Thursday, December 12, 2013

C is for Candy Canes! - Spicasmago Advent Calendar 11


Candy canes are among the things that always brings American Christmas to my mind. You see them in comics and in cartoons but when I was a child they were a rare sight in Finland. Nowadays you can get them in ordinary markets, but when I was a kid, you had to go to specialist shops if you wanted to have them.

---

Karkkikepit ovat niitä asioita jotka tuovat amerikkalaisen joulun mieleen. Niitä näkee sarjakuvissa ja piirretyissä, mutta kun olin lapsi ei niitä Suomessa saanut juurikaan kaupasta. Nykyään niitä on saatavilla ihan tavallisissakin marketeissa, mutta ennen piti niitä metsästää spesialistikaupoista.What do you think about importing foreign customs to your Christmas tradition? I think it's a fun way to learn about how people in other cultures celebrate Christmas!

I often hear (European) people complaining about "kitschy American Christmas". But I like the grandeur and the extravagant decorations!

---

Mitä mieltä olette ulkomaisten tapojen sulauttamisesta omaan joulutraditioomme? Minusta se on hauska tapa oppia miten ihmiset eri kulttuureissa viettävät joulua!

Usein kuulee miten (eurooppalaiset) ihmiset valittavat "kitschistä amerikkalaisesta joulusta". Mutta minä tykkään loisteliaisuudesta ja yliampuvasta koristelusta!


Feni: "Feh, I'll just have a little bite.."

**Remember to take the plastic wrapping off your candy canes when it's time to consume! ^3^

---

Feni: "Äh, minä vaan vähän maistan..."

**Muistakaahan ottaa muovikääre pois karkkikepeistä kun on aika ravinnon! ^3^

4 comments:

 1. Oi miten suloinen. Värimaailma on yhtä aikaa raikas ja lämmin, jo siitä tulee hyvä fiilis. Ja kun tunnelmaan lisätään vielä ihastuttava pikkuinen karkkikepin kanssa niin < 3 < 3 Mutta varmaan Feni olisi yltänyt vielä suloisempaan lopputulokseen (onko se mahdollista edes? ) jos olisit antanut hänelle muoveista avatun karkin, heh. Viimeinen kuva on ihana, kun näyttää aavistuksen hämmentyneeltä, kuin olisi juuri tajuamassa, että suun ja herkun välissä on jotain ylimääräistä.

  Mistä tuo kettu rintaneula on? Jonkun asusetin mukana vain muu löydös?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aww, kiitos! Olen tosi iloinen että päätin ottaa tuota taustakankaana toimivaa huopaa, se on tosi kiva taustana, ja toimiva! Heheh, en tohtinut vielä avata karkkikeppejä kun ne on tarkoitettu joulukuusen koristeiksi.

   Ketturintaneula on jonkin suomalaisen design-tyypin tekemä, ostin sen Turun Aboa Vetus Ars Nova-museon kaupasta... Hmm, en muista enää sen merkkiä tai valmistajaa, pitänee tarkistaa. :3

   Delete
 2. Minua kiinnostaa kovasti muiden maiden joulunviettotavat. Minusta on ihanaa saada nähdä paaaaaljon jouluvaloja pimeyden keskellä ^^. Minusta valittaminen on ihan turhaa, kaikkihan perheet/oliot/sun muut saavat viettää joulua tasan miten haluavat. Vaikka kaikki ympärillä viettäisivät hullua kuluttamisjoulua, eihän se itseltä ole pois. Siinähän saa viettää itse ympäristöstä riippumatta vaikka kuinka rauhallista ja harrasta ja minimaalaista joulua jos itse haluaa niin :). Ihmisiä on erilaisia ja niin on kanssa joulunviettoja.

  Saako joskus kaikista sinun nukeista kuvan yhdessä? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii, jep minäkin rakastan runsaita jouluvaloja! Meidän talo taitaa olla eniten valaistu koko naapurustossa, ainakin kun palaa illalla myöhään kotiin, meiltä tulee suurin valonkajastus. :''D Täytyy toivoa että naapureissa ei ole kovin montaa jouluvalojen vihaajaa... x'P

   Viisaita sanoja, juuri näin, kaikille omansa ja jokainen tavallaan. :) Joulu voi olla harras mutta samalla myös riemukas juhla.

   Hih, voin yrittää ottaa kimppakuvaa. Kun pyysit tätä ja aloin miettiä että miten saisin nuket järjestettyä tuli hieman nolo olo, olen kuin huomaamattani hoardannut ihan älyttömän kasan nukkeja. ^^;;
   Teenie Gemeistäkin on pyydetty yhteiskuvaa, pitänee toteuttaa nämä molemmat toiveet jossain vaiheessa kun joulukin on tulossa. ;-)

   Delete