka jätinkin sen nyt vielä kaupan hyllylle. En haluaisi aloittaa taas uutta kokoelmaa, mutta kun jotkut näistä pelifiguureista on vaan ihan liian ihania. Ja tiedän että jos alan ostaa näitä niin sitten tulen ostaneeksi jossain vaiheessa sen pelinkin... Miksi eivät voi tehdä hyvälaatuisen näköisiä figuureja jotka on _vain_ihan_tavallisia_figuureja ja sitten myyskennellä niitä kaupoissa joihin voi vain marssia sisään ja ostaa haluamansa?

Olen pitänyt ohjenuorana itselleni, että tilaan netistä etupäässä vain aasialaisia juttuja ja muut asiat sitten jätän ostamatta jos en voi saada niitä normikaupoista (jos siis ei lasketa kirjoja ja pelejä jne.). Ihan vaan siitä syystä, että nettishoppailuni ei pääse ihan karkaamaan käsistä. Mutta esimerkiksi Disney-kamaa on tosi hankala löytää mistään Suomen kaupoista.
(Ja minä ihan TOOOSI kovasti halusin Bolt-figuureja! ;__; No ei sitten Bolt-figuureja minulle.)


I've never been a huge fan of Strawberry Shortcake, because I've always hated things that are "overly-kind-happy-happy-joy-joy" and as a kid, Strawberry Shortcake fell under that description (well she still does). Oh, and I didn't like dolls at all when I was a kid. Only Megan from My Little Pony was appreciated. I did have some Barbies and Sindies but they were all accepted in the play only temporarily because my Barbie horses needed someone to tend to them from time to time.

It seems that Strawberry Shortcake has had some sort of a revamp and they are making new toys from the characters again. Looks totally different from the Strawberry that I remember, but somehow I kind of like it. x3 I know, I don't know what's wrong with me. Maybe I've watched too much Robot Chicken episodes with Strawberry Shortcake-theme. Or maybe it's just Blueberry Muffin who's so adorably BLUE. That blue hair... Ok, I want one.

It's kind of fun that they are still making perfumed toys this day and age when everything is supposed to be so allergy-free.

---
En ole koskaan ollut mikään Strawberry Shortcake (joku sanokaa mikä tää oli suomeksi vai oliko sillä jtn suomennettua nimeä?), koska lapsenakin inhosin kaikkia ylikilttejä söpösöpöhahmoja. En muuten myöskään tykännyt nukeistakaan lapsena. Vain My Little Ponyjen Megan oli minusta kiva. Oli minulla toki Barbieita ja Sindyjäkin mutta ne otettiin leikkeihin lähinnä vain silloin kuin Barbie-hevoset tarvitsivat hoitajaa.

No nyt Strawberry Shortcake on saanut nykyaikaistetun lookin ja hahmoista tehdään taas uusia leluja. Näyttää ihan erilaiselta kuin se Strawberry jonka minä muistan, mutta jotenkin tykkään tästä uudesta tyylitä! x3 Tiedän, olen varmaan ihan sekaisin. Ehkä olen katsonut liikaa Robot Chicken-jaksoja Strawberry Shortcake-teemalla. Tai sitten se on vain tämä Blueberry Muffin, joka on niin ihanan SININEN. Nuo siniset hiukset... Ok, mä haluun tällaisen.

Onpa kiva havaita että yli-huolehtivalla nykyajallakin tehdään vielä tuoksuvia leluja, vaikka muutoin kaikki on niin allergia-vapaata.
Another new doll line that looks kind of interesting. The Beatrix Girls, clearly (?) inspired by Pullip and Blythe with that un-realistic yet cute head-to-body ratio. They also look nicely jointed and I'd love to see what kind of poses these dolls can do (I'm a huge fan of posability in toys). My favorite is this beauty with a lovely skin-color.

The only thing that bothers me with these dolls is the fact that their theme is a girl band. Come on, it's the 2010's, you could offer something more adventurous and come up with more original ideas in toys for girls. Girls are always offered models or highschoolers or musicians or the like (well, aside from Barbie and her gazillion different occupations but you get the deal). Let's mix the gender-roles a little, please?
---

Toinen uusi nukkesarja, joka vaikuttaa aika kiintoisalta. Beatrix Girls-nuket, ilmiselvästi (?) Pullip- ja Blythe inspiroituneita tuolla epärealistisella, mutta suloisella pään-koko-suhteessa-vartaloon mitallaan. Näyttävät myöskin melko hyvin nivelletyiltä ja olisi kiva nähdä millaisiin posetuksiin nämä nuket pystyvät (minä tykkään kamalasti leluista, joita voi asetella erilaisiin asentoihin). Suosikkini on tämä kauniin ihonvärin omaava tyttönen.

