Wednesday, December 4, 2013

Christmas Teacup Pomeranian! - Spicasmago Advent Calendar 04


Ever heard of teacup pomeranians? They are a tiny tiny dog breed, even smaller than a real pomeranian, small enough to fit into a teacup, and that is one tiny pup! They probably are just an urban legend of sorts, an internet hoax. Pomeranians don't fit into teacups, as you can see. But they can always try!

---

Oletko koskaan kuullut teekuppi pomeranianeista? Ne ovat pienen pieni koirarotu, jopa pienempi kuin oikeat pomeranianit, niin pieniä että mahtuvat teekupin sisälle, ja se vasta onkin pikkuinen penikka se! Mitä luultavimmin teekuppi-pomeranianit ovat vain urbaanilegenda ja nettihuijausta. Pomeranianit eivät mahdu teekuppeihin (ainakaan kokonaan), kuten kuvasta näkyy. Mutta ne voivat aina yrittää!One of our Christmas family-traditions is the Christmas tableware. We always eat from the same plates and drink tea and coffee from the same cups every Christmas. We never use them otherwise, these are special tableware, just to be used on Christmas Eve, Christmas Day and Boxing Day.

Seeing a table laid out with those familiar cups and plates adds to the festive feeling. I was a kid when we bought these teacups from Hamburg, from a department store called Brinkmann that doesn't exist anymore.. I still remember clearly how the cups were carefully wrapped in silk paper.

The Kaiser Porcelain factory used to produce different Christmas cups for each year and these are the cups from 1994. I was in grade-school back then.

---

Yksi perheemme joulutraditioista on joulukattaus. Joka joulu syömme samoilta lautasilta ja juomme kahvit ja teet samoista kupeista. Emme käytä näitä astioita muulloin, ne ovat varattu erityisesti jouluaattoa, joulupäivää ja tapaninpäivää varten.

Kun näkee nämä tutut astiat kattauksessa, minusta se lisää juhlan tuntua. Olin lapsi kun nämä teekupit ostettiin Hampurista, tavaratalosta nimeltä Brinkmann, jota ei enää ole... Muistan edelleen selvästi kun kupit käärittiin rapisevaan silkkipaperiin.

Kaiser posliinitehdas valmisti erilaisia kuppeja joka joulu ja nämä kupit ovat vuodelta 1994. Taisin olla siihen aikaan vielä peruskoulussa.


Remy: "I wanna drink from my bunny-mug!"

---

Remy: "Pupumuki! Haluan juoda pupumukista!"

6 comments:

 1. XD Remy's cute whether she fits into a teacup or not!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aww...<3
   She might be even cuter because only her little rump just barely fits in the cup. ;''D
   Or I might have to get a giant teacup so that she can peek out from it. ;)

   Delete
 2. itse asiassa teekuppipommeja ON olemassa. Samoin kuin teekuppichihuja, shih tzuja, yorkkeja ja liki kaikkia minirotuja. Ne ovat aivovaurion vuoksi liian pieniksi jääneitä ja elinkyvyiltään vähän kyseenalaisia pentueensa "pahnanpohjimmaisia" joita ei Euroopa eläinsuojelulakien vuoksi saa täällä kasvattaa. Eikä kai kukaan tahtoisikaan. Mutta Usassa missä eläinsuojelu on muutoinkin lapsen kengissä, nämäkin erikoisuudet ovat varsin suosittuja ja niitä jopa varta vasten kasvatetaan, vaikka tiedetään niiden heikot elinikäennusteet.
  Kyllä niitä syntyy toki muuallakin, mutta täällä niistä ei erityisemmin hehkutella saati että ihailtaisiin. Yleensä kasvattajat pitävät ne itse tai sijoittavat johonkin lähipiiriinsä. Teekuppikoira on oppimiskyvytön, pidätyskyvytön ja usein tosiaan lyhytikäinen. onneksi Remy on kaikkea muuta kuin tällainen ressukka.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahaa, hyvä tietää. (tai siis, ei hyvä että niitä on, mutta hyvä että sain nyt luotettavaa tietoa!)
   Muistin kuulleeni näistä joskus ja googlettamalla löytyi ensimmäisenä infoa siitä että ne ovat huijausta. Luulin että ne ovat vähän samaa juttua kuin nämä "pullokoirat", joista joskus liikkui ketjusähköpostiviestejä. Kai ne sentään olivat huijausta?! O__o
   Löytyi kyllä pari amerikkalaista teekuppi-pomeraniankasvattajaakin kun tarkemmin etsi... Eli olin vähän epävarma että onko näitä nyt sitten vai eikö ole. Hyvä että Turre tietää koirajutut. :3

   Itseasiassa nuo valokuvat mitä niistä löytyi ovat minusta aika surullisen näköisiä. Näyttävät ihan pygmijerboilta, eikä koirilta. ;___; Mikä ihmisiä vaivaa, mikseivät oikeat pomeranianit kelpaa? Ei voi ymmärtää tällaista sairaiden eläinten kasvattamista ollenkaan...

   Delete
 3. Hauska luukku :). Kuppi johon mahtuu istumaan ei oikeen oo helppo pienen otuksen juomamukiksi. Kuin huokaisisi helpotuksesta kun löytyi oman kokoinen minimuki :3.

  ReplyDelete
 4. Amerikassa suositaan joitakin tosi epämiellyttäviä juttuja. siellä eläinsuojelu on ihan pelkka sana. Tosin eivät teekuppikoirat missään suosittuja ole kun ovat lyhytikäisiä ja vaikeahoitoisia. Pullokoirat ovat onneksi urbaanilegenda.
  Itse asiassa noita miniatyyrejä syntyy kaikkiin pieniin rotuihin tuolloin tällöin. Perimätieto kertoo Japanin keisarkunnan hovissa rouvien pitäneen aikoinaan häkissä pienimpiä japanese chinejä, koska ne olivat niin hauraita. Eikä chinikään mikään superkääpiö ole.
  Tiedän Suomesta joitain aikuispainoltaan tosi pieniä chihuja jotka ovat eläneet ihan aikuisen elämän ja olleet ihan hyvinvoivia. Mutta jo rotujärjestöllä on ohjeet siitä, minkä kokoinen pitää vähintään olla sukua jatkavan chihun. Ettei menisi ihan överiksi ja hiirten kasvattamiseksi.
  Zorro on kyllä tekuppikoira parhaasta päästä. Eilen meni 900 grammaa rikki ja säkäkorkeus on parahultaiset 15 senttiä.

  ReplyDelete