Ainoa juttu mikä minua vähän häiritsee näissä nukeissa, on se että niiden teema on tyttöbändi. Nyt on hei 2010-luku, eikö millään voisi keksiä mitään vähän seikkailullisempaa ja tuoda uusia ideoita tyttöjen leluihin? Tytöille tarjotaan aina malleja tai lukiolaisia tai muusikoita ja muuta sen sellaista (no, siis jos ei nyt oteta lukuun Barbieta ja hänen lukematontä määräänsä erilaisia ammatteja, mutta kyllä varmaan tajuatte mitä ajan takaa). Sekoitetaan vähän sukupuolirooleja, jooko?Everyone is crazy about Monster High-dolls but I rarely see the playsets in blogs. I myself have tried not to get into them, because they take up a lot of space and... well I really don't *need* them. But now they've started to turn up in discount and I have to admit, I love the details and the themes on MH playsets.

---
Kaikki ovat hulluina Monster High-nukkeihin, mutta harvemmin näitä leikkisettejä näkyy blogeissa. Itsekin olen yrittänyt niitä vältellä, koska ne vievät tilaa ja... no, en minä niitä oikeastaan *tarvitse*. Mutta nyt niitä on alkanut näkyä alennuksella ja pakko sanoa että tykkään tosi paljon näiden yksityiskohdista ja teemoista.


Ah, look at all those cute little kitchen-accessories! x3
I think I might have to get some of these classroom-playsets. It would be nice to display the dolls with them.

---
Ah, katsokaa kaikkia noita pieniä keittiö-varusteita! x3
Luulenpa että täytynee hankkia joitakin näistä luokkahuone-leikkiseteistä. Olisi ihan kivannäköistä asetella nuket esille niiden kanssa.One playset that I'd really like to get is this party-set. Just because DJ-Spectra is so cool! And it would go so well with my Black Carpet-playset... whoops! Oh, yeah, I already did get one playset! x'D
It's just so expensive that I haven't been able to justify getting one. They were on sale for a slight discount in a supermarket near me, but I didn't get one. And now they are gone!

---
Laatukuva otettu yläviistosta ylähyllylle... mutta kun minä olen lyhyt ja lelut korkealla. ;__;
Eräs leikkisetti, jonka erityisesti haluaisin on tämä party-setti. Ihan vaan koska DJ-Spectra on niin cool! Ja se menisi myös hyvin yhteen Black Carpet-leikkisettini kans... hupsis! No niin siis joo olen jo sortunut ostamaan leikkisetin! x'D
Party-setti on vaa ollut niin kallis että en ole onnistunut perustelemaan sen ostoa itselleni. Olivat pienessä alennuksessa lähiPrismassa, mutta en sitten hankkinut kun odotin että alentaisivat vielä. JA nyt ovat kaikki menneet! Ääh!


Spectra is not the only DJ in da house! Rivaling DJSpidey spins the records with his trusty pink set!

---
Spectra ei ollut talon ainoa DJ! Kilpaileva DJHämis pyörittää levyjä uskollisella pinkillä laitteistollaan!


Spidey self-cest? They are dancing, not wrestling! I tried to make them hug each other, but it seems that all the poses you can put these guys in look like they are fighting. Aww..  think even Spiderman needs some love.

...I keep wondering why no-one ever comes to tell me that you are supposed to play with the toys at home. x'D

---
Spidey self-cestiä? Ne hei tanssii, eivätkä paini! Yritin saada Hämikset halaamaan toisiaan, mutta vaikuttaa siltä että nämä pökkelöt saa vain sellaisiin asentoihin joissa ne näyttävt tappelevilta. Aww... kyllä Hämiksetkin tarvitsevat rakkautta.

Jos näette kaupassa hauskasti asetettuja leluja niin on suuri todennäköisyys että minä olen ollut asialla...ihmetyttää kun kukaan ei ole vielä tähän päiväänkään mennessä tullut sanomaan minulle että leluilla leikitään sitten kotona vasta. x'D


Some bonus-stuff... What would a kidult-post be without sweets? Nothing! My favorite pudding(s) at the moment. Angry Birds milkchocolate pudding and light chocolate pudding. I buy toys and eat snacks for children. Got a problem with it? >:3

---
Vähän bonus-juttuja... Mitä olisi kidult-postaus ilman nameja? Ei mitään! (Kidult= Kid, lapsi + adult,aikuinen, eli "lapsellinen aikuinen").
Lempparivanukkaani tällä hetkellä. Angry Birds maitosuklaa ja vaalea suklaa (mikä ihme on 'vaalea suklaa'?) Ostan leluja ja syön lasten välipaloja. Onko jotain valittamista? >:3


For my gerbils... did you know that they offer luxury items like gourmet salt for small pets nowadays? Well, this is Himalayan salt for rodents and rabbits!

---
Gerbiileilleni vähän tuliaisia... tiesittekö että nykyisin on olemassa luksustuotteita kuten gourmet suolaa myös pikkulemmikeille? Noh, tässä on kaneille ja jyrsijöille tarkoitettua Himalajan suolaa! Ei mikä tahansa nuolukivi käy meidän tupsuhännille.

12 comments:

 1. Minä en pidä tuosta uudesta nukke sarjasta yhtään :(
  Ne on niin matkittu pullipeista :c
  T:Siniapila

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aijaa, no voi. :(
   Mutta eikö ole kiva että esim. Pullipeista kiinnostuneille pikkusisaruksille on tarjolla tällaisia leikkeihin tarkoitettuja lelunukkeja jotka muistuttavat vähän Pullipia? :) Minusta nämä Beatrix Girlsit ovat aika suloisia.

   Delete
 2. Strawberry Shortcake taitaa olla suomeksi Mansikka-Marja. Tuliko se tosiaan tv:stä jo meidän lapsuudessa? Muistan nähneeni sitä vasta kouluikäisenä ja olin jo silloin "liian iso". Mansikka-Marja -leluja on vissiin myyty Suomessa jo kahdeksankymmentäluvulla, eli kai se sarjakin on joskus näytetty...? :D

  Vaikka tämä onkin enemmän nukkeharrastusblogi, niin saako toivoa joulukalenteriin gerbiilipostausta? Tykkään pienistä eläimistä. <3 ;___;

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai niinpä taisi ollakin... Siis, puhuin siitä 1980-luvun Strawberry Shortcakesta. Tästä: https://www.flickr.com/photos/25692985@N07/3447962541/sizes/o/

   En muista, onko siitä ollut 80-luvulla TV-sarjaa? On varmaan. Meillä näkyi silloin kaapelikanavia, joista tuli englanninkielisiä lastenohjelmia joten voi olla että muistan siitä antipatiani Strawberry Shortcakea kohtaan. Nykyisin nuo 1980-luvun Strawberryt näyttävät oikein ihanilta vaikka lapsena en voinut sietää. x3 aika kultaa...

   90-luvullahan oli se ihan erinäköinen Mansikka-Marja. Ja nyt on näköjään taas uusi versio.

   Oi ja tottakai voin laittaa postauksen gerbiileistä. :3 Ne ovat tosin niin liikkuvaista sorttia että kuvista tahtoo tulla kovin epätarkkoja kun eivät pysy paikallaan... Pienet eläimet = <3

   Delete
  2. Mää oon vuosimallia -92 ja muistan sekä tuon kasarimarjan (:D) että sen uudemman, josta se piirrossarjakin taisi olla. Se sarja jota Suomessa esitettiin taisi olla kyllä aika uusi, luultavasti 2000-luvun puolelta. Mansikka-Marja on tainnut kokea melko monta makeoveria vuosien varrella. :DD

   Delete
 3. Leluhyllyt ovat houkuttelevia u_u' Itsekin "vähän menen vain katsomaan mitä siellä on" ja sitten käy "Aa, tänne on tullut tää ja toi <3 Oliskohan rahaa ottaa tämä mukaansa..".
  Tosi suloisen näköinen tuo Mansikka-Marja nukke! Ilme ja hiusten väri <3 Nämäkin on päivitetty 2000-luvulle niin kuin moni muu lelu ja sarja tätä nykyään. Osa onnistuu, osa ei. Mm. Prätkähiiret, ei näin..

  ReplyDelete
  Replies
  1. KYLLÄ. Leluhyllyt OVAT houkuttelevia. Aika usein jotain tarttuu mukaankin...
   Juu Prätkähiirten uusi tuleminen oli aika pettymys. :c Voisivat näyttää vanhan sarjan uudestaan!

   Delete
 4. Ei voi olla totta, mitä ne on menneet tekemään Mansikka-Marjalle???!! D: On se kumma kun pitää kaikki vääntää uusiksi 2000-luvulle ja kaikki näyttää sitten aivan samoilta :(

  Mutta joo, nuo böörd vanukkaat on kyllä tosi hyviä, juurikin nuo kaksi makua suosikkeja~ Harmi että tuota vaaleanpunaista tuntuu välillä olevan hirmu hankala löytää...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmm... tämä taitaa itseasiassa olla Strawberry Shortcaken kolmas uusi tuleminen... Tongin vähän kun itse muistan ihan erilaisen Strawberryn kuin mitä 90-luvun Mansikka-Marja oli. Itseasiassa luulin että Mansikka-Marja on ihan eri hahmo kuin 80-luvun Strawberry Shortcake, mutta näin ei sitten ollutkaan.

   Se ihan alkuperäinen Strawberry Shortcake on ollut joku postikorttien kuvitukseen käytetty hahmo, josta sittemmin on alettu tehdä leluja ja TV-sarjoja kun siitä on tullut suosittu. Näyttää siltä että 1980-luvun jälkeen Strawberry Shortcake on saanut uuden kuosin vuonna 2003 ja sitten taas uuden vuonna 2009. Ja nyt on sitten taas uudennäköinen Strawberry. Eli tuo ulkonäön muokkaaminen ei näköjään ole niin uusi asia vaan Strawberry on käynyt useammassakin muodonmuutos-leikkauksessa. ;)

   Minä tosiaan tykkään tästä uudesta lookista, vaikka myöntää täytyy että on se aika kaukana tuosta alkuperäisestä 1980-luvun hahmosta. Ehkä olisivat voineet keksiä kokonaan uuden hahmon vähän samanlaisella teemalla.

   Ja jee jee, vanukas-samiksia! :'D Jotkut kaupat ei ilmeisesti ota tuota pinkkilintu-vanukasta. Meh. Nää on ihan parhaita eväitä yliopistolle. :33

   Delete
 5. Mukavaa että muutkin luuhaavat leluosastolla ; )
  Beatrix-tytöissä on jotakin onnistunutta. Vielä mietin, mutta kyllä poltteilisi hankkia se pystynokkainen punapää.
  Minä muistan 80-luvun Mansikka-Marjan aika hyvin. Pikkuveljeni on syntynyt sen aktiiviaikoihin. Sitten muistan jokun 2000-luvun version joka oli yhden ystäväni tyttären suuri suosikki. Hänellä oli kauhea määrä lemuavia leluja ja kaikissa paidoissa Mansikka-Marjan kuva. Koska mitään henkilökohtaista suhdetta tyyppiin minulla ei ole, tykkään tuosta uudesta versiosta. Marja maailmoineen on aika onnistunut ja ymmärrän hyvin miksi sitä halutaan vähän väliä herätellä.

  ReplyDelete
 6. Jokin tuossa Beatrix-tytön virneessä häiritsee mua... creepy... Mutta toisaalta nukke näyttää pohjana tosi kivalta (jos pääsevät customoijien käsiin esim.) ja tuo väri on kyllä makea.

  Kaikenlaiset playsetit ois kyllä kivoja, kunhan saisi niitä omien nukkejen koossa. Täytyy kyllä tutkia niitä settejä, joita oot Nendoillesi ostanut, sais edes niitä kuvattua tavaran keskellä :P

  Vanukkaista, en ole näitä maistanut, johtuen Angry Birds antipatioistani. Pienenä Naminamit olivat kyllä suosikkejani ja voisi kyllä testailla taas nykykaupankin valikoimaa tällä saralla. Alkaa noi rahkat jo muutenkin kyllästyttää välipaloina.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, joo... onhan se jotenkin creepy tuijotus kun tarkemmin nyt katsoo. :'D Minäkin mietin sitä että näistä saisi upeita customeita. Vaikka juuri animeteemaisia. :3 Kaupassa näin tänään tuollaisen violetti-mustahiuksisen Beatrix Girlsin ja sekin oli aika hieno. Sopisi hyvin animutytöksi.

   Joo suosittele hankkimaan playsettejä. Niillä on kiva myös asetella figuja esille.

   Minullakin oli aiemmin Angry Birds-antipatioita, mutta nyt kun niitä ei enää ole *ihan* jokapaikassa niin ne ovat muuttuneet siedettävämmiksi. Eniten kuitenkin tykkään niistä pahis-possuista. :3 (ja pitäähän sitä vähän Roviota tukea kun kaveri on siellä töissä..) Mut Naminamit on just jees vaikka kaipaisin niitä Pörri Pesukarhuja ja Masse Majavia joita oli 80-luvulla maskoteiksi...

   Delete